sunday social travel talk

Update: hoe gaat het met mijn doelstellingen?

Ongeveer anderhalve maand geleden publiceerde ik een blog met mijn doelstellingen voor dit jaar. Superleuk om te schrijven en daarnaast werd ie keigoed gelezen, dus ik ga er vanuit dat jullie mijn persoonlijke verhalen misschien zelfs leuker vinden dan mijn reisverhalen. Shame on you, haha.
 
Inmiddels zijn er dus een aantal weken verstreken en vond ik het tijd om eens terug te blikken op mijn gemaakte doelstellingen. En daarmee gepaard dus wat leuke nieuwtjes (denk ik) op reisgebied, dus pak een kop koffie en ga er voor zitten…
 
Speaking of coffee … de belangrijkste verandering in mijn leven is wellicht wel wat ik ben begonnen met koffie drinken. Ja echt, deze dame dronk tot een maand geleden nooit koffie. Iets waar ik naar de buitenwereld toe heel trots op was, maar stiekem ook best jammer vond. Ik bedoel, thee is ook maar gewoon thee, toch? Ik was soms best jaloers op mijn vriendinnen die dan een heerlijke cappuccino bestelden op een terras of bij de Starbucks, terwijl ik me bij een kopje thee hield. En toen was daar de Vakantiebeurs en stonden mede Outdoorbloggers Wanda en Mirre ineens voor me met een kop koffie die ze voor me hadden gehaald. Om te zeggen dat ik geen koffie drink vond ik niet leuk, dus dronk ik het op en ik vond het lang niet zo smerig als ik verwacht had. Toen ik dat de volgende dag op mijn werk vertelde, werd me prompt een koffie voorgeschoteld (we hebben daar échte Nespresso, zonder George Clooney, dat dan wel) en ik vond het best goed smaken. Dus sindsdien drink ik koffie. Maximaal twee koppen per dag, zonder suiker en melk en andere troep erin. Geen onzin zoals latte’s enzo, maar gewoon rauw en zonder poespas. Ik weet het heel goed bij twee te houden en verlang ook niet naar meer. In het weekend zijn er dagen dat ik helemaal geen koffie drink en dat is prima. Ik zit dit trouwens te typen bij MAMS Coffee & More in Arnhem, waar ik net een large Americano achterover heb geslagen. Mocht je eens in Arnhem zijn, stap hier dan zeker even binnen. En nee, dit is niet gesponsord, ik ben per slot van rekening geen lifestyle blogger.
 
mams coffee
 
Goed, tot zover de koffie. Ik scroll even terug naar mijn doelstellingen blog want ohja, wat waren ook al weer mijn doelstellingen? Mijn leven is niet heel veel veranderd de afgelopen zeven weken, maar soms neem ik me zoveel voor en barst ik uit elkaar van de ideeën, dat het soms een beetje onoverzichtelijk wordt.
 

Update blogdoelstellingen

Voor de blog was mijn belangrijkste doelstelling het aantal bezoekers weer op te krikken. Soms vraag ik me af waarom de bezoekersaantallen er zoveel toe doen. Ik bedoel, het geeft een kick als je een goede dag/week/maand hebt, maar ik moet eerlijk zeggen dat het voor samenwerkingen niet zo veel uit lijkt te maken of ik er 10.000 of 18.000 heb. De aanvragen voor samenwerkingen komen namelijk nog steeds volop binnen en een aantal van mijn vorige opdrachtgevers heb ik benaderd en die willen dit jaar wederom samenwerken. Ik heb inmiddels twee toffe blogreizen op de planning staan en er komen er vast nog meer. Waar ik precies naartoe ga, kun je trouwens vinden op mijn recent geupdate Reiservaring en Plannen pagina. Maar goed, voor de nieuwsgierigen onder ons, ik zit inmiddels weer op 14.000 unieke bezoekers, dus ik mag niet klagen. Okee, 13.999 om precies te zijn. Dat getal is geen geintje trouwens…
 
Daarnaast wilde ik mijn bloginkomen met 50% laten groeien. Laat ik zeggen dat ik op dit moment op de goede weg zit. Als blogger is het altijd maar afwachten wat er op je pad komt, maar op zich ben ik niet ontevreden. Het bedrag wat ik heb verdiend tot nu toe, is namelijk ruim voldoende om mijn vliegtickets naar Seattle en Nepal te betalen! Whoohoo! Meer daarover verderop in deze blog.
 
Tja en het me niet meer gek laten maken op social media, daar valt nog aan te werken. Ik wilde dit weekend een social detox van 5 dagen doen, maar vanwege verschillende redenen gaat me dat niet lukken helaas. Ik probeer het later dit voorjaar nogmaals, op een iets beter geschikt moment.
 

Update reisdoelstellingen

Allereerst wilde ik meer naar buiten. Niet per se meer reizen, maar wel meer buiten zijn. Alhoewel het jaar pas twee maanden oud is, lukt dat me tot nu toe prima. Ik ben elke dag minimaal een uur buiten en heb tot nu toe elke week nog een mooie wandeling gemaakt. Ik vermoed dat dit weekend het eerste gaat worden waarin ik geen wandeling maak. Gewoon omdat ik er even geen zin in heb en omdat ik mezelf niks wil opleggen. Volgend weekend ga ik samen met Rianne drie dagen lopen op de Rheinsteig in Duitsland, mijn eerste reis sinds IJsland. Dan komt het wel weer goed met die frisse lucht.
 
persoonlijk-deel-2
 
Ik schreef ook over de twee trektochten die ik wilde gaan lopen als het allemaal zou lukken. Nou, dat gaat lukken want zoals ik al schreef, heb ik twee tickets geboekt. Eentje naar Seattle om een stukje van de Pacific Crest Trail te lopen (het hele verhaal lees je hier) en dan een ticket naar Nepal. Joehoe, terug naar de Himalaya! Mijn vakantie moet nog goedgekeurd worden maar als dat lukt, ga ik aan het einde van het jaar twee weken een trekking maken in de Himalaya. Waarschijnlijk wordt het Annapurna Base Camp deze keer. In mijn eentje, maar wel met een gids/drager. Dat vind ik wel zo veilig en daarnaast draag ik graag mijn steentje bij om te lokale economie weer op gang te helpen en dus huur ik een gids/drager in.
 
Daarnaast mag ik voor mijn werk in mei bijna een maand naar Nieuw-Zeeland en Australië. In eerste instantie wilde ik in Nieuw-Zeeland nog een week op vakantie en daar een trektocht lopen, maar om diverse redenen heb ik besloten dat uiteindelijk niet te doen. Ik kan mijn vakantiedagen maar één keer op maken en wilde liever naar Nepal dan in Nieuw-Zeeland wandelen. Ik gok dat ik, met mijn nieuwe functie, vast nog wel een keer terug kom in Nieuw-Zeeland.
 

Update persoonlijke doelen

Ik vermoed dat jullie nieuwsgierig zijn hoe het nu met me gaat. Ik kan daar heel eerlijk in zijn, het gaat redelijk. Zoals ik al eerder schreef, gaat een break-up je niet in de koude kleren zitten, helemaal niet na 16 jaar. Zelfs niet als het een gezamenlijke keuze was, geloof mij. Zoals ik laatst al schreef, zit ik nog steeds wel eens een potje te grienen op de bank en heb ik last van vragen als ‘is dit het nu?’ en ‘waarom?’ maar ik denk dat dat volkomen normaal is. Iemand gaf me laatst het advies om mijn verdriet te omarmen en het over me heen te laten komen en dat is precies wat ik doe. Ik stop het niet weg zodat ik ook niet bang hoef te zijn dat het er over een jaar of twee uit komt. Je hoeft trouwens geen medelijden met me te hebben hoor, ik heb veel lieve familieleden en vrienden om me heen die me oppeppen wanneer dat nodig is. Daarnaast hebben Martijn en ik ook gewoon nog contact, als vrienden. Ik bedoel, wie moet ik anders appen dat ik een reis naar Portugal heb gewonnen?
 
Ook wilde ik meer innerlijke rust vinden. Dat gaat best goed, tot nu toe. Ik heb veel gewandeld maar bijna altijd in gezelschap (tot nu toe liep ik met Martijn, vriendin Marieke, medeblogger Jacomijn en mijn IJslandse vriendin Birna) dus echt alleen wandelen is nauwelijks gelukt. Ik liep inmiddels 82 van de geplande 1.000 kilometer. Niet zo veel, maar dat geeft niet, dat komt nog wel. Omdat mijn gezondheid nog steeds niet helemaal in orde is, heb ik een winterkampeertrip maar even laten varen. Eerst beter worden. Maar goed, die innerlijke rust vind ik momenteel met name door heel veel te slapen. Er zijn avonden dat ik om negen uur al naar bed ga en als een blok in slaap val. Schijnbaar heb ik het nodig, dus ik geef er aan toe. En ik vind het heerlijk! Daarnaast heb ik mezelf aangewend om met het raam open te slapen. Ik woon in de stad en dus hoor ik alles, maar ik vind het heerlijk om frisse lucht te krijgen in mijn ienie-minie slaapkamer. Eerder deze week werd ik zelfs gewekt voor fluitende vogels die, naar ik vermoed, in de boom tegenover mijn appartement huizen.
 
Qua boeken lezen doe ik het best goed, ik heb dit jaar inmiddels zes boeken uit en halverwege mijn zevende boek, dat gaat over een Pelgrimstocht van vijf dames naar Lourdes. Tot nu toe las ik nog geen toppers, als ik moet kiezen, is het boek ‘Niet is wat het lijkt’ van Tanya Byron me het meeste bij gebleven.
 
Met mijn overzicht van uitgaven gaat het ook heel goed. Ik schrijf dus al zes weken keurig op wat ik uitgeef en waar aan. Soms is het wel even schrikken omdat ik best veel geld uit geef aan boodschappen. Dit heeft ermee te maken dat ik probeer zo gezond mogelijk en vers mogelijk te koken. Ik eet super veel groente en fruit en dat is nou eenmaal niet goedkoop. Afgelopen maandag startte ik met vijf dagen suikervrij eten en dat beviel me prima. Echter ben ik geen type om hierin door te slaan, dus bij mijn koffie heb ik net een chocolademuffin gegeten. Volledig suikervrij zal ik nooit worden, maar door de weeks minderen met suiker gaat absoluut geen problemen opleveren. Fijne bijkomstigheid is dat ik hierdoor ook anderhalve kilo ben afgevallen waardoor ik meteen merk dat ik alweer een stukje strakker in mijn vel zit. Meer over mijn bewegingspatroon en het in vorm raken voor mijn komende trektochten, lees je volgende week zondag in mijn eerste blog over de voorbereidingen op de Pacific Crest Trail.
 
Dat waren ze, de updates. Al met al weer een dikke 1.500 woorden dus kudos als je helemaal tot het einde door hebt gelezen. Trouwens wat ik nog even wil zeggen, iedereen die op welke manier dan ook reageert op mijn persoonlijke blogs, of net nu openbaar in een comment, middels een whatsapp bericht of een facebook bericht is, dikke knuffel voor jullie. Het motiveert me door te blijven gaan met schrijven, ook van persoonlijke verhalen.
 
En … hoe gaat het met jullie? Fijne zondag allemaal!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Doelstellingen 2017: kom maar op met het nieuwe jaar!
Get outdoors met Kari Traa: het hipste outdoor merk voor vrouwen!
Out of the box: voordelig op wintersport naar Canada
Sneeuwscooteren in Zweden: 100% adrenaline
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

23 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *