Verdwalen op de Veluwe
Geen categorie

Wonen in een chalet op de Veluwe

Zoals jullie weten heb ik een aantal jaren in een chalet op de Veluwe gewoond. Ik had de mazzel dat ik hier permanent mocht wonen en me ook mocht inschrijven, maar dit is eerder regel dan uitzondering. Toch kan ik je van harte aanbevelen een recreatiewoning te zoeken want het is zo fijn om je te omringen door de stilte van de natuur.
 

Wat zijn de voordelen van een recreatiewoning?

Aangezien de zomers in Nederland steeds mooier worden, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun vakantie door te brengen in eigen land. Toch kan het best wel prijzig zijn om een recreatiewoning te moeten huren en kan het kopen van zo’n woning dus uiteindelijk in je voordeel werken. Maar een tweedehands chalet kopen is ook zeker mogelijk! Weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? In deze blog wordt er inzicht gegeven in de mogelijkheden en verschillende keuzes.
 

Allereerst is het goed om te weten welke soorten recreatiewoningen er zijn. De meest bekenden op campings is de stacaravan. De naam zegt het al het is een caravan maar dan op een vaste plek en niet makkelijk te vervoeren. De stacaravan is vaak praktisch ingericht en heeft niet veel ruimte. Daardoor is het vaak ook lastig om de inrichting te veranderen wanneer dit niet meer bevalt. Toch is dit wel een van de meest voordelige opties. Een andere mogelijkheid is een chalet kopen.
 
Chalets zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten en kunnen ook op maat gemaakt worden wanneer dat gewenst is. De chalets zijn vaak ruimer en hebben meer mogelijkheden wat betreft aanpassingen. Hier hangt dan natuurlijk ook een prijskaartje aan maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een andere optie is een recreatiewoning op een vakantiepark. Meerdere vakantieparken in Nederland bieden huizen aan op hun park waarin je kunt investeren. Toch wordt de woning niet volledig van jezelf aangezien het park eist dat de woning een bepaald aantal weken paar jaar vrij moet zijn voor de verhuur. Wel krijg je hier een bepaald percentage over maar kan je dus niet zelf gebruik maken van je huisje.
 

Een recreatiewoning kopen is alleen maar mogelijk wanneer je hier de financiële middelen voor beschikbaar hebt. De aanschaf van een stacaravan zal je uit eigen zak moeten bekostigen maar voor de andere opties is er een recreatiewoning hypotheek. Deze hypotheek kan worden aangevraagd voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Je kan dan een maximaal percentage lenen voor de recreatiewoning. Let wel op dat een recreatiewoning van grotere waarde wordt meegerekend als onroerend goed en dat je hier dus ook meer belasting over gaat betalen. Lees jezelf dus goed in voordat je de keuze maakt om een recreatiewoning te gaan kopen.
 
Ik geef uiteraard geen advies over geldzaken, dus ik adviseer je hier zelf grondig onderzoek naar te doen. Ik huurde mijn chalet op de Veluwe namelijk dus kan je er niet uit eigen ervaring over adviseren.
 
Kortom, een vakantiewoning kopen is een goede investering wanneer je vaak lekker een weekendje wilt ontsnappen van de drukte van de stad. Waar wacht je nog op?
 
Meer lezen over de Veluwe? Dat kan op mijn Veluwe startpagina!
 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *