wandelen in wales
gesponsord,  we12hike

Waarom wandelen in Wales op jouw bucketlist hoort

Wandelen in Wales: een leuke toevoeging voor op jouw bucketlist

Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het voor velen van ons de hoogste tijd om nieuwe reisplannen te maken. Mocht je nog niet precies weten waar je in 2019 naar toe wilt gaan als wandelaar, dan heb ik een leuke tip voor je: ga wandelen in Wales!
 

Een introductie van Wales

Wales vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland het Verenigd Koninkrijk en ligt in het westen van het eiland Groot-Brittannië. De afstand noord-zuid is zo’n 275 kilometer en oost-west meet bijna 100 kilometer. Wales wordt geroemd om zijn indrukwekkende kustlijn. Als je de foto’s verderop in deze blog bekijkt, begrijp je ongetwijfeld waarom. Prachtige zandstranden, afgelegen baaien en pittoreske vissersdorpjes sieren hier het landschap en ademen een en al natuur en ontspanning uit. Natuurliefhebbers komen hier uitgebreid aan hun trekken: eenvijfde van Wales bestaat uit nationaal park.
 

Wandelen in Wales over het Wales Coast Path

Wales is een waar paradijs voor wandelaars en liefhebbers van The Great Outdoors. Er zijn talloze wandelpaden die geschikt zijn voor zowel beginnende als de meer ervaren wandelaars. Het Wales Coast Path is een langeafstandsroute van ruim 1.400 kilometer, hiermee is het de langste onafgebroken kustroute ter wereld. Je vindt hier verhalen over smokkelaars, piraten en schipbreuken welke hier tot leven komen tijdens het maken van je wandeltocht. Tip: download voor je gaat plannen en/of wandelen de Wales Coast App waarmee je zelf je routes kunt bepalen en uitstippelen.
 

wandelen in wales
Wales Coast Path © Crown copyright 2019
Wandelen in Wales
Aberdaron, Gwynedd, Noord Wales © Crown copyright 2019
 

Het Pembrokeshire Coast Path

Eén van de secties van het Wales Coast Path is het Pembrokeshire Coast Path. Deze ligt in het zuidwesten van Wales, kent een lengte van 299 kilometer en bestaat uit 12 verschillende etappes. De trail start in St. Dogmeals en eindigt in Amroth in het uiterste zuidwesten. Het Pembrokeshire Coast Path voert je door het nationale park Pembrokeshire Coast, het enige nationale park van Groot-Brittannië dat grotendeels aan de kust ligt.
 
Je vindt er naast dit uitgebreide wandelgebied talloze plekken om wild te spotten. Denk hierbij aan een kolonie Jan van Genten op Grassholm Island en een populatie van ruim 22.000 papegaaiduikers op Skomer Island. Voor de kust heb je kans om dolfijnen, zeehonden en zelfs walvissen te zien. Ook zie je tijdens je wandeltocht in de verte de toppen van Snowdonia National Park.
 

wandelen in wales
Skomer eiland, West Wales © Crown copyright 2019
wandelen in wales
Barfundle baai, West Wales © Crown copyright 2019
wandelen in wales
Hay on Wye, Midden Wales © Crown copyright 2019
 

Ga op reis en wandelen in Wales

Wist je dat Wales makkelijker bereikbaar is dan je denkt? Met KLM vlieg je al in 1.5 uur rechtstreeks naar het gezellige Cardiff, een leuke plek om even rond te kijken voor je aan je wandelreis door Wales begint.
 
Liever korte stukken wandelen en dit combineren met een autorondreis door Wales? Dit is uiteraard ook mogelijk. De rondreis Most of Wales biedt je een complete rondreis door Wales waarbij je alle hoogtepunten bezoekt en ruim de tijd hebt om on derweg te wandelen. Deze reis van Celtic Tours is al te boeken vanaf € 779,- per persoon, check hier de prijzen en beschikbaarheid. Liever zelf je reis samenstellen? Dat is uiteraard ook mogelijk!
 
Hopelijk heb ik je met deze blog en dan vooral de mooie foto’s geïnspireerd om een wandelvakantie in Wales te maken dit jaar. Meer weten over Wales? Neem dan zeker ook een kijkje op de website van Visit Wales. Ik wens je alvast veel plezier bij het plannen van je reis.
 
[Dit artikel werd geschreven in samenwerking met een externe partner.]  

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *