Wild Aalsmeer
gesponsord,  nederland

Wild Aalsmeer: een verborgen natuurgebied in de Randstad

Wie aan Aalsmeer denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk aan de bloemenveiling. Of aan de televisie studios. Maar wist je dat er middenin de Randstad ook een verborgen natuurgebied ligt? Een gebied dat omringd wordt door een enorme luchthaven en een netwerk aan snelwegen en waar mens en natuur dicht op elkaar leven. Het is een plek waar de natuur wilder is dan je eigenlijk zou denken. Benieuwd geworden? Ik heb het over de Westeinderplassen. Die wil je absoluut gaan ontdekken na het lezen van dit artikel! Sowieso online en hopelijk ook in het echt.
 
Coverfoto: Kick Spaargaren (Kick’s foto’s)
 
wild aalsmeer
 

Wild Aalsmeer

Op 15 juli jl. ging de bijzondere mini-documentaire Wild Aalsmeer in premiere, gemaakt door regisseur JW Schram. In deze documentaire worden de Westeinderplassen op een unieke manier weergegeven. Aalsmeer ligt aan de grootste zoetwaterplas van Nederland. Deze plas is ontstaan uit drooglegging en turfwinning in de 17e eeuw. Inmiddels bestaat het gebied uit een aaneenschakeling van eilanden, rietlanden, water, moerasbossen en akkers. De documentaire is ingesproken door Gerard Joling:
 

“Het is echt een prachtig stukje natuur dat dicht bij mijn huis ligt. Veel mensen weten niet dat er zoveel moois te zien is bij de Westeinderplassen. JW heeft dat mooi in beeld gebracht. Het is zeker de moeite waard om de Westeinderplassen eens te bezoeken”.

 
Wild Aalsmeer gaat dieper in op de struiken- en bloementeelt, de fauna die er leeft en veel meer. Meer dan dit ga ik je er niet over verklappen. De docu duurt ongeveer 10 minuten en is voor iedereen gratis te bekijken op de website van Wild Aalsmeer. Een voorproefje vind je hieronder:
 
 

 
 

Zelf naar Aalsmeer en de Westeinderplassen?

Heeft deze documentaire je geïnspireerd om zelf eens naar de Westeinderplassen te gaan? Er zijn talloze watersportactiviteiten mogelijk waaronder suppen, waterskiën en paling vissen. Uiteraard zijn er ook mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving, die na je inspanning uitnodigt tot het pakken van een terrasje aan het water. Meer informatie over de wandel- en fietsroutes evenals mogelijke watersporten vind je op de website van Visit Aalsmeer.
 

Conclusie en disclaimer

Eerlijk is eerlijk, ik ben aangenaam verrast na het zien van deze documentaire en bekijk Aalsmeer tijdens mijn volgende bezoek met compleet andere ogen. Hopelijk heeft JW Schram jou met Wild Aalsmeer ook geïnspiteerd om de Westeinderplassen eens te bezoeken.
 
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Visit Aalsmeer. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *