micro-avontuur
micro-avontuur

We12travel op micro-avontuur!

We12travel op micro-avontuur: een introductie

Het is alweer vier weken geleden dat ik op het vliegtuig naar huis stapte vanuit Christchurch, Nieuw-Zeeland. Nadat de Airbus A380 van Emirates geland was op de Polderbaan van Schiphol, was mijn mega-avontuur afgelopen. Een dik negen maanden durend avontuur waarbij ik de hele wereld over ben gevlogen. Een mega-avontuur dat mij onder meer naar het woeste Alaska bracht. Naar de stilte van de Zweedse natuur en naar de hoogste toppen van de Himalaya. Een avontuur waarin ik mezelf vulkanen op sleepte, schommelde in de jungle, solo-trektochten door de Nieuw-Zeelandse wildernis liep en kampeerde tussen de beren in het noordwesten van Amerika.
 
Na negen maanden kris-kras de wereld over te zijn gereisd, is het even mooi geweest. Het is tijd om weer te leren genieten van de kleine maar oh zo fijne momenten in het leven. Een terrasje pakken met vriendinnen, een wandeling met je lief maken op de Veluwe, beginnen aan een inspirerende klus voor een opdrachtgever of met een goed boek in de hangmat liggen. Alhoewel ik gelukkig ben met waar ik nu ben (in een hutje in het bos in de buurt van Arnhem om precies te zijn) blijft het avontuur me roepen. In mijn hoofd hebben zich lijsten gevormd van landen die ik nog wil zien, trektochten die ik wil lopen en bergen die ik wil beklimmen. Van roadtrips die ik wil maken en van oceanen die ik over wil steken.
 
Maar helaas moeten al die avonturen even wachten want ohja er moet ook nog gewerkt worden. Gewerkt aan veel mooie projecten en verhalen, maar ook projecten die mijn avonturen kunnen bekostigen. En dus staan er voorlopig even geen mega-avonturen meer op het programma. Gelukkig ben ik tevreden met weinig en verheug ik me nu al op de komende periode in mijn leven, de periode waarin ik op micro-avontuur ga. Het kleine avontuur wat dichterbij huis, het avontuur dat je het gevoel doet geven dat je even helemaal tot leven komt en het avontuur bij jou om de hoek, waarvan je misschien niet eens wist dat het er was.
 
Al direct toen ik thuis kwam uit Nieuw-Zeeland besloten mijn vriend en ik dat we niet zo’n stel gingen worden dat hele avonden en weekenden aan het netflixen is en verdwaalt in het gemak van het luie leven. We besloten om zo vaak we kunnen op micro-avontuur te gaan en te genieten van de mooie plekken wat dichterbij huis. Om op vrijdagmiddag gewoon de rugzak in te pakken en te gaan naar daar waar we willen zijn, in plaats van daar te zijn waar we geacht worden te zijn. Om te voet de natuur te gaan verkennen en om gewoon gekke dingen te doen. Dingen die het leven net een beetje leuker maken, dingen die je soms je grens doen verleggen en dingen die je wellicht een paar jaar geleden nooit had gedaan.
 
Het concept micro-avontuur is bedacht door de Engelse avonturier Alastair Humphreys. Hij ging op zoek naar avonturen dichter bij huis, goedkoop(er) en korter dan een mega-avontuur en motiveert mensen het micro-avontuur op te zoeken door vaker uit je comfort zone te gaan en de wereld op een andere manier te bekijken. Meer informatie over micro-avontuur vind je op zijn website.
 
De eerste micro-avonturen hebben inmiddels plaatsgevonden, zowel binnen als buiten Nederland. Het eerste micro-avontuur verslag verschijnt morgen online. Heb je tips voor toffe micro-avonturen op niet al te lange rij-afstand van Arnhem? Stuur me een berichtje of laat een comment achter en wie weet zie je jouw micro-avontuur tip binnenkort terug op We12travel!
 
Nu al meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De Duintoppen Route in Schoorl
Tokkelen vanaf de Euromast in Rotterdam
Outdoor avontuur in het Drents-Friese Wold Nationaal Park
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *