wicki-up 3 tent review
gesponsord,  we12test

WickiUp 3 tent review

Heb jij wel eens van Nigor Tents gehoord? Vast niet, tenzij je een die hard outdoor fan bent. Nigor produceert diverse tenten, van kleine trekkerstentjes tot grote familietenten. Tijdens onze meest recente reis naar IJsland, kregen wij de Wiki Wicki-Up 3 tent te leen van Nigor om uit te testen.
 
Alhoewel we regelmatig kamperen, zijn niet al onze spullen ultra-light. Als we dat zouden willen, kunnen we dure spullen kopen maar hebben we geen geld meer over om te reizen. We hebben dus een gulden middenweg gevonden tussen duurzaam, degelijk en lichtgewicht. Toch wil je af en toe eens iets anders. Iets meer comfort bijvoorbeeld. Tijdens onze Tasmanië trip hadden we onze tweepersoonstent meegenomen omdat hij regelmatig mee moest op trektochten en dan wil je zo licht mogelijk op pad gaan. Al na een week leidde het tot frustraties: veel meer dan twee personen paste er niet in en dus waren we altijd aan het klungelen met ruimte en waar onze spullen te plaatsen. We reisden eerder met een driepersoonstent van Eureka! en zijn dus gewend aan wat extra ruimte. Echter als je acht dagen in de wildernis gaat trekken, betekent dat extra kilo’s en dat wil je niet.
 
Voor onze IJsland reis kregen we van Nigor de WickiUp 3 mee, een super lichtgewicht tent voor drie personen. Voor ik de tent bij Nigor in Utrecht ging ophalen, had ik ze nog gemaild: ‘het moet een stevige tent zijn en absoluut waterdicht, anders heb ik er op IJsland niks aan.’ En dus kreeg ik de WickiUp 3 mee, een tipi tent voor drie personen die bestaat uit een binnen- en buitentent, die allebei apart te verkrijgen zijn.
 
Een tipi werkt net even iets anders dan een koepel- of tunneltentje. Je zet namelijk eerst twee haringen vast, dan zet je de paal in het midden omhoog en terwijl één persoon die vasthoudt, maakt persoon twee alle haringen vast. Geen gedoe met scheerlijnen, slechts aan de buitenkant acht haringen vastzetten en je tent staat. Ook al was het weer op IJsland slecht, hij stond bijna altijd binnen twee minuten. Ideaal voor als je op trektocht gaat dus en/of als je hem snel wilt opzetten vanwege de weersomstandigheden.
 
De ruimte in de tent was voor ons een enorme luxe. We hadden beiden ons eigen deel van de tent, Martijn rechts van de paal en ik links. Verder nog genoeg ruimte om in ieder geval onze kleding, schoenen en backpack kwijt te kunnen. Tijdens de regenbuien bleef het droog en wanneer het waaide, bleef ie fier overeind staan.
 
Na een dag of vier vloog Martijn door naar Alaska en stapte ik op de bus het IJslandse binnenland in, Anto op solo avontuur. Het tentje daar in mijn eentje opzetten was andere koek, ik heb er anderhalf uur over gedaan voordat ie goed en wel stond in de barre omstandigheden van Landmannalaugar. Het weer was er over het algemeen bar en boos maar gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken over een droog bed of, zoals anderen, of mijn tent er na het wandelen überhaupt nog wel zou staan. Ik heb regelmatig gezien dat tenten compleet omwaaiden en/of dat de scheerlijnen uit de grond geblazen werden. Niks van dat alles bij de WickiUp 3, die hield zich kranig en doorstond wat ik ‘typisch IJslands weer’ noem. Ik moest de haringen trouwens wel extra vastzetten met wat stenen want de grond was knetterhard … maar dat terzijde. Het hele verhaal over mijn solo avontuur in de IJslandse hooglanden, lees je trouwens hier.
 
Al met al een prima tent dus. Licht, betrouwbaar en ruim, alles wat je van een tent wenst. Wanneer je deze wilt aanschaffen dien je er rekening mee te houden dat ie in twee delen komt, niet dat je denkt dat je een volledige tent krijgt. Adviesprijs voor de binnentent is 199,95 en weegt 820 gram. De WickiUp 3 buitentent weegt 1,2 kilo en de adviesprijs is 349,95. Voor in totaal € 549,90 heb je dus een super lichtgewicht tent, iets wat wij je zeker adviseren! Je kunt beiden tenten trouwens in één zak stoppen, die van de buitentent is ruim genoeg om alle spullen in mee te sjouwen …
 
Meer informatie over de Wickiup 3 tent van Nigor Tents vind je hier. De review van de Wickiup 5 gezinstent vind je op de website van Kampeermeneer.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Getest: de Quechua Fresh & Black tent
Wandelen op IJsland – Anto op solo avontuur
Trektocht report: de Laugavegur op IJsland
Getest: de North Face Ultra Fast Pack II GTX wandelschoenen
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

2 Comments

 • Q

  Mooie review. mooie tent! Een iets minder duur (maar wel iets zwaarder) alternatief is de LuxeOutdoor Sil Hexpeak v4 (1 a 2 persoons tent) of f6 (2 a 3 persoons tent);-).

  eureka, het moedermerk van Nigor, maakt ook een goedkopere variant van de WickiUp 3, met zwaardere maar ook minder dure materialen.

  Geniet nog van het prachtige IJsland!
  Q

  • anto

   Dankjewel, leuk om te horen! Ik heb zelf jaren een Eureka tent gehad en die was heel fijn maar inderdaad iets zwaarder, maar beviel destijds ook prima. Helaas inmiddels alweer terug in Nederland, maar weer mooie reizen naar Scandinavië op de planning staan gelukkig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *