fjord noorwegen 2019
Maandoverzicht 2018,  noorwegen

We12travel maandoverzicht mei 2018

Laat ik voor de verandering eens wél op tijd zijn met mijn maandoverzicht. Alhoewel deze maand technisch gezien nog ongeveer 14 uur duurt, besloot ik toen ik vanochtend vroeg werd gewekt door een kraaiende haan even al mijn werkzaamheden opzij te zetten en gewoon een stukje te gaan typen. Fulltime bloggen en ondernemen klinkt heel leuk maar en is dat zeker ook, maar is wél veel meer dan alleen stukjes schrijven, kwam ik de afgelopen maanden achter. Voor nu boeit dat in ieder geval even niet, ik zit in een lekker koele ruimte bij The Workstation in Arnhem en heb er zin in. Bij deze mijn maandoverzicht van de maand mei.
 

Over de blogposts op We12travel

Tja, dat waren er slechts vijf. VIJF! Oeps. Ik had toen ik begon met fulltime bloggen het idee drie keer per week te publiceren ij twee talen, maar dat bleek een onhaalbare illusie. Ik was daarnaast in mei twee weken op reis, waarbij het publiceren van nieuwe blogs even op een laag pitje stond en ik even prioriteiten moest stellen. Behalve het maandoverzicht dus vier écht nieuwe blogs, waarvan ik het meest genoot van het schrijven van mijn blog over plekken waar ik als vrouw veilig alleen heb gereisd tijdens mijn wereldreis. Tijdens het schrijven ervan werd ik er even aan herinnerd wat een fantastisch reisjaar ik achter de rug heb. Ik vertel je in deze blog meer over veiligheid alleen op reis in Indonesië, Nepal en Alaska (denk: beren enzo!). Het meest gelezen blog was die over de trektocht op de Müllerthal Trail die mijn vriend en ik maakten. Qua oude blogs werd de Geierlay Hangbrug wederom goed gelezen. Is het stom als ik zeg dat ik in juni écht meer ga schrijven? Qua bezoekersaantallen kan ik niet zo veel zeggen want door het hele AVG gedoe is er achter de schermen iets mis gegaan en is er ruim 24 uur geen verkeer op mijn site gemeten. Shit happens, maar die AVG heeft me wel veel meer tijd en energie gekost dan me lief is. Het heerlijke leven van een ondernemer, haha!
 

Over de reizen die ik maakte in mei

De eerste vijf dagen van mei was ik nog op vakantie in de Spaanse Pyreneeën, waar ik ook in het maandoverzicht van april al over schreef. De afgelopen week bracht ik door in het prachtige Fjord-Noorwegen op uitnodiging van Innovation Norway. De uitnodiging kwam vrij last-minute binnen en er moest even het één en ander geschoven worden in mijn agenda, maar uiteindelijk lukte het me om mee te gaan en fietste ik door prachtige fjorden en over nog met sneeuw bedekte bergpassen. Uitgebreide blogs over deze reis volgen uiteraard nog en ik ben bezig om een filmpje te maken, maar mocht je vast benieuwd zijn, op mijn Facebook pagina vind je vast een eerste selectie foto’s! Aansluitend ging ik naar een bloggersconferentie in Rotterdam (Traverse18) die ik voor het gemak ook maar even mee tel bij het aantal dagen dat ik op reis was (want ik sliep ook daar) en daarmee komt het aantal dagen dat ik in mei op reis was op 12. Niet slecht!
 
kari traa shop
 

Over mij persoonlijk

Mei was een heerlijke maand waarin ik steeds beter leerde om mezelf niet een slag in de rondte te werken en ervoor te kiezen ook regelmatig offline te gaan. Ik probeer een soort vast ochtendritueel aan te houden waarbij ik eerst mediteer voordat ik aan de slag ga (tip: gebruik hiervoor de Headspace app) en in een boekje schrijf ik in het kort mijn intentie op voor de dag die komen gaat en ook drie dingen waarvoor ik dankbaar ben van de dag ervoor. Dit kunnen grote dingen zijn zoals het binnen slepen van een nieuwe opdracht, maar bijvoorbeeld ook gewekt worden door mijn vriend die naast ons bed staat met een kop koffie terwijl ik nog aan het ontwaken ben.
 
Daarnaast heb ik ein-de-lijk het lezen weer opgepakt. Vroeger las ik soms wel 50-60 boeken per jaar, maar nu ik blog maak ik daar minder tijd voor vrij. Toch miste ik het lezen en dus besloot ik een combinatie te maken van boeken die betrekking hebben op zelfontwikkeling en het ondernemerschap te combineren met boeken die ik voor de fun lees. Dit las ik de afgelopen maand:
 
Dorothy Koomson – The woman he loved before
Ik lees net zo graag een Engels boek als een Nederlands boek en in de jaren dat chicklit een enorme hype was, kocht ik dit boek voor een paar pond in Londen toen ik daar met mijn zusje en mijn moeder was. Ik heb de meeste boeken van Dorothy Koomson gelezen en vind ze goed omdat het niet pur sang chicklit is, maar er ook een mooi verhaal achter zit. In The Woman he loved before gaat het verhaal over een stel dat ogenschijnlijk gelukkig is, totdat Libby er tijdens een auto ongeluk achter komt dat haar man helemaal niet is wie hij lijkt te zijn. Spannend dus ook nog!
 
#Girlboss – Sophia Amoruso
Dit boek lag echt al een jaar ofzo ongelezen in mijn kast en ik voelde sinds de hele #girlboss hype een soort van weerstand om het boek te gaan lezen. Maar in het kader van ‘laat ik meer boeken lezen die me kunnen helpen mijn business te verbeteren’ besloot ik enkele middagen in de hangmat door te brengen. Het boek is leuk voor de beginnende #girlboss maar voor iemand die al wat langer meedraait in de wereld, of die een hekel heeft aan de term #girlboss is het niet echt nieuws.
 
Exit Music – Ian Rankin
Jaren geleden was ik op vakantie in Schotland en daar kocht ik destijds een hele stapel boeken van de Schotse misdaad auteur Ian Rankin. Dit was destijds zijn nieuwste boek en tevens het laatste deel in de populaire Inspector Rebus serie. Het lezen van het boek bracht me weer even terug naar het prachtige Edinburgh maar het verhaal an sich greep me niet enorm, wellicht omdat ik niet eerder boeken van Ian Rankin las en ik dus geen sympathie voelde voor Inspector Rebus. Voorlopig mijn eerste en laatste Ian Rankin dus.
 
Er zijn nog heel veel andere toffe dingen gaande in mijn leven op dit moment maar omdat de blog inmiddels al aardig lang is geworden, vertel ik daar graag een andere keer over. Alles op zijn tijd. Mei was in ieder geval dikke prima, een uitdrukking die ik haat (want iets is prima of niet, maar dat terzijde) maar toch lekker wilde gebruiken, gewoon omdat het kan.
 
mei 2018 boot bergen
 

Ennnnn … mijn eindlijstje!

– Mooiste reismoment: fietsen in Noorwegen. Kan ook niet anders met vijf dagen mooi weer, toch?
– Minst mooie reismoment: de heeeele lange rit naar huis vanuit de Pyreneeën
– Meest inspirerende moment: de presentatie van Adventurous Kate over persoonlijkheid en bloggen
– Mooiste wandeling: 29 kilometer over de Hoge Veluwe
– Meest pijnlijke moment: spierpijn na een 29 km lange wandeling over de Veluwe, nadat ik die dag ervoor mijn spieren iets had overbelast tijdens het trailrunnen
– Meest eervolle moment: dat mijn Instagram snapshot gedeeld werd op AD.nl. Check ’em hier!
– Meest gênante moment: bij de Kari Traa winkel een lekkende Camelbak hebben waardoor de hele toonbank onder water loopt. Oeps.
– Afgestreept van de bucketlist: op reis met Innovation Norway want dat wilde ik al heel lang
– Aantal kilometers gewandeld: iets van 100 weer denk ik
– Aantal uur in het vliegtuig: drie. Amsterdam – Bergen en v.v.
 
Dat was hem, mijn maandoverzicht van mei 2018. Hoe was jouw maand?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk
We12travel maandoverzicht april 2018
Erfgoedfestival 2018: over de grenzen van Gelderland
Landen waar je als vrouw prima alleen kunt reizen
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.