australië

We gaan weer op droomreis!

Nog slechts ongeveer 10 maanden en we gaan weer op droomreis… inmiddels staat de heenvlucht in optie en laten we de tickets binnenkort, zodra de terugvlucht geboekt kan worden, uitgeven. Dan is het definitief, onze volgende droomreis staat geboekt. We gaan namelijk naar …. TASMANIË!

Zo, het hoge woord is eruit. Tasmanië wordt het dus. Okee, de meeste mensen die ik regelmatig spreek wisten het al wel, maar we hebben het niet aan de grote klok gehangen. Eigenlijk wilden we dit jaar in november al weg, maar op het werk ging dat niet lukken, dus het wordt nu begin 2016. Het lijkt een hele tijd weg, maar uiteindelijk vliegt de tijd en hebben we voordat het zover is, hebben we natuurlijk nog Nepal én een werkreis naar Alaska op de planning staan. Het belooft dus zeker weer een mooi jaar te worden.

Waarom Tasmanië? Goede vraag! Jaren geleden (lees: 2002-2003) waren we al eens 5 maanden in Australië en alhoewel we toen heel veel gezien hebben, was er voor Western Australia en Tasmanië geen geld meer over. Tasmanië trekt ons enorm vanwege de ruige natuur en natuurlijk de outdoor mogelijkheden. Zo behoort de Overland Track tot één van de mooiste hikingtrails ter wereld en kunnen we niet wachten tot we onze bergschoenen weer aan kunnen trekken in the Land Down Under. Daarnaast gaan we onze kuiten nog meer laten branden, want we nemen namelijk onze nieuwe trekkingfietsen mee. We weten nog niet precies hoe en wat, maar het wordt dus fietsen op Tasmanië… iets waar we echt enorm naar uitkijken. Een flinke verandering aangezien we normaal gesproken niet langer dan een dag op de fiets zitten, maar het was wel weer eens tijd voor een “nieuwe hobby”.

Met deze reis op komst, vallen we onbewust in een groep van 76% van de samenwonende stellen die graag nog eens op droomreis zou willen. Nationale Nederlanden deed onlangs een onderzoek naar de droomreizen van Nederlandse stellen en kwamen tot de conclusie dat bijna eenderde van de stellen die graag op droomreis willen, naar Australië wil. Toevallig, wij dus ook!

Andere populaire bestemmingen die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen, zijn Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Bestemmingen binnen Europa scoren minder hoog, wat natuurlijk niet geheel verrassend is aangezien we met de goedkope vluchten van ondermeer Ryanair en consorten tegenwoordig het hele continent over vliegen voor een city break of andere leuke trip. Terwijl ik dit schrijf, zit ik op de luchthaven van Lissabon te wachten op mijn vlucht naar huis en eerder dit jaar vloog ik al voor een prikkie naar Stockholm en Napels.

Wat dan te doen op die droomreis? Rustig aan doen is het belangrijkste volgens het onderzoek, maar ook activiteiten als wandelen, snorkelen en het maken van een safari staan hoog op de wensenlijst. En hoe dit te doen met je vakantiedagen? Van de ondervraagden geeft 54% aan dat ze voor hun droomreis onbetaald verlof willen nemen.

Goed, terug naar onze droomreis dus. Nog eventjes wachten en het is zover. Ik word al wel nerveus als ik er aan denk. Niet alleen moet ik nog heel wat uurtjes fietsen trainen, maar ook moeten we nog veel aanschaffen, zoals fietskleding en allerlei andere spullen die we nodig hebben voor onze fietstocht. Met alle trips die we gepland hebben staan voor dit voorjaar, zijn we weliswaar niet zo veel thuis maar gelukkig zijn wel wel elke keer op actieve trip, waardoor we toch lekker bezig zijn. En we kunnen jullie mooi op de hoogte houden want geloof ons, we gaan nog veel leuke avonturen beleven!

(En ik moet na het schrijven van dit artikel wel toegeven, ik voel me soms echt een verwend nest. Al die droomreizen die voor veel stellen slechts een droom zijn en die wij gewoon doen… een gelukkig verwend nest, dat dan wel, maar goed, you get my point… deze reizen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend en ik mag me gelukkig prijzen dat ik praktisch elk jaar een lange, verre reis mag maken. Enne nee, dit is geen 1 april grap!)

Meer van ons lezen? Check dan categorie NL of een van de onderstaande links:
Confessions: dingen die ik mis wanneer ik op reis ben
113 dagen per jaar op reis met een full-time baan
Als een kind zo blij…

Dank je voor het delen!

7 Comments

  • Sandra

    Waaaauw wat gaaf!!! Dat is zeker iets om naar uit te kijken. Maar je moet het maar zo zien; wees blij dat je het kunt! Natuurlijk voel je je soms een (gelukkig) verwend nest, dat voel ik mij ook weleens hoor. Maar dan zie ik mensen om mij heen met kinderen en dan realiseer ik mij weer waar al dat geld blijft… niet bij reizen! Dus mensen die vaak jaloers zeggen dat ze ook graag op reis willen maken andere keuzes. Dat is niet erg, maar je kan nu eenmaal niet alles hebben… Degene die echt niet kunnen omdat ze bijvoorbeeld ongewenst werkloos zijn of niet zoveel verdienen… Dat lijkt mij wel moeilijk. Dus: GENIET met volle teugen van alle mogelijkheden en nogmaals WAUW… Tasmanië!

  • Bianca

    Down under trekt mij niet zo maar voor jullie heel gaaf dat die droomreis er aan komt! Blijven jullie dan ook weer even in Australie en hoe lang blijven jullie op Tasmanie? Is niet zo groot toch! Mijn droomreis stel ik steeds uit omdat ik elke keer (goedkope) vakanties in Europa wil en het liefst elke maand!

  • Marcella

    Gaaaaf Anto! Australië staat erg hoog op mijn wishlist en voor onze potentiële route hebben we ook Tasmanië op het oog. Maak me dus vooral jaloers met de mooiste foto’s. Komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *