Maandoverzicht 2018

We12travel maandoverzicht april 2018

Goedemorgen allemaal! Het was even stil hier maar dat was met een goede reden want … ik was namelijk op vakantie. Op vakantie ja, oftewel even helemaal weg van alles en iedereen. Daarover later meer. Terwijl ik dit schrijf is het maandagochtend 07.45 uur en ik heb zojuist mijn to-do lijstjes gemaakt voor vandaag, de komende week en zelfs de komende maand. Na tien dagen nagenoeg volledig offline te zijn geweest, heb ik ontzettende zin om weer aan het werk te gaan. Om weer te knallen, bezig te zijn met wat ik het allerliefste doe en jullie te voorzien van mooie reisverhalen. Maar nu eerst het maandoverzicht van april!
 

Over de blogposts op We12travel

Ik schreef in april negen nieuwe blogs. Mijn doelstelling is om per week drie blogs te publiceren en dat is dus gelukt, omdat ik drie effectieve werkwerken heb gehad. Tijdens mijn vakantie gingen er namelijk geen nieuwe blogs online. De best gelezen blog was mijn persoonlijke update, waarin ik jullie vertelde hoe het nu, een jaar nadat er bij mij een burnout werd vastgesteld, met mij gaat. Ook het maandoverzicht van maart werd goed gelezen, mede omdat jullie erg benieuwd waren naar mijn goede nieuws vermoed ik. De blog die ik schreef over de Wandeldate deed het ook prima. Ik twijfelde even of ik een blog moest schrijven over een datingsite, maar ik dacht uiteindelijk heck, why not en dat was een goede keuze! Mijn eigen favoriet ging over de roadtrip naar Piha Beach en de Waitakere Ranges in Nieuw-Zeeland. Gewoon omdat ik het super fijn vind om over mijn favoriete landje te schrijven. Ook die over de Hoge Veluwe vind ik zelf erg leuk geworden, mede omdat ik hier met mijn vriendinnen was en die middag de inspiratie voor dit artikel vormde.
 
micro avontuur op de hoge veluwe
De best gelezen oudere Nederlandse blogs op We12travel waren deze maand die over de Geierlay hangbrug en die over de trektocht naar Everest Base Camp. In het Engels is al jaren mijn artikel over de Blue Lagoon het best gelezen, maar sinds deze maand doet ook mijn blog over The Bali Swing het erg goed. Leuk!
 

Over de reizen die ik maakte in april

Ik startte de maand april in Luxemburg, waar ik een deel van de prachtige Müllerthal Trail liep. Een blog over dit toffe avontuur komt binnenkort online, even als mijn volgende micro-avontuur. Twee weken na Luxemburg reisde ik namelijk af naar België, waar ik net over de grens overnachtte op een kampeervlot. Zo gaaf! Ook daar lees je uiteraard binnenkort meer over. Eind april begon mijn meivakantie, die ik doorbracht in de Spaanse Pyreneeën. Wat een prachtig gebied is dat zeg! Ik heb me aangenaam laten verrassen door de schoonheid van het landschap en heb veel inspiratie opgedaan voor mooie reisverhalen.
 
 
mullerthal trail hike luxemburg
Daarnaast heb ik een abonnement gekocht op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ik woon slechts een half uurtje lopen bij de ingang vandaan en realiseerde me dat het zonde is dat ik er zo weinig kwam. En dus was het abonnement een feit, waarmee ik onbeperkt naar binnen kan. Ik kwam er vier keer de afgelopen weken, soms om een toffe wandeling te maken, soms om gewoon lekker ‘s avonds wild te spotten. Ik heb al diverse kuddes moeflons, edelherten en wilde zwijnen gezien. Zo tof!
 

Over mij persoonlijk

Over het algemeen zat ik heerlijk in mijn flow. Ik woonde diverse inspirerende sessies bij, waaronder een lifecrafting seminar van Michel Vos van Eindbazen. Alhoewel ik al een goed deel op weg ben naar het creëren van mijn droomleven, is er nog een lange weg te gaan. Mede dankzij zijn tips en tricks ben ik bezig met het maken van diverse roadmaps om toe te werken naar het realiseren van mijn dromen. In het bos wonen was even wennen, maar inmiddels vind ik het heerlijk. Op zich is het maar tien minuten rijden naar mijn sportschool en de dichtstbijzijnde supermarkt dus dat valt reuze mee, maar soms moet ik dingen gewoon even wat beter plannen dan dat ik voorheen deed. Oftewel dubbel checken dat ik alles van mijn boodschappenlijstje heb en kijken of ik dingen ‘in de stad doen’ met elkaar kan combineren zodat ik niet meerdere keren per dag op- en neer hoef te rijden.
 
Ik combineer mijn dagen met werken thuis en werken ergens in de stad. Wonen en werken in het bos is heerlijk (vooral de wandeling in de middagpauze!) maar soms ook stil en een beetje eenzaam. Daarom probeer ik 1 tot 2 dagen per week ergens anders te werken. Soms is dat met een medeblogger zoals laatst in Deventer met Tikva, soms is dat in mijn favoriete spot in Arnhem, The Workstation. Ik heb gekeken naar het huren van een vaste werkplek maar toch besloten om dit niet te doen, ook omdat ik gewoon te weinig in Nederland ben om dit rendabel te maken.
 
Het gaat dus prima met mij! Na tien dagen offline heb ik zoals ik al zei enorm veel zin om weer aan de slag te gaan. Ik was vanochtend al om 05.00u wakker (mede dankzij de haan die al vroeg begint te kraaien rond deze tijd van het jaar haha) en ik kon niet meer slapen omdat ik gewoon teveel energie in mijn lichaam had. En dus zat ik om 07.00 al op de bank met mijn to-do-list op schoot en een kop koffie in de hand. Soms kan ik nog maar nauwelijks geloven dat ik zo’n fantastisch leven heb en dan ben ik net pas weer anderhalve maand terug in Nederland. Ik ben druk aan het plannen voor de komende maanden maar waak ervoor niet al teveel tripjes in te plannen, mede omdat ik het hier in het bos ontzettend naar mijn zin heb. Steeds als ik de lange laan hier oprij of als ik in het zonnetje in de tuin zit en overal groen om me heen zie, voelt het een beetje als vakantie. Goed geregeld, dacht ik zo.
 

Ik eindig net zoals elke maand weer met een eindlijstje. Gewoon, omdat het kan!

– Mooiste reismoment: met mijn oude Opel Agila de Col du Pourtalet bereiken op 1.794 meter hoogte
– Minst mooie reismoment: wagenziekte tijdens de rit op diezelfde col
– Meest teleurstellende moment: net voor mijn vakantie verkouden worden en daaropvolgend bronchitis krijgen
– Meest beangstigende moment: geen. Da’s ook wel eens fijn, toch?
– Mooiste wandeling: door de Rio Verde kloof in Sierra de Guara
– Pijnlijkste moment: spierpijn nadat ik weer voor het eerst was gaan trailrunnen. Na zes maanden.
– Meest gênante moment: geen volgens mij. Ik heb me gedragen de afgelopen maand
– Afgestreept van de bucketlist: niks, ik liet me volledig verrassen deze maand
– Aantal kilometers gewandeld: geen idee, ik ben gestopt met het bijhouden. Laat ik het op 100 houden.
– Aantal uur in het vliegtuig: geen. Ook wel eens fijn!
 
Dat was het maandoverzicht van april, iets later dan normaal maar goed, op de eerste van de maand word je toch al dood gegooid met andere maandoverzichten, niet dan? *smiles*
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
We12travel maandoverzicht maart 2018
We12travel op micro-avontuur
Hoe gaat het met mij … een jaar later!
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

6 Comments

  • Sharon

    Je heat precies echt wel een leuke maand gehad. Ik ben heel erg benieuwd naar de blog over de Mullertal trail, wij gaan er binnen een paar weken heen. En ook naar de blog over het avontuur in Belgie. Wij willen namelijk ook meer dingen in de buurt gaan doen. Geniet nog van het prachtige weer!!

  • Marcella

    Heerlijk dat je in het bos woont, klinkt goed! Wij gaan volgend week voor het eerst naar de Hoge Veluwe om er te fietsen. We zijn een paar jaar geleden bij de Veluwezoom geweest, maar nu staat de Hoge Veluwe eindelijk(!) op ons programma. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *