wandelen posbank veluwezoom
nederland,  we12hike

Wandel 1.000 kilometer in 2017 (en leuke hiking-updates!)

Ik heb er een nieuwe doelstelling bij! Vorige week schreef ik al een persoonlijke blog over mijn doelstellingen voor 2017, deze week kwam ik de Facebook groep Wandel 1000 km in 2017 tegen. Deze groep is een initiatief van mede outdoorblogger Bregje Schipper en ik was meteen enthousiast. Ik besloot binnen twee seconden ook mee te doen!
 
Ik maak de uitdaging voor mezelf overigens nog een stukje moeilijker, want ik loop al heel veel. Mijn nieuwe appartement ligt in de stad en ik wandel gemiddeld 2 tot 3 keer per week van en naar mijn werk (2.5 km enkeltje). Tel daar de wandelingen in Sonsbeek Park die ik in de pauze maak bij op en ik kom gemiddeld op 25 kilometer per week. Als ik dat zo’n 40 weken per jaar doe (ik ben er immers niet altijd) zit ik al aan die 1.000 kilometer. Geen uitdaging voor mij dus! Voor mij tellen voor deze doelstelling dus alleen de wandelingen die ik buiten mijn werk-uren maak. Gisteren ben ik begonnen.
 
Goed, de eerste échte wandeltocht van het jaar ging van Dieren naar Velp over de NS route. Alhoewel, halverwege waren we de route al kwijt omdat een van de paaltjes onder een flink pak sneeuw lag. Op sommige plekken op de Posbank lag minstens 10-15 centimeter sneeuw en aan het einde van de ochtend, begon het nog meer te sneeuwen. Sufferd die ik ben, was ik mijn regenjack vergeten en dus kwam ik compleet verkleumd en bevroren thuis want mijn donsjack is nou eenmaal niet waterdicht. Overigens liep ik ook voor het eerste in een Kari Traa outdoor legging (een een Noors outdoor merk waar ik ambassadeur voor ben) en dat beviel me prima, ik had er een paar warme sokken bij aan getrokken en ik heb geen moment koude benen gehad. Martijn wandelde gezellig met mij mee en schoot ook wat plaatjes. Hierbij enkele foto’s van gisteren:
 
wandelen veluwezoom

wandelen veluwezoom

wandelen veluwezoom  posbank

wandelen veluwezoom

wandelen veluwezoom

wandelen posbank
 
Aan het einde van de tocht, had ik ruim 14 kilometer op de teller staan. Gezien het feit dat ik nog steeds (mehh) herstellende ben van een bronchitis en hoesten me nog steeds tranen in mijn ogen bezorgt, was dit wel even prima zo. Ik verbrandde maar liefst 1.958 k/cal waarmee ik mijn statement van eerder die ochtend op mijn privé FB pagina even onderstreep, dat het Killerbody boek van Fajah Lourens dikke onzin is. Ga gewoon bewegen mens, dat is veel gezonder dan jezelf uithongeren met 1.250 k/cal per dag.
 
Dan las ik nog een leuk artikel op Nouveau over wandelen, namelijk Waarom deze nerdhobby zo 2017 is. Echt jongens, way to go! Ik val dan zelf nog niet in de categorie veertigers maar ik zag gisteren best ook wat jongeren op de Veluwe en dat stemde me gelukkig. Het beeld dat wandelen (of hiken!) voor oude mensen is, is langzaam maar zeker aan het veranderen.
 
lappendeken kari traa
 
On another note… ik heb mijn vakantie voor deze zomer aangevraagd en hopelijk kan ik jullie binnenkort meer vertellen over één van mijn plannen voor een grote/bekende trail. En ik blijf na mijn werkbezoek aan IJsland een dag langer om af te spreken met mijn vriendin Birna. Elke keer als ik op IJsland ben, probeer ik even met haar af te spreken. Afgelopen zomer zag ik haar voor het laatst maar toen moest ik helaas eerder naar huis dan gepland vanwege deze reden. Ze wandelt ongeveer net zo graag als ik, dus ik vermoed dat er binnenkort wat IJslandse wandelkilometers vastgeplakt worden aan mijn doelstelling. Ohja, ik ga trouwens tijdens mijn werkreis ook Into the Glacier waar ik superveel zin in heb. Echt zo’n bucketlist item, ik had er afgelopen zomer al naar gekeken maar vond het te duur. Nu ga ik dus uitzoeken of het daadwerkelijk het geld waard is. Updates vind je tzt op de Instagram account van Askja Reizen (mijn echte baan, voor wie het nog niet wist).
 
Tenslotte nog een bedankje aan iedereen die heeft aangeboden met mij te willen wandelen in 2017 naar aanleiding van mijn blog van vorige week. Zo tof, echt heel gaaf dat jullie zo enthousiast zijn. Ik neem binnenkort contact met iedereen op … denk na mijn IJsland avontuur want tot die tijd is mijn agenda redelijk vol en moet ik eerst nog wat andere zaken op een rijtje zetten. Maar ik garandeer je: wandelen gaan we! De eerste 14 kilometer zitten erop. Ik weet niet of ik van elke wandeling die ik maak een verslag ga schrijven maar … ik doe mijn best! Ik gebruik hiervoor trouwens de hashtag #we12walk1000 … kun je me volgen enzo!
 
Fijne zondag allemaal!
 
suunto
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Tips voor een goed wandelhorloge om je tochten mee vast te leggen
De 10 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld
5 Redenen waarom je echt eens op wandelvakantie moet gaan!
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor- en reisinspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

23 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.