confessions van een travel blogger,  Verenigde Staten

Waarom ik niet de Pacific Crest Trail ga lopen

Het is zondagavond en ik zit weer eens even achter mijn laptop. Mijn leven is nogal veranderd de afgelopen maanden en dus had ik zomaar een lazy Sunday vandaag en dat was okee. Vanochtend ben ik bij m’n moeder geweest voor Moederdag en de rest van de dag deed ik gewoon lekker helemaal niks. Zo fijn! De rust die ik momenteel aan het ontdekken ben, heb ik jaren niet gekend. Gewoon spontaan een vriendinnetje appen ‘wijntje vanavond?’ ook niet, omdat mijn agenda altijd al weken van tevoren volgeboekt zat. Het idee dat ik op wereldreis ga begint langzaam maar zeker echt in te dalen en het idee dat ik straks gewoon precies kan doen en laten wat ik wil ook. Heel bizar!
 
Maar goed, door alle hectiek van de afgelopen maanden was ik bijna vergeten dat ik nog een reis naar Amerika heb geboekt. Het zou logisch geweest zijn als ik die niet zou maken, maar ik heb een ticket, mijn vriendin Melissa heeft ook een ticket om naar Portland te komen en annuleren is eigenlijk geen optie. Ik vlieg over twee maanden dus gewoon zoals gepland naar Seattle maar ga niet de Pacific Crest Trail lopen. Ik weet dat al best een tijdje maar had geen behoefte om dit al te delen. Nu wel, want de Lonely Planet viel laatst in de bus en de tijd gaat best wel snel voorbij. En ik heb er ineens gewoon echt weer zin in, zin om op reis te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Bij deze dus mijn vernieuwde plan.
 
Ik vond mijn idee om een deel van de PCT te lopen best uitdagend. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Al snel kwam ik er achter dat het knap lastig is om vervoer naar/van de trail te regelen en begon het eigenlijk een beetje te wringen dat ik zo’n eind zou vliegen en dan slechts een heel klein stukje van de Pacific Northwest zou zien, want hoeveel kilometer kun je nou helemaal afleggen in tien dagen lopen? Daarnaast had ik gewoon geen zin om in alle voorbereidingen te duiken. Eenmaal begonnen met lezen over mogelijke trajecten kwam ik erachter dat er dit jaar gigantisch veel sneeuw is gevallen en dat sommige delen van de trail dus mogelijk de hele zomer bedekt in sneeuw blijven. Daarnaast vond ik niet echt een geschikt stuk dat ik solo kon doen en waar ik enigszins makkelijk kon komen. En dus werd ik op een gegeven moment wakker en dacht ik ‘fuck it! Ik doe het gewoon niet!’
 
En dus ontvouwde zich het plan om gewoon een roadtrip te maken en dan wél alle plekken te zien die ik graag wil zien, zoals Crater Lake en Mount Hood in Oregon en Olympic National Park en de North Cascades in Washington. De roadtrip door de USA dik in 2013 maakte is tot nog toe een van mijn mooiste reizen ooit, ook omdat reizen in de USA gewoon super relaxt is. Ik maakte voor mijn werk regelmatig een solo-roadtrip door Alaska en ook dat beviel prima. Ik ga me dus zeker wel vermaken en kijk er enorm naar uit om de natuur van de Pacific Northwest te ontdekken. Mijn tentje gaat mee, ik huur een auto, koop een koelbox en dan is het gewoon gaan. Gewoon zijn. Wandelen, kamperen, vuurtje stoken en genieten van de mooie landschappen. Alleen van de gedachte zit ik al te stuiteren op mijn stoel.
 
Daarnaast heb ik met mijn vriendin Melissa afgesproken in Portland, een stad ik die ik altijd al wilde bezoeken. Ze vliegt vanuit LA voor een dagje op- en neer naar Portland zodat we kunnen ‘bijkletsen’. Zo tof! Ik heb haar al een aantal keer ontmoet in Las Vegas en Londen en ze is een super toffe chick. We waren ooit penvriendinnen en we hebben het altijd super gezellig samen als we elkaar zien. Ik ben dus zeker niet helemaal alleen en alhoewel ik me vast prima ga vermaken in mijn eentje, is het ook leuk om te weten dat je daar weer bekenden gaat treffen. Daarnaast vind ik Amerikanen eigenlijk best een tof volk dus ik maak me eigenlijk niet zo’n zorgen over dat alleen reizen.
 
Kortom: geen PCT dus voor mij dit jaar. Misschien dat ik voor 1 of 2 dagen toch de trail op zoek, maar meer dan dat zal het niet worden. En dat is okee. Mochten jullie tips hebben voor must-sees in Washington State of Oregon, drop ze in de comments!
 
Fijne zondag nog!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
– Confessions van een wandelende travel blogger
Hoe gaat het met mijn doelstellingen?
Mijn meest gênante momenten tijdens mijn solo reis door Zuid-Amerika
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

7 Comments

 • De Wandelgek

  Goed dat je gewoon doet waar je zin in hebt Tijdje terug had je het ook nog over de Kungsleden. Mocht je die wel nog gaan doen. Daar ligt echt altijd sneeuw.

  Benieuwd naar je ontdekkingen in de north west. Zelf alleen maar heel kort voor werk in de VS geweest en dit jaar ook al weer heel andere plannen maar wil er wel ooit een keer heen.

  Veel voorpret alvast

  • anto

   Dank je! Ik moet helaas bekennen dat mijn agenda best vol loopt voor deze zomer dus dat ik de Kungsleden denk ik over ga slaan, met pijn in mijn hart. Maar die loopt niet weg, en ik ook niet, gelukkig 😉

 • Stéphanie

  Ik vind het een slimme beslissing van je. Teveel gedoe en je wilt op reis ook genieten en doen waar je zin in hebt zonder er fysiek/mentaal aan onderdoor te gaan. Soms moet je gewoon een stapje terug nemen, ook al heb je zoveel wensen en doelen 😉 Dit lijkt mij overigens helemaal geen een slecht alternatief. Ben heel benieuwd naar alle mooie plekken die je daar gaat zien.

  • anto

   Ahh leuk om te horen … en helemaal waar. Word alleen al heel zen van de gedachte dat ik niet teveel hoef te plannen en regelen voor deze reis. Ben heel benieuwd naar de natuur in dit gebied, laat het zeker weten hoe het is!

 • Daphne

  Ik hou van Oregon, wat een geweldige regio! Ik heb het geluk gehad er een jaar gewoond te mogen hebben en zo veel gezien. Crater Lake is er helaas nooit van gekomen, maar Mount Hood, de grillige kust en de prachtige Multnomah Falls gelukkig wel. Portland is lekker edgy. Niet groot, maar wel heel gezellig en super groen.

 • Marcella

  Heel logische keuze lady! En gewoon gaaf dat je wel heel veel van Oregon en Washington gaat zien. Onze roadtrip West-Amerika startte destijds in Seattle. Leuke stad! Daarna reden we via Mount st Helens door naar Portland en toen direct door naar Yellowstone. Eigenlijk veels te weinig gezien in Oregon en Washington dus. Ik wil ooit ook eens terug! 😉 Mooie plannen lady, veel plezier met alle voorpret!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *