Maandoverzicht 2016,  we12inspire

we12travel maandoverzicht 01-2016

Iets later dan gepland (want ik kan me nou eenmaal niet aan planningen houden) is hier mijn allereerste maandoverzicht ooit. Ik zie ze regelmatig bij andere bloggers voorbij komen en vind ze stiekem heel leuk om te lezen. Dus ik ga er ook aan beginnen. Ik moet nog even kijken hoe ik het ga aankleden, maar dat komt vanzelf.
 

Blogposts op we12travel

Alhoewel ik me had voorgenomen te gaan minderen met blogposts (max. 2 per week) kwamen er in januari toch nog 11 nieuwe blogs online. Althans, nieuwe Nederlandse posts. Tot een half jaar geleden schreef ik bijna alleen maar in het Engels, ik ben begonnen om langzaam maar zeker de meest populaire posts te vertalen naar het Nederlands. Om ze allemaal (ruim 300) te vertalen zal niet lukken, maar een groot deel uiteindelijk wel. De meeste posts zijn daadwerkelijk nieuw, een enkele is vertaald uit het Engels.
 
De meest populaire post was Mythes over reisbloggers, gevolgd door Outdoor Avontuur in het Drents-Friese Wold Nationaal Park. Toch leuk dat artikelen over eigen bodem het zo goed doen! De meest populaire post die ik niet deze maand plaatste, blijft De 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld, die doet het sinds ik hem geplaatst heb altijd heel goed. Ik moet nodig eens een vervolg hierop schrijven. Op onze Engelse site blijft 5 Reasons why not to to go the Blue Lagoon een hit, die werd afgelopen maand zo’n 6.000 keer bekeken.
 
Qua reizen deden we niet zo veel, aangezien dit voor mij zo’n beetje de drukste maand is op kantoor. We staan op de Vakantiebeurs en geven diverse presentaties door het hele land. Het afgelopen weekend presenteerde ik in Hotel New York in Rotterdam over Alaska, Argentinië & Chili en zelfs over Nieuw-Zeeland doordat een collega van mij uit was gevallen. Best leuk om te doen! Door de weekenden die ik werkte, hadden we weinig kans om te reizen, maar gelukkig maakten we een twee-daagse voettocht op eigen bodem, namelijk over de Veluwe. We volgden hier een stuk van het Veluwe Zwerfpad, een 357 km lange trektocht over de Veluwe, waar we inmiddels bijna klaar mee zijn. Erg leuk, maar ook erg koud ‘s nachts. We kampeerden op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer, maar dat was geen succes, aangezien er ‘s avonds dronken jongelui aan het feesten waren. De klacht loopt, we zijn benieuwd naar de reactie van Staatsbosbeheer…
 
Qua aantal bezoekers bereikten we deze maand voor het eerst de 18.000 unieke bezoekers, waar we heel blij mee zijn! Ook op Instagram bereikte ik de 2.000 na aftrek van alle followers/unfollowers. Martijn heeft Instagram ook weer opgepakt trouwens, zijn username is martijn.we12travel en hij maakt een stuk beter foto’s als ik, dus ga hem zeker volgen! Dit waren trouwens de drie populairste Instagram foto’s van de maand, alledrie uit Nepal:
 
we12travel-januari-insta
 
Ondanks dat we maar twee dagen op reis waren, was het toch een leuke maand. Op de Vakantiebeurs ontmoetten we Shane Dallas aka The Travel Camel weer, die afgelopen voorjaar ook al in Utrecht was. Martijn kent hem uit Finland dus vandaar dat we met hem hadden afgesproken (die vraag heb ik regelmatig gehad). Ook deed ik mee aan een #TRLT tweet-chat samen met Shane, Savannah en Jess die ook in Utrecht waren voor de Vakantiebeurs en we in april ook ontmoet hadden. Wat een inspirerende meiden zijn dat zeg! Ook gaf ik een tweetal presentaties over mijn leven als reisblogger en Nepal na de aardbeving op het evenement Reis! in Groningen. Ik vind presentaties geven echt heel leuk ben ik inmiddels achter…
 
We waren druk met het regelen van dingen voor Tasmanië (nog 10 nachtjes slapen!) en hebben onze volgende reis ook al geboekt: in juni gaan we een paar dagen naar IJsland. Weer IJsland? Ja! Martijn kan daar een gratis stopover maken op weg naar Alaska waar hij als er genoeg deelnemers zijn een reis gaat begeleiden en dus hoeven we alleen mijn ticket te betalen. We gaan waarschijnlijk kamperen dus veel geven we niet uit. IJsland duur? Hoeft dus niet hoor!
 
Ohja, sinds een tijdje schrijf ik trouwens ook artikelen voor Expedia voor hun Insider Tips. Ik schreef ondermeer al over de beste plekken op de Veluwe en de beste wandelingen op La Palma. Check hier mijn auteurspagina en de links naar de artikelen!
 
Dan nog een kort maar krachtig lijstje, gewoon omdat ik dat leuk vind:
– Leukste moment: het halen van 18.000 unieke bezoekers
– Minst leuke moment: onze MSR brander die kapot is gegaan (en nog steeds niet gemaakt is, #fail)
– Meest inspirerende moment: enkele sprekers op het Moneymaking event op de Vakantiebeurs
– Minst inspirerende moment: vier keer binnen 1 maand gevolgd/ontvolgd worden door dezelfde persoon op Instagram
– Mooiste reismoment: wandelen op de Veluwe
– Minst mooie reismoment: de herrie op de camping van Staatsbosbeheer
– Pijnlijkste moment: op mijn knieën vallen vanwege de gladheid, 2 weken na dato doet het nog pijn…
– Nieuw op de bucketlist: het zien van de Haleakala-krater op Maui, na het lezen van deze post van Karlijn
– Afgestreept van de bucketlist: niks. Oeps.
– Aantal kilometers gewandeld: ongeveer 85-90, heb het niet precies bijgehouden
– Meest populaire foto op Facebook: zie cover, deze kreeg 160 likes
– Meest spontane moment: een meeting met Lotte van Phenomenal Globe in Utrecht afgelopen zaterdag
 
Nou, dat was hem dan, mijn eerste maandoverzicht ever. Tot volgende maand!
 
Meer lezen? Check dan deze blogs:
Poepen in de wildernis? Zo doe je dat!
107 Dagen per jaar op reis met een fulltime kantoorbaan
Wandeling naar Angels Landing: do or don’t?
 
Dank je voor het delen!

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *