poon hill annapurna base camp trek annapurna sanctuary trek
indonesie,  Maandoverzicht 2017,  nepal

We12travel maandoverzicht november 2017

Hallo december! Terwijl iedereen nu al volle agenda’s heeft en ogenschijnlijk van hot naar her rent want ‘ohjee het is decembermaand’ ben ik gisterenochtend super chill thuis gekomen uit Nepal. Ik heb namelijk besloten deze maand niet mee te doen aan de ratrace die december heet en deze maand gewoon te beschouwen als elke andere. Terwijl ik dit schrijf is het maandagochtend 05.38 uur en lig ik nog in bed, in het appartement van een vriendin in Arnhem, waar ik deze week op haar kat pas. Het is echt heerlijk wakker worden met de gedachte dat de agenda nagenoeg leeg is en dat ik drie weken in Nederland ben om lekker te gaan werken aan mijn site en diverse nieuwe projecten. Maar goed, deze blog is geen vooruitblik maar een terugblik, dus bij deze mijn maandoverzicht van november 2017, zoals al aangekondigd iets later want ohja, ik had in Nepal geen laptop bij me en open hem vandaag voor het eerst sinds twee weken.
 

Over de blogposts op We12travel

Het is niet alsof ik het bewust doe ofzo, maar net als de afgelopen maanden schreef ik ook in november 8 nieuwe blogs. De laatste publiceerde ik op 16 november omdat ik daarna dus offline ging tijdens mijn trektocht naar Annapurna Base Camp. De meest gelezen blog is die of Bali veilig is ondanks de vulkaan. Het verhaal is inmiddels een beetje achterhaald, want toen ik na vier dagen offline op de ABC trek mijn internet weer eens aanzette, ontving ik niet minder dan van tien verschillende personen een bericht dat de vulkaan nu dan ook daadwerkelijk uitgebarsten is. Dank voor jullie bezorgdheid lieverds! Aangezien de wifi letterlijk overal te langzaam was om ook maar iets ander te doen dan Whatsapp, Facebook en Instagram, heb ik de volledige berichtgeving erover nog niet gelezen. Ik hoop in ieder geval dat het toerisme gewoon blijft en dat nu de druk een beetje van de ketel is. Letterlijk en figuurlijk. Een andere goed gelezen blog was die met 11 Dingen die ik over mijzelf leerde in Indonesië. Een artikel dat ik zelf erg leuk vond maar niet zo veel gelezen werd, is die over het kamperen tussen de wombats op Maria Island in Australië. Mocht je hem nog niet gelezen hebben, check hem dan zeker al is het maar vanwege de overload aan schattige wombat foto’s…
 
campuhan ridge walk bali
 

Over de reizen die ik maakte in november 2017

Van de 30 dagen die november telt was ik er 22 op reis, aan het begin van de maand nog op Bali en aan het einde van de maand dus in Nepal. Tussendoor was ik even 8 dagen in Nederland en man man, wat een gekkenwerk was dat. Ik vloog van hot naar her om zo veel mogelijk vrienden en vriendinnen te zien en te spreken, haalde last minute (als in: dag voor vertrek) nog een visum voor Nepal in Amsterdam en woonde binnen 24 uur na terugkomst uit Indonesië nog even het TravPress event in Utrecht bij. Gekkenhuis dus, waarop ik besloot het in december anders aan te pakken zoals je hierboven hebt kunnen lezen.
 
In Bali was ik vooral rondom Ubud te vinden samen met vriendin Chantal, die Bali had gekozen als afsluiting van haar reis door Vietnam. In Nepal liep ik de Annapurna Sanctuary Trek naar Annapurna Base Camp. Het was een bijzondere ervaring waar ik heel veel over ga vertellen de volgende maanden. Ik vond het heel fijn om weer in Nepal terug te zijn en dit land heeft toch echt wel weer mijn hart gestolen. De lieve mensen, de chaotische drukte en natuurlijk de bergen maakten wederom een diepe indruk op mij. Ik bedoel: kijk nou!
 
annapurna base camp trek annapurna sanctuary trek
 

Over de kilometers die ik wandelde

Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel kilometer ik in november wandelde, ik vermoed ergens tussen de 175 en 200. Het waren er in ieder geval genoeg om de 1.000 voor 2017 te halen. Met nog een maand te gaan, is mijn doelstelling voor dit jaar is dus in the pocket. Of ik mezelf in 2018 weer ga uitdagen tot iets dergelijks weet ik nog niet, ik denk dat ik mijn focus in 2018 iets ga verleggen. Het klinkt een beetje raar misschien, maar die 1.000 kilometer wandelen was geen échte uitdaging omdat ik toch wel wist dat ik het zou gaan halen, de vraag was alleen wanneer. Ergens op de Annapurna Trek dus, waar precies weet ik niet. Naast Nepal maakte ik trouwens ook nog een toffe wandeling over de Campuhan Ridge bij Ubud en liep ik meerdere keren op de Veluwe. De herfstkleuren zijn inmiddels weg maar wat genoot ik intens van deze herfstwandeling in Veluwezoom Nationaal Park
 
herfstwandeling in veluwezoom nationaal park
 

Over offline zijn in Nepal

Ik had in Nepal dus geen laptop bij me en ik vond het heerlijk. Achteraf was het ook prima zo aangezien de wifi overal te slecht was om daadwerkelijk iets te kunnen doen en ik regelmatig gefrustreerd was als ik niet eens een foto via Whatsapp kon downloaden. Daarnaast was ik tijdens de trektocht bijna de hele tijd offline. Ik heb geloof ik twee keer wifi aan gezet, de eerste keer was het gratis en de andere keer wilde ik mijn familie even laten weten dat ik Annapurna Base Camp veilig had bereikt. Het viel me op dat in Nepal de tijden ook veranderen. Waar je vroeger nog een leuk gesprek kon hebben met de eigenaren van de teahouses, zaten ze nu veelal op hun mobiel te Facebooken of Candy Crush te spelen. Zelfs de kindjes die in Bandipur over straat renden hadden een mobiel in hun hand. Jammer maar het is niet anders… Het offline zijn is mij in ieder geval weer prima bevallen en ik zie er dan ook niet tegenop om dat in de toekomst vaker te doen, waar mogelijk natuurlijk want ik run natuurlijk wel een business… Dit soort gave momentjes als het paragliden blijf ik natuurlijk wel gewoon met jullie delen he, want dat pas een paar weken later online knallen is gewoon niet leuk haha!
 
DCIM100GOPRO
 

En dan mijn eindlijstje

Goed ik zit alweer bijna aan de 1.000 woorden dus tijd voor een laatste lijstje voor ik deze blog online zet. Bij deze:
– Mooiste reismoment: Annapurna Base Camp bereiken.
– Minst mooie reismoment: stress vanwege een ongeldig visum op Bali. Don’t ask.
– Gezelligste moment: teveel om op te noemen en ik wil niemand tekort doen door dingen te vergeten!
– Meest teleurstellende moment: geen wifi kunnen kopen op Mumbai Airport omdat ik een bepaalde (Indiaase) app niet had. En dat noemt zich de beste luchthaven ter wereld? Fail!
– Meest beangstigende moment: bijna op een slang gaan staan bij de Tegallalang rijstvelden op Bali.
– Mooiste wandeling: Dag 3 van de Annapurna Base Camp trek, via Poon Hill naar Tadapani met uitzichten over drie achtduizenders.
– Pijnlijkste moment: meer dan 2.000 meter afdalen tijdens de trek. Die stomme trappen.
– Meest gênante moment: uitglijden over de ijzige stenen van een waterval op de trek. Gelukkig zag alleen mijn gids het.
– Afgestreept van de bucketlist: ABC en paragliden
– Aantal kilometers gewandeld: rond de 175-200
– Aantal uur in het vliegtuig: 35 ofzo
– Aantal vluchten: 6
– Aantal airlines mee gevlogen: 2: Qatar Airlines en Jet Airways
– Meest populaire instagram foto’s: zie hieronder.
 
beste insta novenber 2017
 
Tot zover mijn maandoverzicht van november 2017. Hopelijk hebben jullie hem met veel plezier gelezen en alvast een beetje genoten van de eerste Nepal foto’s, voor zover je die nog niet op Facebook of Instagram voorbij had zien komen. De komende drie weken ben ik dus in Nederland en ergens eind december ga ik mijn volgende reis maken. Hoe, wat en waar lees je later deze week op We12travel. Fijne week allemaal!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
We12travel maandoverzicht oktober 2017
De mooiste wandelingen in Patagonië
Op de bucketlist: winters avontuur in Myrkdalen, Noorwegen
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *