wandelen op mallorca primavera walking event
spanje,  we12hike

Wandelen op Mallorca tijdens het Primavera Walking Event

Wandelen op Mallorca tijdens het Primavera Walking Event

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst op Mallorca was. Heel last-minute kreeg ik de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de allereerste editie van het Primavera Walking Event: een soort van Nijmeegse Vierdaagse maar dan in de zon en in een prachtige omgeving! Ik wilde altijd al eens gaan wandelen op Mallorca en dit was een uitgelezen mogelijkheid!
 
Tijdens het Primavera Walking Event loop je vier dagen achter elkaar door de mooiste natuur van Mallorca. Dan weer langs het strand, dan weer door een authentiek bergdorp en dan weer door de prachtige bergketen Serra de Tramuntana. Vind je het zonde om voor slechts een paar dagen naar Mallorca te vliegen, maak er dan een langere vakantie van! Ik was enorm onder de indruk van de bergen van de Serra de Tramuntana en daarnaast ook van het Galatzó natuurreservaat. De Puig de Galatzó riep mij om hem te beklimmen maar helaas had ik daar geen tijd voor. Wie weet een volgende keer …
 
Daarnaast heeft ook de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, mij enorm verrast. Ik wist helemaal niet dat je hier zo’n mooie kathedraal had, waarvan de bouw trouwens geleid werd door Antoni Gaudí. Je kunt er uren slenteren door de nauwe straatjes en genieten van prachtige uitzichten over de stad.
 
wandelen op mallorca primavera walking event

wandelen op mallorca primavera walking event
 
Tijdens het Primavera wandelevent kun je kiezen voor een afstand van 30, 20 of 12,5 kilometer per dag. Voor elk wat wils dus en vergis je niet, het kan aardig heuvelachtig zijn op Mallorca. Elke dag start je om 09.00 vanuit het gezellige Walking Village aan het strand van Paquera, waar het elke dag aan het einde ook weer een feestje is. Wat is er nou fijner dan onder het genot van een drankje en in het zonnetje te genieten van een prachtige zonsondergang?
 
Ooit liep ik de Nijmeegse Vierdaagse (lees hier waarom het eens maar nooit weer was) en de sfeer in de Walking Village in Paquera deed me een beetje hier aan denken. Gezelligheid, gemoedelijkheid en veel deelnemers met dezelfde interesse: wandelen. Alleen is wandelen op Mallorca een stuk leuker dan in Nijmegen: de omgeving is schitterend en het weer is aangenaam maar niet te heet (normaal gesproken zo’n twintig graden) waardoor je lekker op ontspannen wijze kunt genieten van de prachtige omgeving. Tijdens de eerste editie van het Mallorca Walking Event vorig jaar waren er voornamelijk Nederlandse deelnemers, wat het extra leuk maakt.
 
wandelen op mallorca
 
Ook viel het mij op dat er deelnemers van alle leeftijden waren. Zelfs ben in de dertig, maar ik zag voornamelijk 40+ en 50+ deelnemers. Ook wel enkele dertigers, die ik natuurlijk even aansprak en ook zei hadden het prima naar hun zin hadden. Tijdens het wandelen maakt het trouwens niet uit hoe oud je bent, je hebt dezelfde passie en interesse, dat schept een band.
 
Helaas kon ik maar één dag van het Primavera Walking Event mee maken. Toen de deelnemers aan hun tweede dag begonnen, zat ik alweer in het vliegtuig naar Nederland. Dat is het leven van een reisblogger…
 
Interesse om te gaan wandelen op Mallorca? Dit jaar wordt het Primavera Walking Event gehouden van 6 t/m 9 april. Check voor meer informatie de officiële website van La Primavera. Voor vragen mag je ook altijd contact met mij opnemen, zodat ik je in verbinding kan stellen met de juiste mensen.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Waarom je echt eens moet gaan wandelen in Extremadura
De beste bestemmingen in Europa voor ervaren wandelaars
De mooiste onbekende wandelgebieden van Duitsland
 
Benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.