Afrika,  we12inspire

Voor op de bucketlist: 3 x M van Mooi in Afrika

Bestemmingen in Afrika voor op de bucketlist!

Onlangs zag ik weer eens de mogelijkheid om een online kaartje in te vullen met de landen waar je geweest bent. En Afrika bleef voor mij het grote lege continent. Het is niet dat ik er geen interesse in heb, maar op een bepaalde manier denk ik nooit direct aan Afrika als ik een nieuwe reisbestemming uitzoek. Toch zie ik Afrika overal om mij heen verschijnen. Zo riep medeblogger Karlijn onlangs dat ze naar Madagascar wil, was vriendin Marieke onlangs in Namibië en las ik een artikel over hiken in Zuid-Afrika. Tijd om de bucketlist voor Afrika dus eens te vullen en ik begin met drie bestemmingen met een M. Omdat Afrika vast gewoon ontzettend MOOI is!
 

1. Madagascar

Ik wist eigenlijk helemaal niks over Madagascar tot ik dus iets voorbij zag komen op Twitter. Hééé vet, dacht ik en ik ging erover lezen. Er is niet heel veel over te vinden, maar op de site van Matoke Tours vond ik veel informatie, alsmede dat je hier fantastische wandelingen kunt maken, waaronder in het Andringitra gebergte. Het lijkt me super tof om hier te kamperen tussen het wild en wakker te worden tussen de lemuren. Ook het woestijngebied Isalo ziet er op internet geweldig uit en het doet me enorm aan de rode rotsen in Amerika denken. Daarnaast heb ik al sinds ik de kaart van Afrika uit mijn hoofd moest leren voor mijn toeristische opleiding een soort van fascinatie met de naam van de hoofdstad van Madagascar: Antananarivo. Omdat het zo mooi klinkt en waarschijnlijk ook omdat je het kunt inkorten tot Anto. Of zoiets …
 
makis-3017451_1920
 

2. Marokko

Een tijd geleden was het helemaal een hype om een weekendje naar Marokko te gaan met een low-budget airline als Ryanair. Zelfs vrienden van mij die nooit reisden, gingen naar Marokko. Bij mij is het er op één of andere manier nooit echt van gekomen, maar het lijkt me echt geweldig om te gaan wandelen in het Atlasgebergte. Ik stel me zo voor dat je er bijna niemand tegen komt en dat de paden hier verlaten en niet-toeristisch zijn. Daarnaast zou ik natuurlijk graag eens Marrakech of Fez bezoeken mocht dat lukken. Misschien iets voor up de bucketlist voor 2018 want zo ver is het eigenlijk helemaal niet …
 
sunset-2309623_1920
 

3. Mauritius

En dan nog even out-of-the-box voor Anto, want stiekem vind ik het best lekker om af en toe aan het strand te liggen en te luieren, zoals ik op Bali wel geleerd heb. Dus dan lijkt Mauritius me een goede keuze. Palmbomen, witte stranden, lekker eten en héél veel cocktails drinken. Yes please! Daarnaast kun je er diverse outdoor activiteiten doen zoals fietsen, snorkelen en wandelen in één van de natuurparken, dus net als Curaçao (waar ik vorige week deze blog over schreef) lijkt het me een geweldige bestemming om actief bezig zijn in de natuur met het aangename van relaxen te combineren.
 
ocean-829715_1920
 
Er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Afrika en ik denk dat mijn goede voornemen voor volgend jaar dan ook maar moet worden dat ik een keer naar Afrika op reis ga. Hebben jullie nog tips en/of suggesties voor bestemmingen in Afrika die ik als liefhebber van outdoor activiteiten zou moeten zien? Ik hoor het graag!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Voor op de bucketlist: winters avontuur in Myrkdalen, Noorwegen
Waarom een rondreis Argentinië op je bucketlist moet staan
Waarom je NU naar Sidemen op Bali moet!
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

4 Comments

  • Liz

    JAAA! Atlasgebergte!! Staat ook al tijdje op mijn lijstje… maar toch kom ik altijd eerst nog uit bij een aantal Europese bestemmignen, de High sierras, Nieuw Zeeland (duh!) en de Himalaya… Wel goed idee om Afrika ook eens te overwegen… ben altijd wel een beetje huiverig voor alle onrust daar.

  • Robert | Traveljunks

    Yes, Madagaskar! Dat kan ik je alleen maar aanraden. Ik ben er niet voor niets al twee keer geweest 😉 Het land heeft echt alles en is zeker geschikt voor een- en meerdaagse trekkings. Overnachten in een nationaal park is geweldig. Ik heb er wel wat over op mijn site staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *