DE VELUWE

Van harte welkom op mijn pagina over de Veluwe. Mijn naam is Antonette en op deze pagina neem ik jullie mee op avontuur door mijn achtertuin. Al van jongs af aan kom ik bijna wekelijks op de Veluwe. De ene keer ga ik wandelen op de beroemde Posbank, dan weer duik ik de bossen in bij Schaarsbergen. ‘s Avonds ga ik vaak wild spotten in het Deelerwoud en wanneer mogelijk trek ik met mijn rugzak en tentje erop uit.

Op deze pagina vinden jullie al mijn artikelen over de Veluwe. De meeste gaan over wandelen, sommigen ook specifieker over micro avontuur of andere activiteiten. Ik wens je veel lees- en inspiratieplezier!

Hieronder kun je een regio kiezen om over te lezen. Onder overige gebieden vallen onder andere Loenen op de Veluwe, het gebied rondom Oosterbeek en het Middelpunt van Nederland.

Ook heb ik mijn eerste wandelvlog toegevoegd. In het voorjaar van 2020 begon ik namelijk met mijn wandeltocht over het Veluwe Zwerfpad, een lange afstands wandeling van 375 kilometer dwars over de Veluwe. Van elke dagwandeling komt er een vlog én een blog online! De blogs vind je hier, de vlogs op mijn Youtube kanaal.

Mijn Favoriete Veluwe Blogs

wild spotten op de hoge veluwe

De mooiste plekken op de Veluwe

Vroeger wilde ik altijd in de bergen wonen. Dat bleek binnen Nederland niet helemaal mogelijk, maar we deden ons best toch zo vaak mogelijk de natuur en de heuvels op te zoeken. Ik groeide wel op in een dorp onder de rook van Arnhem. Op zondag gingen we vaak met het hele gezin wandelen op De Posbank in de nationale park De Veluwezoom. Soms tussen de bloeiende heide, soms in de omringende bossen. Enkele jaren geleden verhuisde ik richting Arnhem-Noord en kwam ik aan een andere kant van de Veluwe te wonen, meer richting het nationale park De Hoge Veluwe.   

Heide op de Veluwe en de mooiste wandelroutes

Het is je vast niet ontgaan: de heide staat inmiddels volop in bloei op de Veluwe. Aangezien de Veluwe mijn achtertuin is, besloot ik daarom voor jullie mijn favoriete heide op de Veluwe plekken én bijbehorende wandelingen te noemen op een rijtje te zetten. Inclusief plekken die je waarschijnlijk nog niet kent. Veel lees- en wandelplezier gewenst!

wild spotten op de hoge veluwe

Wild spotten op de Hoge Veluwe

Sinds ik vlakbij Nationaal Park De Hoge Veluwe woon, kom ik er regelmatig. Soms om even een uurtje of wat te wandelen, soms om wild te kijken. Van veel mensen krijg ik vragen over waar je het beste wild kunt spotten en hoe je dit dan kunt doen. Bij deze deel ik mijn tips & tricks voor het wild spotten op de Hoge Veluwe. Plus ik deel nog een kort filmpje dat ik onlangs maakte, gewoon met mijn iPhone en vanuit de auto.

Video: Veluwe Zwerfpad etappe 1: van Arnhem naar Wolfheze