wandelen in salland
nederland,  we12hike

Wandelen in Salland: op naar de 1.000 km!

Op naar de 1.000! Een zonnige zondag wandelen in Salland

Het is maandagochtend en voor ik zometeen naar mijn werk ga, wilde ik nog even een blog typen over mijn wandeling van gisteren. Ik had gepland het in de trein te doen, maar ohhh wat had ik het koud! Op het station van Deventer moest ik maar liefst 25 minuten wachten op de trein naar Arnhem en toen ben ik redelijk verkleumd geraakt. Daarnaast wilde ik lekker in de after vibe blijven van de wandeling en niet meteen mijn laptop open klappen bij thuiskomst. Oftewel lekker met sloffen aan en knalrode wangen van het lopen op de bank hangen met een pasta van Happy Italy (I know!) en een goed boek.
 
Het is nog steeds niet mijn planning om elke week een verslag over mijn kilometers te maken, maar gisteren was het wel zo ontzettend mooi dat ik jullie de foto’s niet wil onthouden. Alhoewel ik natuurlijk in mijn eerste blog van het jaar al schreef dat ik graag meer alleen op pad wilde, leek het me leuk om met Jacomijn van Safe and Healthy Travel op pad te gaan. Deze dame is net terug van een wereldreis van 5 maanden, waarin ze onder andere de Camino Frances naar Santiago liep. We spraken elkaar al eens eerder ‘live’ en dus vroeg ik haar of ze zin had mee te wandelen met mij. We liepen uiteindelijk de NS Wandeling Holterberg in Sallandse Heuvelrug Nationaal Park. De tocht is 14 kilometer lang en voert je van Nijverdal naar Holten, via onder meer het mooie bezoekerscentrum van het nationale park en de prachtige uitzichtpunten van de Holterberg.
 
Ik werd aangenaam verrast door de hoeveelheid sneeuw die hier nog lag. De ruige rijp had ’s nachts plaats gevonden, waardoor de witte delen van het landschap erg dramatisch waren. Het was op sommige stukken van het pad echt spekglad maar we zijn zonder kleerscheuren van A naar B gekomen. Ik ben wel vaker wezen wandelen in Salland en liep hier onder andere het Pieterpad, maar ook vandaag werd ik weer aangenaam verrast door de schoonheid van het landschap. Rondom Nijverdal en Holten was het relatief druk met bezoekers (het was een zonnige zondag ten slotte) maar eenmaal daar tussen in, waren er nauwelijks andere wandelaars.
 
De NS route volgt het Pieterpad en is goed te vinden. We kwamen een ouder stel tegen dat een routebeschrijving had uitgeprint, maar die waren aardig in de war af en toe, omdat volgens hen de beschrijving net iets anders was dan de werkelijkheid. Niks uitprinten dus en gewoon gaan, de wit/rode markeringen zijn overal goed aangegeven en zorgen ervoor dat je de weg niet kwijt raakt.
 
Kortom, het was een heerlijke zondag. Wandelen in Salland is altijd weer een feestje, of het nu in de zomer, winter of het voorjaar is. Bij deze nog een aantal foto’s die ik maakte tijdens mijn tocht:
 
wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland winter

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland

wandelen in salland
 
Zoals ik vorige week schreef, is mijn doelstelling dit jaar dus om 1.000 kilometer te wandelen. Met deze wandeling staat de teller inmiddels op 28. Niet heel veel, maar in de winter maak ik minder kilometers dan in de zomer, dan trek ik er vaak bijvoorbeeld ’s avonds nog even op uit.
 
Volgende week ga ik een hele bijzondere wandeling maken, namelijk … in een gletsjer op IJsland. Ik reis voor mijn werk bij Askja Reizen naar IJsland en ga er ook nog een dagje op pad. Ik ben heel benieuwd! Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne winterse week toe!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Het verhaal van de Sallandse Zandloper
Wandel 1.000 kilometer in 2017
Outdoor avontuur in Drents-Friese Wold Nationaal Park
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor- en reisinspiratie op Instagram en Facebook!
 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *