Wandelen in Noord Spanje
spanje,  we12hike

Wandelen op de Camino de Ronda

Klaar voor een uitdaging langs een prachtige kustlijn? Dan is de Camino de Ronda wat voor op jouw lijstje. Deze wandeltocht is maar liefst 500 km en komt langs diverse kustplaatsjes. Iets teveel van het goede? dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een dagtochtje te maken over een deel van de route. Meer lezen over deze prachtige route en de Costa Brava? Lees dan gauw verder.
 

Camino de Ronda

Deze prachtige wandelroute in het noorden van Spanje is te danken aan de douane die het pad ooit aan heeft gelegd om de kust te controleren op smokkelaars. De route loopt langs verschillende baaitjes en boulevards maar kent ook af en toe wat uitdaging door de rotsachtige omgeving. Een goede optie voor de ervaren wandelaar is een rondje maken via Girona wat zo ongeveer een week duurt. Je kunt dan een mooi stuk van de kust zien en je week afsluiten in het populaire Barcelona.

Doordat er toch wel wat stukken tussen zitten waar de grond onverhard is en je rechtstreeks op de rotsen loopt, is het zeker aan te raden om goede wandelschoenen met stevig profiel aan te trekken. Daarnaast is het pad niet overal omheind en is het met kinderen dus wat gevaarlijker.
 
Meer over wandelen in Spanje lees je hier.

Wandelen aan de Costa Brava
Wandelen aan de Costa Brava

Vakantie aan de Costa Brava

Ben je niet zo van het wandelen? Of wil je na deze mooie wandeling heerlijk uitrusten? Dan is een vakantie aan de Costa Brava zeker een goed idee. Dit gedeelte van Spanje is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het kent vele verschillende mogelijkheden voor het verblijven. Zo zijn er honderden campings, de mooiste hotels en kun je ook een huis huren aan de Costa Brava. Daarnaast is er door de populariteit onder toeristen veel horecagelegenheden en goed onderhouden stranden.

De Costa Brava staat vooral bekend om de vele mooie baaitjes en deze zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Door de rotsachtige stranden leeft er ook veel in het water en is het dus ook erg leuk om te snorkelen in de omgeving. Ben je meer van luxe en privacy? Of wil je even helemaal ontspannen na de lange wandeltocht? Dan kun je ook een villa huren aan de Costa Brava. In de omgeving zijn vele villa’s te vinden met de meest uiteenlopende faciliteiten. Wees er wel op tijd bij want de Costa Brava is een bekende vakantiebestemming en de accommodaties gaan daardoor hard.
 
Kortom, de Costa Brava is niet alleen voor relaxte zonaanbidders. Voor de actieve vakantieganger is er ook genoeg uitdaging te vinden! Verder lezen? Check dan mijn artikel over wandelen aan de Costa Brava.
 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *