over mij

Welkom op We12Travel (‘we want to travel’)

Ik ben Antonette, een avontuurlijke veertiger uit het oosten van het land. Al sinds 2011 deel ik op We12travel mijn persoonlijke reis- en wandelverhalen met als doelstelling anderen enthousiast te maken voor een actieve manier van reizen.

Al van kinds af aan wist ik dat ik wilde reizen. Nadat ik mijn eerste meerdaagse trektocht ooit liep, de Inca Trail in Peru in 2006, wist ik dat deze manier van reizen bij mij past. Sindsdien maakte ik meer dan 50 trektochten op vijf verschillende continenten. Nadat ik afstudeerde in toeristisch management heb ik 17 jaar lang in de reisbranche gewerkt. In de zomer van 2017 zegde ik mijn baan op en ben ik mij volledig gaan focussen op een leven als outdoor influencer en schrijver. Naast We12travel ben ik eigenaar van NieuwZeelandInfo en Zweden Reisinfo.
 
Ik startte mijn blog in toen ik begin dertig was. Inmiddels ben ik een gelukkige veertiger zonder kinderen die laat zien dat het leven nog steeds heel leuk en vooral ook heel avontuurlijk kan zijn vanaf je veertigste. Ik inspireer en motiveer je om jouw droomleven na te jagen, je leeft immers maar één keer en angst is een slechte raadgever.
 
Alhoewel ik een passie heb voor noordelijke bestemmingen, kun je mij eigenlijk altijd wakker maken voor een mooie wandeling of andere outdoor activiteit. Enkele van mijn favoriete natuurbestemmingen zijn Zweden, Noorwegen, IJsland, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Oostenrijk en het westen van de Verenigde Staten en Alaska. Ook maak ik elk jaar een soloreis naar een zonnige bestemming om me op die manier verder te kunnen ontwikkelen, yoga te doen en een inspiratie te vormen voor vrouwen die hun leven graag een andere kant op willen sturen.
 
In de zomer van 2023 kocht ik, in mijn eentje, een huis in Zweeds-Lapland waar ik een groot deel van mijn tijd doorbreng. Hier wandel ik graag, maar kan ik ook enorm genieten van lekker eten, met een goed boek op de bank zitten en natuurlijk vanaf mijn veranda het noorderlicht observeren. Wanneer ik niet in mijn huis in het hoge noorden ben, reis ik al schrijvend de wereld over, voornamelijk naar natuurbestemmingen. Mijn werk als blogger en schrijver kan ik immers overal uitoefenen, ik heb slechts een wifi verbinding en mijn laptop nodig.
 
Ook ben ik de host van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen, een podcast boordevol inspiratie voor vrouwen die graag een avontuurlijker leven willen leiden. De podcast is te beluisteren via Avontuurlijke Vrouwen of via je favoriete podcast app.
 

Waar komt de naam We12travel vandaan

Je spreekt We12travel uit als “we want to travel.” Mijn voormalige partner en ik hebben deze naam bedacht in 2004 en lange tijd was We12travel een online fotogalerij. In 2011 begon ik na een Nieuw-Zeeland reis van zes weken te bloggen en in 2013 besloot ik professioneel reis- en outdoorblogger te worden. Alhoewel ik de meeste van mijn reizen inmiddels solo maak, blijft reizen voor mij en de mensen om mij heen (partner, vrienden, familie) een groot onderdeel van het leven. We blijven altijd reizen!
 
Heb je interesse in een samenwerking met mij? Bekijk hier dan de mogelijkheden!

Auteur van reisgidsen

De afgelopen anderhalf jaar verschenen er twee papieren reisgidsen van mijn hand: het Reishandboek Nieuw-Zeeland en het Reishandboek Zweden. Meer informatie over mij als auteur vind je hier.

Reishandboek Nieuw-Zeeland

Meer lezen over Nieuw-Zeeland? In het najaar van 2022 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Nieuw-Zeeland, dat ik schreef naar aanleiding van de vier uitgebreide rondreizen die ik maakte door dit fascinerende land.

In dit boek heb ik niet alleen alle praktische en toeristische informatie gebundeld, maar ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ervaringen en leuke wandelroutes.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Reishandboek Zweden

Verder lezen over Zweden? In mei 2023 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Zweden, een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer dan 15 reizen naar Zweden die ik de afgelopen 10 jaar maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel


Spik en Spaan Media

Onder de naam Spik en Spaan Media werk ik als freelancer voor verschillende bedrijven binnen de toeristische sector. Ben je op zoek naar een tekstschrijver met gedegen kennis van de branche en SEO en focus je op natuur, avontuur en/of Nieuw-Zeeland en Zweden, neem dan contact met me op via anto at we12travel . nl 

Enkele van mijn voormalige opdrachtgevers zijn:

– SNP Natuurreizen
– Askja Reizen
– Skyscanner
– Avontuur Dichtbij
– Swedish Trails
– Expedia
– Better Places

In de media

Regelmatig verschijn ik in de media als expert op outdoor gebied of met tips voor vrouwen die graag een avontuurlijker leven willen leiden:
 
In de Avontuurlijk Leven podcast
In de Braveheart Club Podcast van Happinez
Op Nu.nl over werkweken van 50 uur
In de podcast Dromen is voor volwassenen
Mijn favoriete wandelroutes op Wandel.nl