vancouver vanuit stanley park
canada

Wat heeft Canada nog meer te bieden dan haar prachtige natuur?

Canada, een land zo groot als een heel continent, biedt volop ruimte voor echte avonturen in de buitenlucht. In het op één na grootste land ter wereld heerst ruimte en is de natuur nog grotendeels ongerept. Als je bij het woord “Canadese natuur” meteen aan de Rocky Mountains denkt, heb je helemaal gelijk.
 
Maar Canada heeft veel meer hoogtepunten te bieden dan de imposante bergen. Naast de scherpe, besneeuwde toppen en ijsblauwe gletsjers, inspireren ongerepte groene regenwouden vele reizigers. Uitgestrekte vlakke landbouwgronden en ontelbare meren zijn geliefd bij bezoekers. Maar dit is niet het enige wat bezoekers trekt. Er zijn nog veel verschillende bijzondere plekken die je gezien moet hebben. Ontdek Canada want het is een paradijs voor mensen die op ontdekking willen!
 
peyto lake canada
 

Verschillende soorten natuur

Canada inspireert op elk moment van het jaar: in de winter trekken de witte bergen in Whistler of Banff skiërs en snowboarders aan, in de zomer genieten wandelaars van de natuur op langeafstandspaden. Surfers vinden perfecte golven voor de kust van Nova Scotia en kajakkers kunnen de rivieren afvaren. Ook tof: ijsbergen voor de kust van Newfoundland! Kortom: Canada is niet voor bankhangers. De natuur wil ontdekt en beleefd worden!
 
ijsbergen in newfoundland
 

De stad Toronto en de CN Tower

Lange tijd had Toronto de reputatie om nogal een saaie stad te zijn. Dit is nu veranderd en toeristen waarderen Toronto steeds meer. De belangrijkste bestemming voor veel bezoekers is de radiotoren van de stad de CN Tower.
 
De CNn Tower in het zuiden van Toronto torent een indrukwekkende 553 meter in de Canadese lucht. Tot 2009 was het de hoogste televisietoren ter wereld. Vandaag de dag wordt het nog steeds beschouwd als het op één na hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. De CN Tower vervult op betrouwbare manier zijn rol als radiotoren en zendt meer dan 30 televisie- en radioprogramma’s uit naar de stad. Er zijn echter ook restaurants en nachtclubs, en verschillende uitkijkplatforms. De hoogste ligt op 447 m en biedt een uniek uitzicht over Toronto en de omgeving. Vooral de glazen bodem is erg bijzonder, ik vond het super spannend om zo hoog boven de stad te staan!
 


 

Stanley Park met al zijn attracties

Canada’s derde grootste stad Vancouver is de thuisbasis van het grootste stadspark van het land. Op bijna 405 hectare parkgrond kunt je ontspannen, sporten of je vergapen aan een van de vele attracties van het park. Het netwerk van wandelpaden in Stanley Park beslaat in totaal 200 km. Het pad is bijzonder mooi. Het pad loopt rond het hele park en is perfect om te joggen, fietsen of inline-skaten. Ik heb hier regelmatig hardgelopen in de ochtend, net zoals de locals doen. Een echte aanrader!
 
Talrijke beeldhouwwerken sieren Stanley Park, evenals verschillende totempalen van de inheemse bevolking. Een ander hoogtepunt is het 9-uur kanon, een historisch kanon dat elke avond om 9 uur precies wordt afgevuurd. Dierenliefhebbers moeten een bezoek brengen aan het eigen aquarium van het park met zijn talrijke waterdieren.
 
Ben jij net als ik ook gek op Canada? Ontdek de prachtige natuur van Canada en al het andere moois wat dit land te bieden heeft. Boek jouw reis naar dit prachtige land.
 

Toronto
Foto via Pexels
 

Conclusie en disclaimer

Wil je verder lezen over Canada? Lees hier al mijn artikelen over dit bijzondere land. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, laat dan een comment achter. Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *