emerald lakes tongariro crossing
Maandoverzicht 2018

We12travel maandoverzicht januari 2018

Het is 1 februari en dus tijd om het eerste maandoverzicht van 2018 te schrijven. Ik beloof je dat het zeker niet alleen over Nieuw-Zeeland zal gaan (okee, maar wel heel veel) dus pak een kop thee, een dikke reep chocola en lees lekker mee!
 

Over de blogposts op We12travel

In januari schreef ik zeven blogs, waarvan vijf weekverslagen van mijn Nieuw-Zeeland reis, een blog met goede voornemens én eentje over kamperen in de Zweedse wildernis. Het zal je niet verbazen, maar die over mijn goede voornemens werd het beste gelezen. Jullie blijven immers nieuwsgierig en dat snap ik best. Ook mijn tweede weekverslag deed het erg goed. Mijn blog over Zweden werd het minst vaak gelezen, maar aangezien ik er zelf toch erg tevreden over ben, nodig ik je uit dit alsnog te doen, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Eén van mijn goede voornemens voor dit jaar is om alle blogs weer te gaan vertalen. Ooit begon We12travel als Engelse site maar al snel kwam ik er achter dat er voor Nederland destijds nog geen outdoor blogs waren. En dus begon ik met vertalen. Het afgelopen jaar publiceerde ik voornamelijk in het Nederlands, waardoor ik Engels sprekende volgers kwijt raakte en mijn bezoekersaantallen daalden. Ik zal jullie de hele gedachtengang achter het tweetalige blog besparen (mocht je serieuze interesse hebben hierin, let me know en ik licht het graag toe!) maar tot nu toe gaat het prima met vertalen. Ik loop slechts één blog achter en dat is degene die ik gisteren publiceerde, dus dat is best okee vind ik zelf.
 

Een nieuw record!

In januari bezochten namelijk bijna 20.000 unieke bezoekers mijn site. Mijn vorige record dateert alweer van twee jaar geleden en stond op ruim 18.000 en daar zit ik inmiddels dik overheen. Ik heb er nog een paar honderd nodig om aan die 20.000 te komen, maar ik heb goede hoop dat het gaat lukken de komende periode. En zo niet, dan niet hoor, maar stiekem ben ik wel tevreden met het resultaat tot nu toe. Overigens is januari sowieso altijd mijn beste maand van het jaar, ik denk omdat men dan plannen gaat maken voor het nieuwe jaar. De meeste van mijn bezoekers komen via Pinterest en Google, typische plekken waar je gaat zoeken voor reisinspiratie. Mijn doelstelling is trouwens om voor 1 oktober 25.000 unieke bezoekers te halen. Deze doelstelling heb ik op 1 oktober 2017 opgeschreven, tezamen met drie andere, meer persoonlijke doelstellingen. Die ga ik overigens niet met jullie delen …
 

Over de reizen die ik maakte in januari

Nou daar kan ik dus echt heel kort over zijn want van de 31 dagen was ik er ook daadwerkelijk 31 op reis. In Nieuw-Zeeland dus, maar dat wist je vast al. Ik ben super blij om in mijn favoriete land ter wereld te zijn en voor iedereen die denkt; ‘goh, maar daar ben je toch al twee keer eerder geweest?’ … ja dat klopt! Maar er blijft ontzettend veel te zien hier, zelfs een derde keer ga ik nog lang niet alles ontdekken. En al helemaal als wandelaar want er zijn zo ontzettend veel hiking trails hier, die ga ik van mijn leven nooit allemaal lopen, ook al zou ik er de rest van mijn tijd hier op aarde aan besteden.
 

Over de kilometers die ik wandelde

Ik houd netjes bij in een Excel bestandje hoeveel kilometers ik loop en ik zit inmiddels op ruim 200. Valt je dat mee of tegen? Ik vind het in ieder geval behoorlijk wat, vooral omdat ik op sommige treks niet meer dan 2 kilometer per uur loop. Of soms kruip, zoals ik op de trektocht naar de Angelus Hut deed. Vorig jaar deed ik mee aan de Wandel 1000 kilometer in 2017 challenge, dit jaar doe ik dat niet omdat ik weet dat ik het toch wel ga halen, dus is het geen uitdaging. Misschien moet ik dit jaar proberen de 2.000 te halen? We gaan het zien …
 
nelson lakes national park 2

Over wat ik nog meer doe als ik niet wandel

Het reizen hier bevalt me prima maar ik combineer het ook met werken. Soms is dat lastig omdat de wifi hier nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. Ik heb een Vodafone abonnement genomen waar ik me scheel betaal aan internet en in de meeste hostels en/of campings is wifi beperkt beschikbaar. Voor mijn werk als freelance tekstschrijver heb ik een aantal opdrachten en daarvoor ga ik meestal naar een bibliotheek waar de wifi goed werkt, of soms kies is zoals dit weekend voor een Homestay. Ohnee, het is natuurlijk hipper om Airbnb te zeggen, alhoewel ik het gewoon via Booking.com heb geboekt. Daarnaast lees ik veel, ben ik begonnen met mediteren en luister ik regelmatig naar de podcasts van de Eindbazen. Dit doe ik meestal tijdens het autorijden in plaats van muziek luisteren.

Over hoe ik veranderd ben als reiziger

Sinds ik hier ben merk ik dat mijn reisstijl de laatste jaren enorm veranderd is. Waar ik vroeger een doorsnee backpacker was, zie ik daar nu weinig meer van terug in mezelf. Ik probeer hostels zo veel mogelijk te mijden, vind het geen probleem om dagen niemand te spreken en heb vaak helemaal geen zin om dingen met anderen te doen. Is dat raar? Wellicht wel, maar ik ben die backpackersfase gewoon ontgroeid. Ik hoef niet meer zo nodig te feesten, voor een dubbeltje zo veel mogelijk te zien en urenlang te drinken aan een picknicktafel. Doe mij maar gewoon mijn tentje, mijn wandelschoenen en een goed boek. Af en toe slaap ik nog in een hostel maar dat doe ik puur om even een dak boven mijn hoofd te hebben en warm te kunnen douchen. Ik leef niet meer alleen op instant noodles, maar eet dagelijks een flinke portie groente en fruit, ook al is dat nagenoeg onbetaalbaar hier. Daarnaast heb ik al bijna een maand geen alcohol gedronken en dat bevalt me prima. Ben ik dan een saaie dodo geworden? You tell me, mij bevalt het in ieder geval prima!
 
hiking in mount cook national park

En dan mijn eindlijstje

Voor ik de 1.000 woorden aantik, eindig ik met mijn eindlijstje voor deze maand. Gewoon omdat ik het leuk vind …
– Mooiste reismoment: overnachten in de Angelus Hut in Nelson Lakes National Park.
– Minst mooie reismoment: mijn enkelbanden oprekken tijdens een heel suf struikelmoment.
– Meest teleurstellende moment: Die enkel. En die teen. Welke teen? Deze!
– Meest beangstigende moment: het onweer op de camping van afgelopen nacht. Ik ben bang voor onweer.
– Mooiste wandeling: de Tongariro Alpine Crossing.
– Pijnlijkste moment: die enkel.
– Meest gênante moment: al die keren dat het net goed ging met links rijden. Zoals ik zei, net goed ging. Geen zorgen dus!
– Afgestreept van de bucketlist: de Angelus Hut en Cape Reinga.
– Aantal kilometers gewandeld: 200.
– Aantal uur in het vliegtuig: geen. Hoera!
 
En verder … verder maakte ik nog een aantal korte video impressies. Ik deelde ze tot nu toe lang niet allemaal omdat ik het vaak vergeet of denk dat jullie er wellicht niet altijd op zitten te wachten. Bij deze dan ook een nog niet eerder gedeeld filmpje van Whangarei Heads in de spotlight. Meer van deze films vinden jullie op mijn Youtube kanaal!
 

 
Dat was hem, het eerste maandoverzicht van 2018. Hoe was jullie maand?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Het grote We12travel jaaroverzicht van 2017
Mijn goede voornemens voor 2018
11 Dingen die ik over mezelf leerde in Indonesië
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *