bungy jump scheveningen
nederland

Win een bungy jump in Scheveningen!

Het is een zaterdag in maart en we komen net terug uit Tasmanië. Daar was het zomer, hier is het winter. Daar was het overwegend warm, hier is het koud. Door de eindeloze reis naar huis (lees: 36 uur van deur tot deur) hebben we een gigantische jetlag en willen we niets liever dan weer een beetje leven in de brouwerij na een week weer op kantoor gezeten te hebben…
 
Gelukkig is onze dip van korte duur want Kia Nederland heeft ons uitgenodigd voor een Key to Surprise trip. We weten alleen dat we op een afgesproken moment op een afgesproken plek moeten zijn en vanaf daar … is het afwachten op instructies!
 
Zal ik je eens wat verklappen? Ik ben niet zo van verrassingen. De verrassingen waarbij je op een feestje zit en er ineens een clown uit een doos springt, zal ik maar zeggen. Avontuurlijk ben ik dan weer wel. Je zou denken dat het een rare combi is en dat klopt ook wel, want bij verrassing denk je al gauw aan avontuur. Een verrassing vind ik typisch zo’n middag waarbij je op de bank ligt een boekje te lezen en dat dan ineens vriendin X aanbelt of je mee gaat naar het terras, terwijl je je juist zo verheugd had op een middag niks doen. Avontuur is voor mij bijvoorbeeld op pad gaan en niet wetende wat er om de volgende hoek voor je klaar staat. Een Key to Adventure wordt het vandaag dus wat mij betreft.
 
Zo stonden we dus op die zaterdag in maart te wachten op de eerste aanwijzing. Uiteraard had ik me de hele week al afgevraagd wat we zouden gaan doen. We hadden als enige informatie gekregen dat we onze zwemkleding moesten meenemen en dat was het. Ik had bedacht dat het wellicht iets van raften op de wildwaterbaan zou worden of misschien iets minder spectaculairs als suppen. Mijn collega was er van overtuigd dat het een te waterlating van een auto zou worden. Oftewel, we konden alle kanten op!
 
Als eerste kregen we de opdracht naar Rotterdam te rijden, waar we gingen lunchen bij De Ballentent. De volgende aanwijzingen lieten op zich wachten dus reden we, inclusief selfiestick, met onze Kia over de Erasmusbrug en uiteindelijk gingen we naar De Markthal. We besloten een ritje te maken in het reuzenrad en een drankje te nemen voor wat energie. Stiekem hoopte ik dat we gingen abseilen van de Euromast want dat heb ik altijd al eens willen doen. Helaas kregen we de opdracht om verder te rijden naar ‘de Stad van de Ooievaar’ oftewel: Den Haag! Niet abseilen van de Euromast of Skydiven vanaf Rotterdam Airport dus.
 
rotterdam
 
In de auto op weg naar Den Haag bedachten we wat het kon zijn. Vast iets met het strand, iets van kiten ofzo? Ineens bedacht ik me dat het ook wel eens bungy jumpen van de pier kon zijn, maar hé, was die niet afgesloten? Ik herinner me nog dat ik als klein meisje met mijn oma, die in Vlaardingen woonde, in de zomer vaak naar Scheveningen ging. We liepen dan uren rond over de Pier en langs het strand. Zelf kom ik uit Duiven bij Arnhem dus daar was weinig strand in de buurt en ik genoot altijd intens van dat soort dagen.
 
Tijdens de lunch bij De Ballentent kregen we trouwens de opdracht om een video te maken waarin we vertelden wat het engste was dat we ooit hadden gedaan. Ik geloof dat mijn video luidde: ‘het engste wat ik ooit gedaan heb, is bungy jumpen. Als ik dat vandaag moet doen, ga ik overgeven.’
 
Even een stukje terug in de geschiedenis: we maakten dus al eens een bungy jump. Toen ik in 2002 naar Nieuw-Zeeland ging, wist ik dat het ervan moest komen. Dus als jonge twintiger kondigde ik al meteen aan het begin van mijn reis via de email aan iedereen aan: ‘jongens, ik ga bungy jumpen!’. Spijt had ik direct, want ik had nog nooit iets avontuurlijks gedaan in mijn leven en vervolgens zat ik de weken erna in de stress. Halverwege de reis waren we in Queenstown, daar waar de eerste bungy spot ter wereld gemaakt is bij de Kawarau Bridge. We boekten onze jump en op de dag van de sprong was ik zoooo ziek. Toen de jumpmaster vroeg wie als eerste wilde, stak ik direct mijn hand op en uiteindelijk sprong ik als eerste van die dag de Kawarau Bridge af, onder begeleiding van een luid gekrijs én dik applaus van de Japanners die net in een volle bus waren gearriveerd bij het viewing platform. Ik vond mijn jump echt verschrikkelijk en riep meteen ‘ik doe het nooit meer!’.
 
Tot op die bewuste dag in Scheveningen dus. Je ziet zo wel in het filmpje wat mijn reactie was toen ik hoorde dat onze surprise activity bungy jumpen was maar gelukkig had ik maar een kwartier om me er zorgen over te maken. Ik plaatste de volgende eerlijke foto op Instagram en was direct op van de zenuwen.
 
bungy-jumo-scheveningen
 
Omdat we al een keer een solo sprong hadden gedaan, besloten we deze keer een duo-jump te doen, waarvan ik ook stiekem dacht dat het minder eng is (nee hoor!). We werden gewogen, ik moest mijn schoenen uit doen en terwijl collega Brett van Travelvalley haar sprong maakte, kon ik alleen maar ijsberen over de pier en denken ‘wáárom?’ Dat ik zou springen stond als een paal boven water, je bent immers avontuurlijk of niet, maar oh, wat was ik nerveus in dat kwartier.
 
Uiteindelijk was het tijd om in de bak te gaan staan en we werden naar boven gehesen. Ik wierp een blik op het kolkende zeewater onder me en riep ‘nee, ik ga niet’ … Ik weet nog dat de jumpmaster me vertelde dat ik vooral niet aan beneden moest kijken, ze telde af en … daar gingen we.
 
bungy jump pier in scheveningen
 
DRIE … TWEE … EEN … GO!
 
Een vrije val van enkele seconden, dat heerlijke gevoel in je maag dat je ook hebt als je in de achtbaan zit, het gevoel van ‘het komt wel goed’ op het moment dat je weer omhoog wordt getrokken door het bungy koord… binnen enkele seconden was het voorbij en hingen we, op zijn kop boven het water. WAT GAAF!
 
bungy jump pier in scheveningen
 
Met trillende benen staan we even later weer op de pier, ik kan niet geloven dat ik zojuist echt van de pier gesprongen ben. Al direct overheerst de adrenaline in mijn lichaam. Het was even geleden, maar hij voelt bekend. Meteen wil ik roepen ‘mag ik nog een keer?’ want in tegenstelling tot mijn jump in Nieuw-Zeeland, heb ik er deze keer wel van genoten. Het liefst zou ik nog een keer gaan om de rush vast te houden maar ik besluit het niet te doen. Ik kom op zoveel mooie plekken ter wereld, er is vast nog wel eens een jump mogelijk ergens. Want nog een keer springen, ga ik zeker doen!
 
Kia maakte voor ons de volgende opname van de dag, een leuke samenvatting en voor ons een toffe herinnering aan onze Key to Surprise. Ik beloof je, als je mijn gezicht ziet tijdens de sprong, lig je echt in een deuk!
 

 
Ook zin gekregen in zo’n enorme adrenalinekick waar je minstens een week op kunt teren? Dat komt goed uit, want wij geven een bungy jump weg voor jou en een vriend of vriendin! Wat moet je doen om kans te maken?
 
– Dit bericht delen op Facebook (onze pagina liken geeft je bonuspunten!)
– Een comment achterlaten waarom JIJ die jump bij Bungy Jump Holland wilt winnen.
 
Reageren kan tot volgende week maandag 25 april 14:00 uur, daarna maken we een winnaar bekend!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Nepal: een hoofd vol emoties
Fietsen in Tasmanië: onze tips en tricks voor een kick ass vakantie!
Evest Base Camp Trek dag 2: van Phakding naar Namche Bazaar
 
Dank je voor het delen!
 

15 Comments

 • Shere

  Ik weet niet of ik was gesprongen. Ik vind bungy jumping eng. Ik had in nz skydiving gedaan en voor de een keer was goed. Ik hoef het niet nog een keer te doen 😀

 • Erik

  Wat een gave video en roadtrip:). Vaak gezien, maar nog niet gedaan! Het lijkt mij fantastisch om een keer de “afgrond” in te springen.

 • Stéphanie

  Avontuur, adrenaline en actie zoek ik allemaal graag op en hoewel ik al vele uitdagende activiteiten heb mogen ondernemen, is bungy jumpen nog steeds een grote wens van mij. Ik wacht eigenlijk tot ik de perfecte locatie tegenkom. Ergens in de natuur, van een hoge brug of iets in die trend. Deze plek ben ik nog niet tegengekomen, daarom is deze wens nog niet in vervulling gegaan. Hoe gaaf zou het zijn als ik als Hagenaar, om alvast een idee te krijgen, een bungy jump in Scheveningen zou kunnen doen, bij mij om de hoek 🙂
  PS: Je ziet er trouwens helemaal niet bang uit op je Instagram foto, eerder relaxed 😉 De cover foto is helemaal te gek!

  • anto

   Je hebt gewonnen! Maar dat had je al gelezen op Facebook en Twitter 🙂 gefeliciteerd met je prijs! Ik kan trouwens heel goed doen alsof voor de foto, ik was echt best nerveus. Ik ben heel benieuwd naar jouw foto’s en ervaring! Je hoort snel van ons!

 • Deef de Kanarie

  Mijn zus wil mijn vrouw van de toren op de Pier van Scheveningen gooien. Dat klinkt bizar (en dat is het ook) en ik vind het een goed idee. Mijn vrouw wil namelijk dolgraag een keer bungy-jumpen. Waar beter kan dat dan in Scheveningen, de plaats waar ik en mijn zus geboren zijn.

  Je moet weten: mijn vrouw is Braziliaanse en om naar Nederland te mogen komen moet zij een inburgeringsexamen doen. Dat heeft zij gedaan. Hopelijk met een positieve uitslag.
  En wat is er vetter, cooler, lauwer om met een bungey jump Nederlandse te worden? Op enkele honderden meters van de plek waar jouw man geboren is?
  En om heel erg eerlijk te zijn: belofte maakt schuld.

  • anto

   Bedankt voor je reactie Dave, helaas heb je niet gewonnen. Ik hoop van harte dat je vrouw een positieve uitslag krijgt en dat jullie gelukkig met elkaar worden op Nederlandse bodem!

 • Edwin Groenheide

  Ik zou super graag deze bungy jump in Scheveningen willen winnen.
  Omdat ik tijdens veel van verre reizen, er altijd wel ergens de mogelijk bestond een bungy jump te doen. Zoals in Zambia bij de Victoria falls(zambezi)
  Toen is het er nooit van gekomen. Maar zou graag in de mooie badplaats, Scheveningen een bungy jump willen doen.
  En dit van mijn Bucket list willen afstrepen.
  De adrenaline kick willen voelen, zoals jullie die ook hebben beleeft.
  Daarom
  Gr. Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *