mueller hut hike new zealand
luxemburg,  Maandoverzicht 2018,  nieuw-zeeland

We12travel maandoverzicht maart 2018

Een beetje vertraagd is hier dan het maandoverzicht van maart want oh oh wat is er veel gebeurd de afgelopen maand. De hoogste tijd voor een update dus! Met heel leuk persoonlijk nieuws dus lees vooral even verder …
 

Over de blogposts op We12travel

In maart schreef ik zeven blogs, waarvan drie weekverslagen van mijn Nieuw-Zeeland reis. De best gelezen blog was mijn laatste weekverslag, waarin ik schreef dat ik in eerste instantie spijt had van mijn nieuwe tattoo. Een leuke catchline natuurlijk, maar soms moet je social media gewoon lekker creatief inzetten toch? Het best gelezen niet Nieuw-Zeeland blog was mijn overzicht met beste wandelgebieden voor dit voorjaar. Zelf ben ik erg tevreden over de reistips voor Ushuaia die ik schreef. Mijn best gelezen oude blog deze maand is die over de Geierlay hangbrug in Duitsland. Ook verscheen er een review van een outdoor jas van The North Face die het goed deed. Omdat ik steeds meer vraag krijg naar goede outdoor producten ga ik de komende periode meer met reviews doen. In Nieuw-Zeeland gebruikte ik onder meer nieuwe wandelstokken en een nieuwe tent en er liggen nog twee paar wandelschoenen klaar voor een review!
 
maandoverzicht maart
 

Weer een nieuw record!

De bezoekersaantallen van We12travel blijven langzaam maar zeker stijgen en daar ben ik super blij mee. Waar ik in januari mijn doelstelling van 20.000 unieke bezoekers haalde, zit ik inmiddels op 21.000 maandelijkse unieke bezoekers. Normaal gesproken zit er een duidelijke piek in januari en februari en ik ben dus blij om te zien dat de stijgende lijn zich voortzet. Mijn jaardoelstelling voor 2018 is 25.000 unieke maandelijkse bezoekers dus duimen (en heel hard blijven werken) dat het gaat lukken!
 

Over de reizen die ik maakte in maart

Maart liep, zoals wel vaker in mijn leven, iets anders dan gepland. Voor Nieuw-Zeeland had ik een visum voor drie maanden en ooit boekte ik op basis daarvan mijn retourticket, waardoor ik op 24 maart weer naar huis zou vliegen. Echter besloot ik medio maart dat ik klaar was met reizen. Vriendin Marieke was toen in Nieuw-Zeeland en toen zij zich opmaakte voor de thuisreis, bedacht ik me dat ik ook gewoon naar huis wilde. En dus zette ik mijn auto te koop en 36 uur later stapte ik op het vliegtuig naar Amsterdam, waar ik nog eens 36 uur later landde. Tijd voor een nieuw deel van mijn leven, waarover ik later meer zal vertellen. De eerste dertien dagen van maart was ik dus in Nieuw-Zeeland en afgelopen weekend was ik drie dagen aan de wandel op de Müllerthal Trail in Luxemburg. Uiteindelijk bracht ik dus net iets meer dan de helft van deze maand in het buitenland door.
 
mullerthal trail hike luxemburg
 

Over mij persoonlijk

Ik zou een heel uitgebreide blog kunnen typen over hoe het me vergaan is de laatste maanden en wellicht dat ik dat ook nog wel een keer doe. Voor nu heb ik twee toffe nieuwtjes voor jullie, die beiden te maken hebben met mijn toekomst en waarom ik weer in Nederland ben en hier voorlopig blijf.
 
Ten eerste ben ik voor mijzelf gestart als freelance tekstschrijver en content manager met als specialisatie de reisbranche. Wellicht hebben jullie het al voorbij zien komen op social media of mijn Linkedin pagina, maar mijn nieuwe bedrijf heet Spik & Spaan Media en sinds vorige week is de website live. Ik had al enkele opdrachtgevers voor wie ik maandelijks opdrachten doe en inmiddels hebben de eerste gesprekken met potentiële nieuwe opdrachtgevers ook plaats gevonden. Samen met We12travel is het mijn doel om als freelancer een bestaan op te bouwen en ik denk dat ik aardig op de goede weg zit.
 
En dan … tromgeroffel! De vraag die me vaak is gesteld de laatste tijd is ‘wanneer ga je weer weg?’ en het antwoord is: voorlopig even niet. Er is namelijk een nieuwe man in mijn leven! Wie het is en hoe en wat houd ik voor mezelf maar wat ik wel kan verklappen is dat we elkaar inmiddels bijna een jaar kennen en dat we sinds ik terug ben uit Nieuw-Zeeand samenwonen in Arnhem. Hij is een super stoere en lieve outdoorman is die net als ik in het bezit is van een reizigershart met een liefde voor de natuur.
 
Dit is dus de voornaamste reden dat er voorlopig even geen mega-avonturen meer op de planning staan. Na negen maanden bijna fulltime op pad te zijn geweest, is het trouwens ook heerlijk om weer een thuis te hebben. Een plek waar ik ongestoord op de bank kan liggen, een boekje kan lezen en mezelf kan zijn. Een plek die ik thuis kan noemen, iets wat ik ontzettend heb gemist de afgelopen negen maanden. Ik ga me de komende maanden met name focussen op micro-avonturen dichtbij huis, want Nederland en de omliggende landen zijn ook gewoon prachtig en lenen zich uitstekend voor bijzondere avonturen. Meer daarover verschijnt binnenkort op de site! Daarnaast heb ik nog zo’n 20 drafts klaar staan over mijn reizen van de afgelopen maanden én nog een heleboel ideeën in mijn hoofd voor nieuwe blogs dus no worries, ik ben voorlopig nog niet uit geschreven!
 
routeburn track
 

En dan mijn eindlijstje

Ik eindig net zoals elke maand weer met een eindlijstje, just for the sake of it …
– Mooiste reismoment: de hike naar Mueller Hut in Aoraki / Mount Cook National Park
– Minst mooie reismoment: stress om een kapotte auto in Nieuw-Zeeland
– Meest teleurstellende moment: héél veel regen op de Routeburn Track
– Meest beangstigende moment: turbulentie op de vlucht van Sydney naar Dubai
– Mooiste wandeling: de hike naar Mueller Hut
– Pijnlijkste moment: 1.200 meter afdalen over duizenden trappen op de Mueller Hut hike
– Meest gênante moment: geen volgens mij. Ik heb me gedragen de afgelopen maand
– Afgestreept van de bucketlist: Mueller Hut
– Aantal kilometers gewandeld: geen idee. Minstens 200 denk ik
– Aantal uur in het vliegtuig: ongeveer 24
 
Dat was het maandoverzicht van maart, iets later dan gepland en vanuit een regenachtig Nederland deze keer. Hoe was maart bij jullie?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
We12travel maandoverzicht januari 2018
5 x pech tijdens mijn Nieuw-Zeeland reis
Gave outdoor dingen om te doen in de Algarve
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

20 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *