frankrijk,  we12inspire

Een winters avontuur in Toulouse en Andorra

Wil jij voordat de lente in Nederland aanbreekt nog even naar de sneeuw? En graag naar een bijzondere locatie? Dan heb ik een leuke tip voor je: ga eens op een (korte) vakantie naar Toulouse en Andorra. Dit relatief onbekende land, ingeklemd in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje, biedt voldoende mogelijkheden voor een actieve break én is ook nog eens ontzettend origineel als reisbestemming. In dit artikel vertel ik je er meer over!
 
Fotocredit coverfoto: Visit Andorra
 

Skiën in Andorra

Andorra is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als het om een actieve wintervakantie gaat, maar deze bestemming gaat je ongetwijfeld verrassen. Je vliegt al in 1u50min naar Toulouse en stapt daar op een transfer van net iets meer dan 2 uur naar Andorra. Eenmaal hier aangekomen vind je verschillende skigebieden, veel off-piste mogelijkheden en activiteiten voor de avontuurlijke reiziger. Mede vanwege de hoge ligging in de Pyreneeën is Andorra sneeuwzeker, maar door de zuidelijke ligging ook heel zonnig. Ideaal dus ter voorbereiding op de zomer die in aantocht is!
 
Andorra heeft perfecte afdalingen voor skiërs en snowboarders. De hoogste berg van Andorra ligt op 2.942 meter hoogte en heet Pic de Coma Pedrosa. Met 303 kilometer aan skipistes, bevroren meren en prachtige poedersneeuw ben je verzekerd van een fantastische ervaring. Het is er minder druk dan in de Alpen en je kunt kiezen uit verschillende skiresorts voor elk niveau.
 

Foto: Visit Andorra
 

Andere toffe outdoor activiteiten in Andorra

Wil je eens iets anders doen dan skiën, dan kan dat uiteraard ook in Andorra. Zo kun je er ijsduiken, kamperen in de sneeuw, een tocht maken met een hondenslede en je kunt er een sneeuwscooter huren om mee op pad te gaan. Je hoeft dus helemaal niet naar het noorden van Europa om dit soort toffe activiteiten te kunnen beleven, dit kan gewoon in Andorra.
 
Benieuwd geworden en wil je meer lezen over een trip naar Andorra? Dat kan hier.
 

Foto: Visit Andorra
 

Vliegtuigen kijken in Toulouse

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik helemaal gek ben van vliegtuigen en dat ik regelmatig, wanneer in Nederland, langs de landingsbaan van Schiphol sta om vliegtuigen te spotten. En dan in het bijzonder de Airbus A380 natuurlijk.Toulouse is de stad van Airbus, je leert meer over de geschiedenis van Toulouse in Aeroscopia en kunt een heuse A380 bekijken in het luchtvaartmuseum. De echte #avgeeks (c’est moi!) kunnen ook nog het L’envol des pionniers en Cité de l’Espace bezoeken. Bij L’envol des pionniers ontdek je hoe het grote liefdesverhaal tussen Toulouse en vliegtuigen begon.
 

Foto: Toulouse Airport
 

Wat je verder nog kunt doen in Toulouse

Geen interesse in vliegtuigen? Geen probleem! Fotogenieke pleinen met fonteinen, marmeren winkelboulevards, biologische boerenmarkten en talloze studenten die relaxen langs Le Garonne: dit is het gezellige Toulouse in een notendop. Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk. Na Parijs, Marseille en Lyon is dit de vierde stad van Frankrijk en heeft het na Parijs de oudste universiteit van het land. Je zult je er dus zonder problemen een aantal dagen prima kunnen vermaken en het is ook nog eens een originele bestemming voor een (steden)trip. Meer informatie over wat te doen in Toulouse vind je hier.
 

Foto: Arnaud Spani
 

Reis met KLM naar Toulouse

Met KLM vlieg je binnen 1 uur en 50 minuten rechtstreeks vanaf Schiphol naar Toulouse Airport. KLM vliegt deze winter dagelijks meerdere keren per dag rechtstreeks naar Toulouse Airport. Dit is de snelste en de meest comfortabele manier om in Andorra te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema en de tarieven en beschikbaarheid.
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je met dit artikel geïnspireerd om Andorra en Toulouse eens te overwegen voor je volgende reis. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag. Dit artikel werd geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *