meer tijd om te bloggen
confessions van een travel blogger,  sunday social travel talk

Zo krijg je meer tijd om te bloggen!

Zoals je in mijn bio kunt lezen, wil ik graag mensen inspireren. Om vaker naar buiten te gaan, actiever te leven en meer te genieten van de prachtige natuur om ons heen. Daarnaast vind ik het leuk om (wannabe) bloggers te inspireren over bloggen. Ik schreef al meerdere artikelen over hoe je bijvoorbeeld meer bezoekers kunt halen uit Pinterest, wat ik geleerd heb na 2 jaar bloggen en wat ik nooit meer doe als blogger. Een vraag die mij de laatste tijd veel gesteld wordt, is waar ik de tijd vandaan haal. Om te bloggen, om te wandelen, om buiten te zijn en ook nog eens een stapel boeken te lezen. Ohja, en er nog een social life op na te houden ook.
 
Het allerbelangrijkste wat ik van mezelf heb geleerd de afgelopen jaren, is dat tijd niet iets is wat je hebt, maar wat je maakt. Als je iets maar belangrijk genoeg vindt, maak je er tijd voor. Klinkt simpel toch? Dat is het ook! Dat zeg ik natuurlijk wel heel makkelijk nu, maar geloof me, als je jezelf dit aanleert, wen je er vanzelf aan om je tijd volgens deze methode in te delen en te bepalen wat voor jou echt belangrijk is. Dit is al een hele belangrijke stap op weg naar het meer tijd krijgen om te bloggen. Echter ben je er dan nog niet. Daarom geef ik je bij deze mijn ultieme tips over hoe je meer tijd maakt (en dus krijgt) om te bloggen:
 

Stoppen met Netflix!

Okee dit ga je niet leuk vinden, maar je moet echt stoppen met Netflixen. Of in ieder geval drastisch minderen. Tenzij je al genoeg tijd hebt om te bloggen natuurlijk, maar dan zou je dit artikel waarschijnlijk niet lezen. Ik heb waarschijnlijk als een van de weinige Nederlanders geen Netflix en dat boeit me ook totaal niet, ik geloof dat ik de Netflix hype echt gemist heb. Ik vind het echt bijzonder als ik aan iemand vraag ‘wat ga je vanavond doen’ en het antwoord is dan ‘Netflixen.’ Alsof het een werkwoord is. Maar goed. Ik denk dat ik de hype volledig gemist heb.
 
Is het dan zo dat ik geen series kijk? Natuurlijk wel, alleen met mate. Momenteel ben ik bezig met seizoen 1 van The Blacklist en natuurlijk met seizoen 6 van Homeland. That’s it. Geen tien series door elkaar en maximaal zo’n drie tot vier uur per week, dat is meer dan genoeg voor mij. Ik geloof dat er tegenwoordig in Nederland meer mensen verslaafd zijn aan Netflix dan aan roken en het stemt me triest dat velen hun kostbare tijd achter de tv doorbrengen. Just my two cents though…
 

Plan je blogtijd

Ik werk 36 uur per week op kantoor en daarnaast zit ik zo’n 20 uur per week achter de laptop voor mijn blog. Bloggen betekent niet alleen verhaaltjes tikken maar ook bijvoorbeeld social media doen, comments beantwoorden, foto’s bewerken, video’s maken, factureren en pitchen naar bedrijven om mee samen te werken. Ik realiseer me dat 20 uur per week best veel is, maar je kunt het ook prima met minder uren af. Je hoeft immers geen twee tot drie blogs per week te schrijven om een goede blogger te zijn. Kijk in een week hoeveel tijd je hebt en maak dan een planning. Monitor voor jezelf hoeveel tijd het kost om een blog te fabriceren, inclusief alles wat daarbij komt kijken. Voor mij is dit normaal gesproken zo’n 3 uur voor Nederlandstalige blogs en 1-2 uur extra indien de blog ook naar het Engels wordt vertaald.
 
Ik heb een redelijk vaste weekplanning. Ik sport op maandag en woensdag en hou de dinsdag, donderdag en vrijdag open voor leuke dingen met vriendinnen en familie. Hoe druk ik het ook heb, ik plan nooit meer dan twee avonden leuke dingen, anders word ik gek. Ik moet minimaal één avond in de week thuis zijn. Die avond is dan meteen mijn blogavond. Hoe zo’n avond eruit ziet? Ik kom thuis om 17.15 uur, ga snel boodschappen doen en koken en ben dan meestal om 18.30 klaar met eten. Tijdens het eten kijk ik een serie (check!) en daarna ga ik bloggen. Tot maximaal een uur of tien / half elf want veel langer trek ik het niet achter de laptop op mijn vrije avond. Dit is ook de avond dat ik een blogpost schrijf en klaar zet om te publiceren, ik ben er namelijk fan van om een blog in 1x te maken, terwijl er ook mensen zijn die het in delen doen. Vind hier een modus in en probeer te kijken wat voor jou werkt. Dat zijn de eerste vier uur.
 
Daarnaast sta ik, schrik niet, elke dag een uur eerder op dan normaal om te bloggen. Althans, om mezelf in bescherming te nemen, doe ik dit nu nog maar vier dagen in de week. Ik heb de mazzel dat ik super dicht bij mijn werk woon (15 minuten fietsen of 30 minuten lopen) en ik hoef dus pas om 08.15 uur van huis. Ik zit dus meestal al om 07.00 uur achter de laptop en sta om 06.30 uur op. Veel tijd heb ik ’s ochtends niet nodig want ik douche altijd ’s avonds en leg mijn kleding de avond van tevoren ook al klaar. Kop thee of koffie erbij, kommetje yoghurt met muesli en aan het werk maar. Daar heb je dus nog zo’n vier uur per week.
 
Dan probeer ik een dagdeel van het weekend te plannen om te bloggen. Soms is dit een ochtend, soms een middag, maar vrijwel nooit een avond want dan doe ik andere dingen (je hoeft dus heus niet je hele social life op te geven om te bloggen). Wanneer ik van tevoren weet dat ik een heel weekend op pad ben voor een (blog)trip kies ik er vaak voor om de week ervoor twee avonden vrij te houden om te bloggen. Als dat niet lukt, dan besteed ik die week gewoon wat minder tijd aan mijn blog.
 
De overige uren zijn her en der losse uurtjes die ik pak wanneer ik er zin/tijd voor heb. Voor het sporten of na het sporten, na een etentje met vriendinnen of tijdens het weekend. Echt geloof me, je hoeft niet al je vrije tijd achter de laptop te zitten en hard te werken. Het leven moet leuk zijn!
 
meer tijd om te bloggen
 

Bepaal wanneer je wat doet

Bepaal voor jezelf wanneer je op je best bent. Ik ben een ochtendmens en dat is dan ook het tijdstip waarop ik een final check doe voor spelling etcetera voordat ik een blog online zet. Ook beantwoord ik dan comments of schrijf ik emails aan potentiële opdrachtgevers. Dingen die ik liever voor ’s avonds bewaar zijn het inplannen van social media berichten zoals Facebook, Twitter en Pinterest en het editten van foto’s. De administratie bewaar ik meestal voor het weekend omdat ik overdag op mijn werk al regelmatig met cijfers bezig ben en daar heb ik dan in de avond niet echt zin in. Ook gebruik ik de pauze van mijn werk om tweets te beantwoorden. Meestal kost het vijf minuten werk en heb ik dus nog 25 minuten over om echt pauze te houden. Ik vind het belangrijk om meerdere keren per dag social media te checken want … zie volgende punt!
 

Werk met scheduling tools (maar zorg dat je geen robot wordt)

De meeste social media berichten die je van mij ziet verschijnen, zijn ingepland. Voor Twitter gebruik ik Tweetdeck, voor Facebook gewoon de app zelf en voor Pinterest gebruik ik de betaalde versie van Tailwind. Mocht ik eens een uur geen zin hebben in werk waar ik over na moet denken, dan schedule ik mijn berichten voor de komende week. Maar … zorg ervoor dat je geen robot wordt! Ik zie regelmatig feeds van mede-bloggers op bijvoorbeeld Twitter waar alleen maar oude blogberichten worden getweet en de laatste échte interactie is dan twee weken geleden. Ik probeer zelf dus minimaal twee keer per dag op Twitter te kijken of ik tweets kan retweeten/beantwoorden zodat ik ook nog menselijk lijk. Al mijn reacties op social media probeer ik binnen 24 uur trouwens te beantwoorden. Voor je lezers is er niks zo irritant als geen reactie krijgen op een vraag of opmerking.
 

Bepaal wat voor jou werkt

Een grote fout die beginnende bloggers maken, is dat je overal aanwezig wilt zijn. Leuk, maar tenzij je fulltime blogt niet echt haalbaar, ben ik inmiddels zelf ook achter. Kijk dus waar jouw publiek zich bevindt en focus je daarop. Bedenk ook dat Google soms jaren nodig heeft om sterk te worden en dat het op groen zetten van de bolletjes van de Yoast SEO plugin je echt niet altijd gaat helpen. De afgelopen zomer had ik zo’n 50-75 bezoekers per dag via Google, een half jaar later zijn dit er zo’n 150-175 per dag. De aanpassingen die ik in diverse posts deed en het updaten van oude berichten, heeft me hier zeker in geholpen en ga ik de komende periode nog meer tijd in steken. Uit Facebook en Twitter haal ik relatief weinig bezoekers, Pinterest werkt beter voor mij (zo’n 150-200 per dag) en dus stop ik daar mijn energie in. Durf ook nee te zeggen tegen bepaalde kanalen. Youtube heb ik maar doe ik weinig mee, terwijl ik nog honderden films zou willen maken. Maarja, geen tijd voor (oftewel niet belangrijk genoeg). Daarnaast heb ik nooit Snapchat gehad en besteed ik aan Google Plus ook weinig tijd. ‘Chatten’ op Twitter met medebloggers is leuk, maar uiteindelijk is dat niet je doelgroep. Daar ben ik dus ook maar mee gestopt, hoe onaardig ook.
 

Bedenk waar jij energie uit haalt

Mijn belangrijkste drijfveer die me heeft gebracht waar ik nu ben, is echter dat bloggen mij enorm veel energie geeft. Als jij het als een enorme opgave beschouwt om ’s avonds de laptop open te klappen en een uurtje of twee aan je site te werken, dan vrees ik dat bloggen niet voor jou is weggelegd. Succesvol bloggen, that is. Alleen door keihard werken gaat het je lukken succesvol te worden en dat is wat ik al jarenlang doe. Steeds weer verbeteren, nieuwe dingen leren en ja, soms ook de laptop open klappen als ik daar geen zin in heb. Echt geloof mij, een blog die op de eerste dag meer dan 1.000 bezoekers trekt, geeft mij zoveel meer energie dan een avondje tv kijken. Is dat bij jou niet het geval, zeg dan vooral je Netflix abonnement niet op.
 
meer tijd om te bloggen
 

Laat het geen moetje worden

Maar het aller-aller-allerbelangrijkste advies dat ik je mee wil geven, is dat het geen moetje zou moeten zijn. Zoals gezegd, als jij elke avond met pijn en moeite je blogs typt, je geen zin hebt om te twitteren of Instagrammen en je jezelf niet kunt motiveren minimaal twee jaar achter elkaar keihard te werken om een bepaald niveau te halen, dan denk ik dat succesvol bloggen wellicht niet voor jou is weggelegd. Ben ik dan een work-a-holic? Nee, niet meer. In deze blog vind je waarom ik dat eerst wel was, maar het laatste jaar heb ik (deels noodgedwongen) in gezien dat bloggen heel gaaf is en me heel veel gebracht heeft maar dat het nooit een moetje is. Ik doe leuke dingen met vriendinnen, slaap af en toe uit (OK, niet elk weekend) en ga regelmatig sporten. Tuurlijk zeg ik weleens NEE tegen mijn blog en accepteer dit van mezelf. Maar niet elke dag. Daar vind ik het gewoon té leuk voor!
 
Ik zou je nog talloze andere tips kunnen geven over bloggen maar dan wordt deze post wel heel erg lang. Ik hoop dat ik je met deze paar tips in ieder geval wat handvaten heb gegeven die je kunt toepassen om meer tijd te maken voor bloggen. Lees trouwens ook de blog van Tikva van Gezin op Reis, die je meer tips geeft over succesvol bloggen. Overigens staat het internet vol met tips om succesvol te bloggen maar ik denk dat je gewoon moet kijken wat goed voelt voor jou. Bloggen en succesvol bloggen zijn twee hele verschillende dingen en zolang je niet bepaald hebt wat je precies wilt bereiken, ga je je doel ook niet halen. Voor mij is in ieder geval al vier jaar duidelijk dat bloggen echt mijn passie is en dat ik het voor geen goud wil opgeven. En nu … is het tijd om met mijn vriendinnen aan de High Tea te gaan. Fijne zondag allemaal!
 
Nieuwsgierig naar mijn leven achter de schermen? En wat ik zoal doe in mijn vrije tijd? Foto’s die te beschamend zijn voor op de site? Volg me dan op mijn persoonlijke Instagram account!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Confessions: mijn 5 meest gênante momenten tijdens mijn solo-reis door Zuid-Amerika
De hoogte- en dieptepunten van drie jaar reisbloggen
Mythes over het leven als reisblogger die niet waar zijn!
 
Benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 
[Opmerking: de oplettende lezer heeft wellicht gezien dat het de afgelopen twee weken nagenoeg stil is geweest op mijn blog en social media kanalen. Dit komt omdat mijn vader plots is overleden. Dit is het eerste blog dat ik weer publiceer sinds zijn overlijden bijna twee weken geleden.]
 

33 Comments

  • anto

   Haha gelukkig ik ben niet de enige! Social media doe ik ook vaak in bed trouwens … dus dan gaat mn wekker om 06.30 en doe ik tot 06.45 social media en kom er dan pas uit 😉

 • Yvon

  Knap hoe jij je time managet!

  Netflix heb ik ook niet, de T.V. staat hier alleen aan voor wanneer ik een film wil kijken.
  Mijn werk en commute neemt heel wat meer tijd in beslag; ik sta rond 6 uur op en kom vaak rond half 7 thuis. Dan koken, eten, afwassen en het is al na 8-en.

  Mijn tijdschema gaat na de zomervakantie veranderen, dus hopelijk kan ik dan wat meer tijd vrijmaken!

  • anto

   Ahh dat zijn lange dagen inderdaad. Zijn er dingen die je tijdens je commute kunt doen? Zoals instagrammen, twitteren of blogpost drafts schrijven wellicht? Hopelijk lukt het jou na de zomervakantie!!

 • Carolien | Dreams the World

  Ik heb pas sinds een maand Netflix. Wij kijken bewust een serie tegelijk en maar 1 of 2 afleveringen per week. Ik doe liever andere dingen. Ik ben wel weer een nieuwe balans aan het zoeken nu ik ben gaan wandelen (kost veel tijd) en meer uren ben gaan werken in combi met mijn gezin. Ik merk echt dat ik het bloggen mis als ik het niet doe. Dank voor de tips! Ik weet dat ik nog meer moet plannen om te groeien, het gaat bij mij nu nog te veel op gevoel

  • anto

   Ja het wandelen kost veel tijd en helaas heb ik het te weinig gedaan de laatste tijd maar goed, dat komt wel weer. Inderdaad moet je kijken hoe je alles in balans kunt houden. En herkenbaar, ik ben 2 weken bijna volledig offline geweest en ondanks de situatie, miste ik het wel weer toen ik gisteren de laptop open klapte. Als je motivatie genoeg hebt, kom je er wel!

 • Tikva

  Heel goed artikel Anto! Ik geef je ook helemaal gelijk wat betreft Netflix, ik wilde het echt niet hebben maar Marcel heeft het toch genomen. Een blog afmaken geeft echt veel meer voldoening dan een avondje bankhangen. Hoewel ik zelf wel merk dat ik in de ochtend beter kan schrijven dus bankhangen combineren met foto’s bewerken werkt dan wel weer voor mij. Maar ik denk wat jou zo knap maakt is toch echt wel je discipline en gedrevenheid hoor. Ik weet echt weinig bloggers die met een fulltime baan en zoveel sport als jij ook nog zo productief kunnen zijn. Petje af!

  • anto

   Ik had al zo’n vermoeden dat je dat zou schrijven omdat we het daar natuurlijk al eens over gehad hebben … Ik moet trouwens soms echt wel focussen op een serie, gisteren zat ik The Blacklist te kijken toen ik tegelijkertijd aan het Twitteren was en na twee minuten snapte ik er niks meer van haha. Dank voor je complimenten trouwens 🙂

 • Sanne

  Herkenbaar wat die vraag wordt mij zeker wekelijke gesteld. Als freelancer loopt het wel meer door elkaar heen. Het liefst benut in de zaterdagochtend voor mijn reisblog dat is voor mij een goed moment. Verder werk ik veel vooruit en ook onderweg schrijf ik veel concepten. De lijst van titels die ik nog moet schrijven is rond de 80. Mijn nieuwsbrief wordt automatisch verstuurd en voor twitter werk ik weer met buffer. Plezier en voldoening er uithalen is het allerbelangrijkste. En ja ik heb ook geen netflix.

  • anto

   Nog iemand gevonden die geen Netflix heeft, yay! Haha. Ik kan me voorstellen dat het bij jou nog meer door elkaar loopt. Daarom ben ik ook geen freelancer, omdat ik mijn routine wel fijn vindt. Maar voor jou geldt ook petje af, je doet het wel gewoon allemaal … Ik wil trouwens niet weten hoeveel ik nog moet (wil) schrijven, als ik alles wil vertellen wat ik weet, dan ben ik over een jaar nog niet klaar vrees ik …

 • Alexandra

  Wat een inspireerend blog! Dank je wel! Ik heb geen netwflix, geen televesie, kijk heel beperkt filmpjes en die ook alleen als ik eigenlijk naar bed moet, maar daar nog geen zin in heb En wat het bloggen betreft ben ik nog sterk zoekend. Jouw bijdrage helpt enoorm! ik ga hierover na denken en proberen ook voor het bloggen tijd te maken waar het in mijn dagrithme past. Daar zijn zekers nog mogelijkheden, bvb social media tijd iets nuttiger te gebruiken of doelgerichter. Ben beniuewd, hoe je pinterest gaat gebruiken. Ik heb jouw site nu pas ”ontdenkt” en ga straks zeker nog meer van jou lezen. Groet, Alexandra

  • anto

   Succes met verder zoeken, blij te horen dat mijn blog jouw geholpen heeft. En inderdaad, iedereen moet zelf kijken hoe het past en ook accepteren dat het lang niet altijd zo gaat als je wilt. Ik zit nu bijvoorbeeld alweer 30 minuten comments te beantwoorden in plaats van een nieuw artikel online te zetten haha. En gisterenavond de hele avond social media gedaan, terwijl ik eigenlijk een artikel wilde vertalen. Dus bij mij valt er ook nog veel te leren horen, ben lang niet altijd gedisciplineerd helaas… ben benieuwd hoe het jou vergaat!

 • Edwin

  Hoi Antonette ,

  Leuk & inspirerend om jou verhalen te mogen lezen.
  Kunnen we de hand schudden, heb gelukkig ook geen Netflix…. totaal geen behoefte aan.

  Fijne zondag,
  Liefs

 • Piet

  Allereerst gecondoleerd! Heftig. Gun jezelf tijd erover heen te komen. Voor mij is deze blog heel interessant. Ik speel al langer met het idee. Toevallig gaf gisteren een blogger aan dat ik dat ook eens zou moeten nadenken om te gaan bloggen. Netflix? Ik zou haast zeggen wat is dat! Hiken kost mij wel veel tijd. Maar wel lekker om na die tijd achter een desktop te kunnen zitten voor foto’s en wie weet ooit.. bloggen!
  Groeten,
  Piet

 • Yvonne

  Toevallig kwam ik er vandaag achter dat vrienden (die ver wonen en we dus niet heel vaak zien) ook geen Netflix hebben… beiden waren we verbaasd van elkaar dat we dit niet hebben, maar er zijn er zelfs nog meer, wow! Mooie verbetering heb je in bezoekers via google.. met Pinterest doe ik niks, omdat ik inderdaad ook keuzes maak, maar als ik zie dat jij toch best veel bezoekers krijgt via Pinterest word ik dan toch nieuwsgierig.. misschien moet ik het eens proberen. 🙂

  • anto

   Haha ja de meeste mensen die hier reageren hebben het niet, dus het valt wel mee kom ik nu achter. Pinterest is met name interessant voor mijn Engelstalige blog moet ik zeggen hoor, vanuit Nederland komt het (nog) weinig. Maar goed, wat niet is kan nog komen en het kost relatief weinig tijd, vind ik althans 🙂 laat maar weten als je ooit vragen hebt!

 • Co | Op reis met Co

  Allereerst gecondoleerd, wat afschuwelijk om je vader te verliezen.
  Verder een herkenbare blog. Ik sta ook eerder op om ’s ochtends te bloggen, dan ben ik ook het meest productief. Ik moet hoeveel even zie hoe ik van M’n Netflixverslaving af ga komen, dat kost stiekem best veel tijd haha!

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik vind het ook moeilijk om mijn tijd te verdelen. Er zitten gewoon te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week. Ik werk fulltime verdeeld over vijf dagen, waarvan ik drie dagen rond 18.45/19.00 thuis ben. Vaak blog ik tot ongeveer 20.30-21.00 uur en dan plof ik op de bank met Netflix 😉 . Love it. Dat is echt mijn ontspanning. In het weekend plan ik vaak een dagdeel om te bloggen, meestal op zondag. Zaterdagmiddag is mijn leuke-dingen-middag 🙂 . Helaas doen mijn katten nog steeds niet het huishouden, dus dat moet ook nog tussendoor. Sporten? Tja, daar moet ik nog steeds tijd voor maken.

  • anto

   Dank je Kelly! Hmm da’s inderdaad wel laat, niet tof. Ben je met de auto of kun je in de trein nog wat doen? Alhoewel, nam laatst een trein rond het spitsuur en toen moest ik staan #fail dus kon ik nog niks doen. Hmmm ja dat huishouden heb ik ook al een tijdje niet gedaan, maar in mijn vorige huis (toen ik nog samenwoonde) had ik een schoonmaakster, dat was mijn kadootje aan mezelf voor het harde werken. 😀

 • Linda | travellersoftheworld

  Allereerst gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van je vader!

  Ik heb geen netflix account en mis dat ook niet, ik volg twee series en dat is voor mij ook voldoende. De andere tijd besteedt ik aan school, stage en bloggen. Soms heb ik echt even geen zin en dat doe ik het even niet, want bloggen moet inderdaad geen moetje worden. Het moet leuk blijven. soms heb ik een week geen inspiratie en komt er maar 1 artikel online, soms wel 3. Maar die ene komt er altijd, zin of geen zin, uiteindelijk vind ik het leuk om mijn reisverhalen met iedereen te delen. Hele handige tips en leuk artikel om te lezen 🙂 Ik ben geen planner, ben bang dat ik het nooit ga worden ook. Ik haat ook vroeg opstaan en schrijf daarom altijd in de avonden.Maar tot nu toe heb ik genoeg tijd en is het een fijne afwisseling tussen het schrijven van mijn scriptie door.

  • anto

   Dank je! Herkenbaar hoor, soms 1 artikel en soms 3. Heb er nu alweer 1 klaar staan voor vandaag, maar moet de vertaling nog doen en geen idee of dat me gaat lukken. Maar goed om te horen dat er meer mensen zijn die net als ik weinig tv kijken *hallelujah*

 • Laura

  Wat een handige tips! Ik zit er ook al heel.lang aan te denken om mijn oude Blogs weer eens door te lezen! Mag ik vragen wat je dan precies veranderd en hoe je merkt dat het meer bezoekers oplevert? Plaats je ze dan ook weer opnieuw? Thanks!

  • anto

   Dank je Laura! Ik schreef twee jaar geleden minder SEO gericht en toen hadden veel van mijn foto’s bijvoorbeeld geen alt tags, dat ben ik nu aan het verbeteren. Soms pas ik een titel ook aan of de link. Plus ik link alle artikelen naar elkaar. Laast heb ik in een bepaalde categorie allerlei links gemaakt, ook naar de nieuwe artikelen. Nu verwijzen dus al mijn Colorado artikelen naar elkaar, van oud naar nieuw en andersom. Ook herschrijf ik soms een post die ik vervolgens op de huidige datum opnieuw publiceer, omdat mijn nieuwere lezers die dus nog niet gelezen hebben. Succes ermee!

 • Mitu

  Bedankt voor deze blog & je tips! Veel herken ik. Gelukkig is Netflix niet het probleem, haha. Ik ben nieuw op Twitter dus nog helemaal geen volgers, geen flauw idee hoe ik dit moet aanpakken. Ik ga zo in ieder geval je blog over Pinterest lezen! 🙂 X

 • Eva

  Goede tips heb je op een rij gezet. Ik moet mezelf soms ook echt een schop onder m’n kont geven. Ik kan zo een half uur verder zijn door mezelf te verliezen op Pinterest of Instagram. Allemaal heel leuk, maar die tijd kan nuttiger besteed worden. Netflix heb ik ook niet meer en ik kan niet zeggen dat ik het mis. Ik download series gewoon, en dan vaak maar 1 of max 2 series tegelijk. Homeland loopt nu helaas tegen het einde aan, maar gelukkig is er altijd weer iets nieuws 😉

  Bloggen vind ik heerlijk, en ik maak er zeker tijd voor, maar af en toe heb ik periodes dat ik het wel prima vind om even niks te posten. Niet erg constant maar ach, so be it.

  Hier ook nog gecondoleerd met het verlies van je vader. Hopelijk is het een mooi afscheid geweest, hoe moeilijk en verdrietig ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *