reistips sidemen bali
indonesie,  we12hike

Wandelen op Bali? Dit zijn de mooiste routes!

Wist je dat je heel goed kunt wandelen op Bali? Ik ben inmiddels vijf keer op Bali geweest en alhoewel ik er vooral naartoe ga om lekker te genieten van niks doen, probeer ik elke keer wel weer een nieuwe wandelroute uit. Prima ter afwisseling op een relax vakantie wat mij betreft en een leuke manier om de prachtige natuur van Bali te ontdekken. Ik deel mijn favoriete Bali wandelingen in dit artikel met je, veel leesplezier!

Eén van de bekendste wandelingen op Bali is de Campuhan Ridge Walk in Ubud. Ik deed hem in totaal drie keer en vind hem vooral bij goed weer leuk om te doen. Is het donker en/of regenachtig weer, dan is het een stuk minder leuk. De Campuhan Ridge Walk kun je het beste heel vroeg in de ochtend doen, dan is het er nog lekker rustig en niet te warm.

Meer lees je in mijn blog over de Campuhan Ridge Walk in Ubud.

wandelen op Bali
Op de Campuhan Ridge
Uitzichten over de rijstvelden bij Ubud op de Campuhan Ridge Walk
Uitzichten over de rijstvelden bij Ubud op de Campuhan Ridge Walk

Munduk waterfall trek

Tijdens mijn meest recente reis in december van 2023 bezocht ik het bergdorp Munduk in het noorden van Bali. Ik genoot hier enorm van de Munduk waterfall trek, een niet al te zware wandelroute van 5 kilometer waarbij je verschillende watervallen bezoekt. Je kunt hem individueel doen of met een gids, ik koos voor dat laatste omdat ik alleen reisde en op die manier ook mijn steentje kon bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Mijn blog over de Munduk waterval wandeling staat hier.

Munduk waterfall trek
Een van de watervallen op de Munduk waterfall trek
Bewegwijzering op de Munduk waterfall trek
Bewegwijzering op de trek

Naar de top van Mount Batur

Wil je graag eens kijken of het beklimmen van een vulkaan iets voor jou is? Dan is de trekking naar Mount Batur een mooie manier om na te gaan of dit bij je past. De trekking naar de top van Mount Batur begint al vroeg in de ochtend zodat je op tijd bent voor de zonsopkomst.

Het is een druk belopen pad met veel toeristen en gidsen. Omdat je in het donker loopt, adviseer ik je om met een georganiseerde excursie mee te gaan.

wandelen op bali mount batur sunrise trek
Op de top van Mt Batur

Door de rijstvelden bij Sidemen

Eén van mijn favoriete plekken op Bali is Sidemen, het is hier nog relatief rustig in vergelijking met Ubud en de kustplaatsen. Je kunt hier prachtige trekkings maken door de rijstvelden, eventueel onder begeleiding van een gids. Er is geen uitgezette route, dus je bent een beetje op je eigen creativiteit aangewezen. Maar wow, wat is het hier prachtig.

Mijn uitgebreide blogartikel over Sidemen staat hier.

reistips sidemen bali
De prachtige rijstvelden bij Sidemen
reistips sidemen bali
Smalle paadjes door de natuur bij Sidemen

De rijstvelden bij Jatiluwih

Krijg je niet genoeg van het wandelen door de rijstvelden? Ga dan naar Jatiluwih, waar je verschillende trekking routes hebt. Ik durf wel te zeggen dat de rijstvelden bij Jatiluwih de mooiste van Bali zijn, maar dit weten meer toeristen en dus ben je er zeker niet alleen. De meeste paden zijn goed begaanbaar maar op sommige plekken moet je even wat balanceren.

Mijn uitgebreide blog over wandelen bij Jatiluwith lees je hier.

jatiluwih rijstvelden bali jatiluwih rice terraces bali
Bij Jatiluwih
jatiluwih rijstvelden bali jatiluwih rice terraces bali
De prachtige rijstvelden van Jatiluwih

Tips voor wandelen op Bali

Ik eindig dit artikel met nog enkele tips voor wandelen op Bali die wellicht handig zijn ter voorbereiding op je avontuur:

  • Let altijd op waar je je voeten neerzet, ik ben bij de rijstvelden van Tegalalang ooit bijna op een 1.5 meter lange slang gestapt.
  • Draag luchtige kleding en eenvoudige wandelschoenen.
  • Vertrek zo vroeg mogelijk in verband met de hitte.
  • Neem altijd minimaal 1 liter drinkwater mee en wat snacks.
  • Ga je op reis tijdens het regenseizoen? Overweeg dan om een poncho of een paraplu mee te nemen.
  • Verwacht geen geplaveide wandelpaden en uitstekende markeringen, soms moet je echt even zoeken. Google Maps is niet aan te raden, je zou wel de app Gaia GPS kunnen downloaden.
wandelen op bali wild onderweg

Regel je reis naar Bali

Ook enthousiast geworden en wil je graag naar Bali? Boek je reis dan direct via de volgende links:

Liever een volledig georganiseerde reis naar Bali? Ik kan je de volgende organisaties tippen:

Verder lezen over Bali? Bezoek dan mijn Bali startpagina boordevol tips, bijzondere plekken en heel veel reisinspiratie voor jouw reis naar Bali en de omringende eilanden.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie. Alvast bedankt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *