duitsland,  we12hike

Top Trails of Germany presenteert de 1e “Blogger Wandeldag”

Click here to read the English version of this post.

Het zal je niet verbazen dat het maken van persreizen een van de leuke dingen is als je travelblogger bent. De échte kersen op de taart, zijn echter de reizen die precies binnen jouw niche passen en die je op eigen gelegenheid kan maken (dus zonder hotelbezoeken en zakelijke afspraken met mensen waar je toch niks over gaat schrijven). Onze aankomende reis, is er zo eentje. Enige tijd geleden werden we benaderd door Top Trail of Germany of we interesse hadden om mee te doen aan de allereerste “Blogger Wandertag” (Blogger Wandeldag) die plaats gaat vinden op 9 mei, wat morgen dus al is. Gedurende dit weekend, gaan op elk van 15 Top Trails in Duitsland bloggers op pad om de wandelpaden te ontdekken en hun ervaring te delen met de lezers. We hoefden niet lang na te denken en zeiden vrijwel direct ja tegen deze fantastische uitnodiging.

Toen we gevraagd werden welke trail onze interesse had, kozen we meteen voor de Harzen Hexenstieg in Niedersachsen. De Harz ligt op ongeveer 4 uur rijden van Arnhem vandaan en is daarmee dus prima bereikbaar voor een weekendje. Ook hadden we van vrienden en familie die eerder die kant op zijn geweest niks dan goede verhalen gehoord. De keuze was dus snel gemaakt.

De Harzen Hexenstieg meet 94 kilometer en loopt van Osterode naar Thale door het Harz gebergte. Onderweg passeer je ook Brocken, met 1.141 meter het hoogste punt van de Harz. Helaas hebben we geen tijd om de trail in zijn geheel te lopen, maar we gaan er diverse delen van proberen en onze bevindingen uiteraard met jullie delen!

Op vrijdag beklimmen we Brocken want je kunt natuurlijk niet naar de Harz gaan zonder het hoogste punt te beklimmen, toch? Op zaterdag gaan we met een gids op pad, die ons meer gaat vertellen over de omgeving. We hebben reeds vernomen dat de Harz een rijke geschiedenis kent wat betreft heksen en magie en daar zijn we dan ook erg benieuwd naar. Maar uiteraard heeft ook de natuurlijk omgeving zoals de bossen en de meren onze interesse. Wat we op zondag gaan doen is nog even afwachten en laten we ook afhangen van het weer. Wellicht dat we in de ochtend voor we naar huis rijden nog een korte tocht ergens maken, voordat we ons weer mogen opmaken voor een nieuwe werkweek.

In het verleden hebben we al diverse delen van andere Top Trails gelopen, waaronder de Rothaarsteig en de Hermannshöhen. Ook hebben we diverse andere lange-afstandspaden gedaan zoals de Kellerwaldsteig en de Rotwein wanderweg. Deze tochten waren altijd een waar plezier om te verkennen. De markeringen zijn over het algemeen uitstekend (zelfs toen ik alleen liep, ben ik niet verdwaald) en de omgeving waar de trails je doorheen leiden zijn absoluut de moeite waard. Geen wonder dat sommige van de tracks het label Top Trails of Germany dragen, ze kunnen er in Duitsland zeker trots op zijn!

Wanderung_deu

Waar wij op onze beurt trots op zijn, is onze deelname aan dit grote project. Na het Outdoors Finland waaraan we afgelopen zomer deelnamen, is dit ons tweede grote outdoor/adventure bloggersprogramma waar we onderdeel van uit maken. We zijn het enige niet-Duitse blog dat mee doet en gaan onze uiterste best doen om onze fans en lezers zo enthousiast mogelijk te maken…

Mocht je interesse hebben om ons en de andere bloggers te volgen gedurende dit weekend, volg ons dan met de hashtag #TTWandern op onze social media. Nu hoeven we alleen nog in te pakken (vertrek in minder dan 12 uur en de nacht moet nog komen!) en ervan genieten. Ohja, en hopen dat het weer een beetje mee zit.

Bis Bald!

De maand mei is wandelmaand op we12travel. Gedurende deze maand delen we de leukste wandelingen en beste wandeltips met onze lezers. Eerder verschenen artikelen zijn:

– De beste (halve) dagwandelingen in de VS en Canada
– Waarom ik 32 kilometer over de Afsluitdijk liep
– Waar ik het over heb als ik over wandelen praat

Dank je voor het delen!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *