wintersport in canada
canada,  gesponsord,  we12inspire

Out of the box: voordelig op wintersport in Canada

Waarom je dit seizoen nog op wintersport in Canada moet gaan!

Eén van de dingen die het leven wat mij betreft leuker maakt, is het out-of-the-box denken en vooral ook DOEN! Gewoon, net iets anders dan anders beslissen, een frisse blik werpen op zaken of een stapje verder gaan dan de gebaande paden. Zo ging ik nog geen maand geleden voor het eerst in mijn leven op een groepsreis en ook nog eens een winterreis, iets wat ik eerder nooit gedaan zou hebben. Wintersport in Canada is ook zoiets, net iets anders dan anders. Het is bovendien één van de items die steevast bovenaan mijn bucketlist staat. Ik ga je vertellen waarom.
 
Als 17-jarige begon ik aan mijn opleiding toerisme (jaja) en als onderdeel van die opleiding moest ik een aantal beurzen bezoeken. De Ski- en Wintersportbeurs die toen ergens in Nederland gehouden werd, was er hier een van. Die beurs bestaat inmiddels al niet meer, maar wat ik me nog herinner als de dag van gisteren, is het moment waarop ik bij een stand kwam waar wintersport in Canada gepromoot werd. Ik nam, zoals het een waardig beursbezoeker betaamt, een flinke lading reisgidsen mee. Vanaf dat moment wilde ik op wintersport in Canada.
 
wintersport in canada
 
Volle pistes, ijzige hellingen, lange wachtrijen bij de lift … allemaal niks voor mij. En … allemaal niet van toepassing in Canada! Canada is het land van nationale parken, ruige natuur en een gegarandeerd park sneeuw. Vooral de Rocky Mountains in het westen van Canada zijn uitermate geschikt om te skiën. Op de pistes van Marmot Basin in Jasper National Park valt met gemak 400 centimeter sneeuw per seizoen. Dat is weer eens iets anders dan de sneeuwkanonnen die in de Alpen regelmatig gebruikt worden. En dan heb ik het niet over gewone sneeuw, maar over de heuse Powder Snow, super zachte en droge sneeuw waar het hart van elke skiër sneller van gaat kloppen. De bekende term Champagne Powder heeft trouwens zijn oorsprong in de Canadese Rockies omdat vele resorts hier deze sneeuw hebben.
 
wintersport in canada
 
Voordat je denkt ‘ik stop nu met lezen want wintersport in Canada is veel te duur voor mij’ vraag ik je nog even door te lezen. Je kunt deze winter namelijk al vanaf € 1.020 per persoon in Canada zitten. Valt best mee toch? En het is maar 8.5 uur vliegen vanaf Amsterdam, waarbij je geen last hebt van files op de Autobahn. Op Sneeuwzekerdeals.nl vind je een uitgebreid aanbod van prijzen en mogelijkheden. De genoemde prijs is inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM naar Edmonton, 7 hotelovernachtingen in Jasper National Park, transfer of huurauto en skipas. Oftewel een volledig aanbod voor een zachte prijs! Let wel, deze prijs is alleen voor dit seizoen, maar het leuke is, dat je dus nog last minute kunt vertrekken!
 
Goed, wintersport in Canada dus. Zoals ik al zei, doen ze hier niet aan wachtrijen bij de liften en zijn drukke pistes een zeldzaamheid. Een perfecte plek om te gaan skiën is Marmot Basin in Jasper National Park, gelegen in het noorden van de Rockies. Er zijn maar liefst 86 afdalingen op 4 verschillende bergen. Daarnaast is Jasper een perfecte uitvalsbasis voor andere sportieve winteractiviteiten. Zo kun je een ijswandeling maken in Maligne Canyon, sneeuwschoenwandelen over een van de vele bevroren maken of zelf je hondenslede besturen. Dit alles in een oogverblindend mooie omgeving, want wat mij betreft horen de Canadese Rockies tot de mooiste bergen ter wereld. En geloof mij, ik heb al heel wat gebergtes gezien de afgelopen jaren.
 
In Jasper National Park zijn diverse off-piste mogelijkheden en dus is dit gebied uitermate geschikt voor alle type skiërs, van beginner tot gevorderd. En hoe leuk is het dat je onderweg zomaar wild tegen kunt komen tijdens bijvoorbeeld het wandelen of het rijden van- en naar de piste? Daarbij komt dat de Canadezen ontzettend vriendelijk zijn, ik ben zelf inmiddels vijf keer in Canada geweest en ik voel me hier altijd ontzettend op mijn gemak.
 
wintersport in canada
 
Mocht ik jou niet overtuigd hebben om een wintersport in Canada te boeken, dan heb ik bij deze in ieder geval mezelf ervan overtuigd dat het de hoogste tijd is dit item eens van mijn bucketlist te strepen.
 
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Sneeuwzeker Deals. Alle hier aangeboden reizen gaan naar Marmot Basin in Jasper National Park.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Zomers outdoor avontuur in Jasper National Park
Noorwegen in de winter: sneeuwpret in Geilo
Sneeuwschoenwandelen op Branäsberget in Zweden
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor- en reisinspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

24 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *