anto op gili air
we12inspire

Wat zijn de belangrijkste strandvakantie must-haves?

Het is een heerlijk vooruitzicht: een strandvakantie. Zon, zee, strand – meer heb je niet nodig om weer even volledig op adem te komen. Als je ook nog eens de juiste voorbereidingen treft voordat je op reis gaat, is die vakantie helemaal relaxed. Wat heb je allemaal nodig?
 

Koffer

We beginnen bij het begin: koffers! In een goede, stevige koffer kun je al je benodigdheden kwijt. Kies het liefst een koffer waar je meteen jarenlang mee doet. Eentje met kwalitatieve wielen en een sterk omhulsel, zoals een koffer van Samsonite. En bedenk uiteraard of je een grote of een kleine koffer meeneemt. Ga je met het vliegtuig? Dan is dit afhankelijk van het type bagage dat je boekt: ruimbagage of handbagage.
 

Zonnebril

Als de zon schijnt, heb je het liefst de hele dag je zonnebril op. Dit is hét accessoire dat past bij zo’n zomerse vakantie. Kies daarom een mooi design uit, om mee te shinen op reis.
 

Zonnebrand

Uiteraard wil je je goed beschermen tegen de zonnestralen. Neem daarom goede zonnebrand mee, het liefst met een hoge SPF. Mocht je met enkel handbagage vliegen, dan kun je dit ook pas op de plek van bestemming kopen. Een flesje met vloeistof mag dan immers maar 100 ml bevatten, en meestal zit er meer in een flesje zonnebrand. Al is een reisverpakking wel een optie!
 

Badkleding

Strijk neer op het strand, in je mooiste badkleding. Je kunt aan meerdere sets denken, als je iedere dag aan het water te vinden bent. Neem je graag een duik? Zorg dan dat de badkleding een beetje stevig zit.
 

Strandhanddoek

Je hebt een comfortabele strandhanddoek nodig om op te liggen – of je nu in het zand of op een strandbedje ligt. Als je een grote handdoek kiest, kun je helemaal languit liggen. Heerlijk! Een sneldrogend exemplaar is aan te raden, zodat je ‘m de volgende dag direct weer kunt gebruiken.
 

Slippers of sandalen

Schoenen zijn niet zo praktisch op het strand. Slippers en sandalen juist wel! Dit schoeisel is dan ook onmisbaar bij een strandvakantie. Je trekt slippers in een handomdraai aan – en je loopt er zo mee weg. Ik ben zelf al jaren fan van Havaianas, die reizen de hele wereld over met me.

Hoed of pet

Het kan behoorlijk heet zijn met de zon op je bol. Is er geen parasol beschikbaar? Zet dan een zonnehoed of een pet op je hoofd. Zo bescherm je je alsnog tegen de warme stralen.
 

 

Muziekbox

Je eigen muziek afspelen terwijl je ligt te zonnen? Neem een klein muziekboxje mee om je favoriete tunes te draaien.
 

Koptelefoon

Naast een muziekboxje kun je ook aan een koptelefoon denken. Zo hoef je anderen ook niet te storen met jouw muziek, mocht je dat liever niet doen. Ik gebruik zelf al jaren een Bose Noise Canceling, maar heb sinds kort ook Airpods Pro, die zijn een stuk lichter en handiger om mee te nemen.
 

Strandtas

Een muziekbox, koptelefoon, eten en drinken: je neemt al gauw behoorlijk wat spulletjes mee naar het strand. Stop het geheel in een grote strandtas! Er zijn veel leuke tassen te vinden, die ook nog eens praktisch zijn in gebruik.
 
Zoals jullie weten ga ik ondanks dat ik van outdoor en wandelen hou ook graag relaxen aan het einde van een trip. Lees voor meer inspiratie mijn blogs over bijvoorbeeld Bali of Mexico, waar ik al enkele keren naartoe ging voor een relax-vakantie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *