nederland

Wandelwoensdag: 15 km op de Sallandse Heuvelrug

Click here to go to the English version of this post.

Vandaag introduceren we jullie de wandelwoensdag. Okee, ik realiseer me dat dit superstoffig klinkt (hiking is mooier, maar er zit geen dag in de week met de H…) dus toch maar voor de wandelwoensdag gekozen. We houden enorm van wandelen (joh!) en wanneer we niet op reis en/of aan het werk zijn in het weekend, trekken we er graag op uit om te gaan lopen. We hebben de mazzel dat we in een van de groenste gebieden van Nederland wonen met 2 nationale parken praktisch in onze achtertuin en heel veel andere mooie plekken in de directe omgeving, dus we hebben altijd wel een mogelijkheid om ergens op pad te gaan.

Afgelopen zondag (08 feb) besloten we een stukje noordwaarts te gaan, naar de Sallandse Heuvelrug. Ik was hier anderhalf jaar geleden voor het laatst en we dachten dat het wel weer eens tijd werd voor een bezoekje. De Sallandse Heuvelrug is gevormd tijdens een van de laatste ijstijden en de rug is een enorm karakteristiek deel van het nationale park. Een groot deel ervan is bedekt met heide maar je vindt er ook diverse bossen en weiden.

Ondanks dat het weer de dagen ervoor beloofde goed te zijn, begonnen we de wandeling in een aardige miezer. Na ongeveer 2 uur gelopen te hebben, begon de zon zachtjes aan door te breken. Helaas was dit heerlijke gevoel maar van korte duur, maar maakten we er mooi even gebruik van door op een bankje in de zon onze lunch op te eten.

Voor deze tocht volgden we grotendeels de paarse paaltjesroute vanaf het bezoekerscentrun in Nijverdal, in combinatie met de gele route die je tegen het einde van de tocht tegenkomt. In totaal liepen we net iets meer dan 15 kilometer, waar we iets langer dan 3 uur over gedaan hebben.

Voor meer informatie over de Sallandse Heuvelrug, bezoek hun website.

sallandse-heuvelrug-1sallandse-heuvelrug-2sallandse-heuvelrug-3sallandse-heuvelrug-4sallandse-heuvelrug-5sallandse-heuvelrug-6sallandse-heuvelrug-7sallandse-heuvelrug-8sallandse-heuvelrug-9sallandse-heuvelrug-10sallandse-heuvelrug-11sallandse-heuvelrug-12sallandse-heuvelrug-13iphone-salland
(En ja, we realiseren ons dat de donkere foto’s geen fijne introductie zijn van deze serie, maar we wilden toch graag vandaag starten. We hopen het aankomende weekend gewoon op meer zon …)

Tot volgende week en dank voor het delen!

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.