Geen categorie

Zo vind je de beste wandelkleding online

Wandelen is wordt steeds populairder in Nederland. Het mooie aan wandelen is dat het verschillende voordelen met zich meebrengt. Het is heel erg ontspannen, je kunt door een stuk te gaan wandelen je hoofd helemaal leeg maken, wat goed is voor je mentale gezondheid. Daarnaast is het een hele gezonde hobby, omdat wandelen goed is voor je conditie en je algehele gezondheid. Maar wat heb je eigenlijk nodig om te gaan wandelen? Natuurlijk een fijne route om te wandelen en je moet er de tijd voor hebben, maar goede wandelkleding is ook erg belangrijk en niet te onderschatten. Goede wandelkleding helpt je bij het maken van mooie tochten en voorkomt fysieke ongemakken en verhoogt je loopplezier. Ik vertel je er graag meer over.
 
Wandelvakantie Duitsland
 

Kleding geschikt voor alle weersomstandigheden

Je weet natuurlijk niet zeker in welke weersomstandigheden je terecht komt tijdens het wandelen. Daarom is het aan te raden om voor kleding te kiezen die in verschillende situaties goed te gebruiken is. De zogenaamde ritsbroek is een populaire keuze onder wandelaars. Een hele comfortabele broek waarin prettig te lopen is, ademend genoeg en daarmee kans om de warmte af te voeren en bij hoge temperaturen is het mogelijk om de pijpen af te ritsen. Bij hoge temperaturen is het wandelen in een shirt erg prettig. Tegelijkertijd kan een (strak) shirt dienst doen als onderlaag onder een vest of trui bij lagere temperaturen. Het is belangrijk om je lichaam warm te houden op koude dagen, maar je lichaam ook de kans geven om warmte af te voeren op warmere dagen. Kijk voor voorbeelden van goede buitenkleding naar de sportkleding voor buiten van Berghaus.
 

Goede wandelschoenen

Wandelschoenen zijn erg belangrijk voor iemand die vaak gaat wandelen. Je voeten krijgen namelijk veel te verduren tijdens een wandeling, en goede schoenen kunnen de druk opvangen die je voeten moeten opvangen bij elke stap die je zet. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type je nodig hebt, categorie A, A/B, B of C/D. Categorie A schoenen zijn schoenen voor vlak en effen terrein. De categorie A/B is meer gemaakt voor oneffen ondergronden, zoals heuvelachtig gebied in Zuid Limburg. Categorie B gaat nog een stapje verder, dit is de traditionele stevige wandelschoen. Gemaakt om stevigheid in allerlei situaties te bieden, van een wandeling door bossig gebied of op een pad met veel grote stenen. Categorie C/D is voor de professionele wandelaar, die tochten maakt op bergen en gletsjers, en dus niet geschikt voor de gewone wandelaar. Benieuwd naar mijn keuze voor hoge of lage wandelschoenen? Die vind je in dit artikel.
 
hoge of lage wandelschoenen
 

Sokken

Een kledingstuk wat erg belangrijk kan zijn, zijn de sokken. De meeste wandelaars kiezen ervoor om alleen in de winter sokken te dragen in hun wandelschoenen. In koude temperaturen zorgt dit namelijk voor extra warmte en comfort aan de voeten. In de zomer is een sok niet altijd noodzakelijk, al kiezen veel wandelaars wel voor dunne sokken in de zomer om blaren aan de voet tegen te gaan.
 
Onderschat de waarde van goede wandelkleding niet. Hoe beter je nadenkt over de kleding, hoe meer comfort je zult ervaren tijdens het lopen. Ik wens je vele prettige wandelkilometers toe!
 

Conclusie en disclaimer

Meer lezen? Check dan hier nog meer wandeltips. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, laat dan een comment achter. Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *