Stripsenjochhutte
oostenrijk,  we12hike

Wandeling in het Kaisertal naar Stripsenjochhaus

In dit artikel deel twee van onze mini-huttentocht door het Kaisertal. In deel 1 van dit verhaal vertelde ik je over de wandeltocht van Kufstein naar het Anton Karghaus en hoe ik de zon de rotsen van het Kaisertal oranje zag kleuren aan het einde van de dag. In deel twee vertel ik je over de wandeling naar Stripsenjochhaus en terug naar de bewoonde wereld.
 

Ontbijt in Anton Karghaus

Na een goed ontbijt in het Anton Karghaus is het tijd om de rugzak in te pakken en op de binden. Vandaag staat er een lange wandeltocht op het programma via de Höhenweg terug naar Kufstein. Het belooft vandaag, volgens de voorspellingen, een enorm warme dag te worden dus in overleg kijken we hoe lang we willen wandelen.
 
Al direct vanaf het Anton Karghaus gaat het pad steil omhoog, nagenoeg loodrecht lijkt het wel. Ik ben net een diesel en heb altijd even ruim de tijd nodig om op te starten. Met moeite klim ik achter Harry aan, die zich zonder problemen door het schaduwrijke bos omhoog beweegt. Na een uur flink klimmen en 400 hoogtemeters rijker, komen we aan bij de boomgrens. Na nog eens 200 meter stijgen staan we op de Feldalmsattel.
 

Omhoog door het Kaisertal
Omhoog naar de Feldalsattel
 

Van de Feldalmsattel naar Stripsenjochhaus

Het is onwijs warm, tegen het broeierige aan. Harry stelt voor dat we twee dingen kunnen doen: via de Höhenweg terug naar Kufstein maar dan lopen we de hele dag in de volle zon. Of naar Stripsenjochhaus, hier een terrasje pakken en afdalen via de eenvoudige weg naar Kufstein terug. We kiezen voor de laatste optie.
 
Tussen de koeien door wandelen we naar Stripsenjochhaus. Dit is een geliefde plek voor klimmers die beroemde toppen als Elmauer Halt en Goinger Halt willen beklimmen. We passeren een oefenweide voor klimmers en klettersteigers en merken dat het bij Stripsenjochhaus drukker wordt op de paden. Het is een weekend en ook de lokale bewoners van het gebied trekken erop uit.
 

De Feldalmsattel
De Feldalmsattel
De Feldalmsattel
Koeien op de alm
 

Op het terras van Stripsenjochhaus

We nemen plaats op het terras. Ondanks de bewolking die er met regelmaat hangt is het warm genoeg om zonder jas buiten te zitten. Ik bestel een Apfelstrudel en een Apfelschörle. Je bent in Oostenrijk of je bent het niet. Ik ben omringd door metershoge rotspartijen en hoop ooit genoeg tijd te hebben om hier eens aan de andere kant af te dalen, naar de Wilder Kaiser.
 
Vandaag hebben we daar echter helaas geen tijd meer voor, we gaan terug naar Kufstein. Het pad vanaf Stripsenjochhaus is het eerste uur vrij steil naar beneden, daarna wordt het een geleidelijk dalend grindpad. We passeren Anton Karghaus en Hinterbärenbad weer en volgen de weg door het dal. Het weer wordt steeds drukkender en ik ben blij dat we ervoor gekozen hebben af te dalen. Ons drinkwater raakt op, maar onderweg kunnen we bij een bron bijtappen gelukkig.
 

Stripsenjochhaus
Aankomst bij Stripsenjochhaus
Koffie met Apfelstrudel
Koffie met Apfelstrudel op het terras
Op het terras van Stripsenjochhaus
Met m’n XL Apfelschörle
Uitzicht op de Goinger Halt
Afdaling naar de Wilder Kaiser
 

Het mooiste dal van Tirol

Af en toe kijken we nog eens over onze schouder en naar de rotspartijen die steeds verder in de achtergrond verdwijnen. Ik verbaas me werkelijk over de schoonheid van dit dal en onbekendheid bij toeristen. De meesten gaan naar de Wilder Kaiser, de andere kant van het Kaisergebirge. Wil je echter rust en ruimte en een ongerepte natuur, dan is het Kaisertal een fantastische optie!
 
Een goede drie uur na ons vertrek uit Stripsenjochhaus zijn we terug bij ons hotel in Kufstein, een bijzondere ervaring rijker. ‘s Avonds barst het onweer in volle hevigheid los en de volgende dag heeft zich een dik wolkendek boven het Kaisergebirge samengepakt. Het regent en dus is het tijd om weer naar huis te gaan. Voor nu is het mooi geweest, maar we komen hier in de toekomst graag nog een keer terug.
 

Uitzicht over de Ellmauer Halt
Uitzicht over de Ellmauer Halt
Het Kaisertal
Het Kaisertal verdwijnt langzaam maar zeker uit beeld
Een laatste blik op het Kaisergebirge
Een laatste blik op het Kaisergebirge
 

Dagwandeling naar Stripsenjochhaus

Wil je zelf op dagwandeling naar het Stripsenjochhaus zonder te overnachten in Anton Karghaus? Dat kan! In vier uur wandel je van Kufstein naar Stripsenjochhaus, de terugweg duurt ca. 3 uur en voert je over dezelfde weg. Op deze pagina vind je de alternatieve aanlooproutes.
 

wandeling in het Kaisertal
Onderweg naar Stripsenjochhaus
 

Conclusie en disclaimer

Wij maakten deze reis in samenwerking met het Oostenrijks Verkeersbureau en het toeristenburo van Kufsteinerland. Alle gegeven meningen zijn slechts die van onszelf. In dit artikel staan affiliate links. Indien je via een dergelijke link een aankoop doet, ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 
Meer lezen? Check dan hier onze paklijst voor je wandelvakantie en tips om te trainen voor meerdaagse trektochten. Voor meer toffe artikelen over wandelen in Oostenrijk kun je ook een kijkje nemen in deze blog met mijn 10 mooiste wandelingen in Oostenrijk. Meer algemene informatie over Oostenrijk vind je op de algemene Oostenrijk pagina. Check ten slotte ook zeker nog even onze handige wandeltips voor Oostenrijk!
 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *