we12hike

Welkom bij de we12travel wandelmaand

Click here to read this post in English.

Welkom bij de we12travel wandelmaand. In de maand mei gaan al onze blogentries over het allerleukste wat er is, namelijk wandelen. Of hiken. Of hoe je het ook wilt noemen. Het idee kwam afgelopen weekend in mij op toen ik een post genaamd “What I talk about when I talk about hiking” aan het schrijven was. Hij stond al eeuwen in mijn drafts en het was hoog tijd deze eens verder uit te werken. Ik realiseerde me toen dat ik wanneer ik aan het bloggen ben, de ene post makkelijker vind om te schrijven dan andere posts. Sommige vind ik ook gewoon leuker om te schrijven. Alhoewel bloggen voor mij (nog steeds) een uit de hand gelopen hobby is en doe zonder er écht iets mee te verdienen, vind ik het nog steeds lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven. Onderwerpen die me minder na aan het hart liggen. Met het schrijven over wandelen/hiken, is dit zeker niet het geval. Woorden verschijnen bijna automatisch op papier en tijdens het bewerken van de foto’s word ik steeds weer even teruggeworpen in de tijd naar de prachtige tochten die we de afgelopen jaren maakten.

Ik vroeg mezelf af of ik nog steeds een blog 3 keer per week zou kunnen vullen met alleen maar wandelverhalen. Het antwoord was nee. En dan, of ik het zou missen om niet meer over andere onderwerpen te schrijven. Het antwoord was ja! Het idee van een wandelweek op we12travel was geboren. Terwijl ik op een blaadje mijn ideeën voor de wandelweek begon op te schrijven, kwam ik er echter al snel achter dat ik teveel verhalen heb voor slechts een week. De week werd dus een maand en zo werd de we12travel wandelmaand geboren!

Waar ga ik over schrijven? Over alles dat met wandelen te maken heeft. Van het waarom ik het zo leuk vind tot overzichten van de beste (meerdaagse) tochten ter wereld en in Europa. Van de uitrusting die je nodig hebt tot het eten wat ik meeneem. Van mijn meest angstige momenten tot meest memorabele momenten.

Uiteraard worden onze social media pagina’s gevuld met wandelinspiratie. Mocht je ons nog niet volgen, doe dit dan gerust en verspreid onze wandelweek door de rest van Nederland. Wil je alvast in de stemming komen, breng dan zeker een bezoek aan onze “Ultimate Hiking Board” op Pinterest voor wandelinspiratie uit de hele wereld. Vind je het leuk om hier ook te gaan pinnen, laat dan vooral even een berichtje achter!

Wat betreft onze wandelplannen voor de aankomende maand… tsja dit weekend zijn we vreemd aan het gaan, morgen vertrekken we namelijk op onze eerste écht fietsvakantie ooit. Zodat we misschien, over een aantal jaar, ook eens een fietsmaand kunnen doen. Maar gelukkig is er meer! We reizen af naar de Harz in Duitsland om dit gebied te voet te gaan verkennen en Martijn reist met Hemelvaart naar de Alpen (mits het weer goed is). Daarnaast gaan we samen nog naar ??? ergens ??? dus we zijn genoeg op pad om ook van de zomer nog mooie (wandel) verhalen te creëren.

Voor nu eindigen we vast met wat wandelinspiratie. We wensen je een goed weekend enne … niet vergeten het gerucht over onze wandelmaand op internet te verspreiden!

PS Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief (links in het menu) voor updates en nóg meer wandelinspiratie!

Dream.Explore.Discover.
Locatie: Wulaia Bay in het uiterste zuiden van Chileens Patagonië

Wil je alvast meer lezen? Check dan deze links (in het Engels, dat dan wel…)

– Dear hiking boots – I’m cheating on you!
– Hiking Ucluelet’s Wild Pacific Trail
– Aurlandsdalen: Hiking Norway’s Grand Canyon

Dank voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *