Radweg Berlin Kopenhagen fietsen
we12inspire

Zo navigeer je als een pro tijdens jouw outdoor vakantie

Ben jij een echte avonturier die er graag op uitgaat voor een outdoor vakantie en dan het liefste allerlei nieuwe plekken gaat ontdekken? Dan ben je niet de enige. Er zijn steeds meer avonturiers die graag op zoek gaan naar verborgen plekjes, die de meest indrukwekkende wandelroutes willen lopen of de hoogste toppen van een bepaald gebied willen bereiken. Een van de dingen die je niet mag onderschatten tijdens zo’n avontuur, is het navigeren. Weten waar je bent is om meerdere redenen erg belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je tijdens jouw tocht altijd weet waar je bent en waar je naar toe gaat? Deze tips gaan je daar ongetwijfeld bij helpen.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste route volgt, zijn er steeds meer verschillende navigatiesystemen op de markt. Deze houden tot in detail bij waar je bent, en omdat je precies kunt instellen waar je naartoe wil gaan, zal dit apparaat je de hele weg wijzen. In gebieden waar je niet vaak komt, zoals in het buitenland, is het niet altijd even makkelijk om de weg te vinden, maar een navigatiesysteem helpt je daarbij. Bovendien hebben deze systemen vaak ook de mogelijkheid om de tocht op te slaan, zodat je later kunt terugkijken waar je allemaal geweest bent.

Gebruik een navigatie systeem

Bekijk goed welk navigatiesysteem het beste bij je past, voordat je er een aanschaft. Verschillende soorten systemen hebben verschillende functies. Lees daarom altijd goed door welke kenmerken een bepaald systeem heeft. Het merk Garmin is een echte aanrader als het gaat om navigatiesystemen. Zij hebben alles op het gebied van outdoor navigatie en bieden altijd hoogwaardige spullen. Ik heb tijdens mijn huidige reis in Nieuw-Zeeland hun Garmin InReach Mini 2 bijna dagelijks gebruikt. Een uitgebreide review van mijn InReach Mini 2 komt binnenkort online!

Routeburn Track New Zealand outdoor vakantie

Bereid je vooraf goed voor

Voordat je een bepaald gebied intrekt voor een avontuurlijke tocht, is het aan te raden om je goed in te lezen in de omgeving waar je naar toe gaat. Denk hierbij aan het raadplegen van ervaringen van mensen die hier al eerder een tocht gemaakt hebben. Wat is hen opgevallen, welke plekken moet je wel en niet bezoeken? Daarnaast kun je alvast de route in grote lijnen voorbereiden, door op Google Maps te kijken waar je wel en niet kunt komen. Zo kom je niet helemaal voor een verrassing te staan en weet je een beetje wat je kunt verwachten.

Vraag een gids

Denk je dat je er zelf, of met behulp van een navigatie systeem niet uit gaat komen, overweeg dan om een gids in te huren die met je meegaat. In de meeste avontuurlijke gebieden waar veel outdoor liefhebbers komen, zijn voldoende gidsen te vinden die tegen een bepaalde vergoeding met jou mee op pad gaan. Hij of zij weet vaak de mooiste plekjes te vinden en helpt jou om een veilige en mooie tocht te maken.

Conclusie en disclaimer

Wees voorbereid op waar je heen gaan, en plan je route middels een navigatiesysteem, door online alles alvast te bekijken of het inhuren van een gids. Op die manier kun jij optimaal genieten van je avontuurlijke tocht en hoef je je niet druk te maken om de navigatie. Ook handig tijdens je micro avontuur!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *