wandelen in nieuw-zeeland
nieuw-zeeland,  we12hike

Wandelen in Nieuw-Zeeland

Wij vertellen je graag alles over wandelen in Nieuw-Zeeland! Waar je moet zijn voor de beste trektochten. Wat de mooiste dagwandelingen zijn. Waar je op moet letten bij het plannen van jouw tocht. We liepen meerdere Great Walks en brachten zo’n drie maanden door in Nieuw-Zeeland. Het grootste deel van de tijd waren we aan het hiken oftewel ‘tramping’ zoals de Nieuw-Zeelanders dit noemen. Bij deze een overzicht van de blogs die we schreven over wandelen in Nieuw-Zeeland. Sommige blogs zijn in het Engels, dit is omdat onze site tot vorig jaar nog volledig in het Engels was. We zijn echter druk bezig om alle artikelen te vertalen, maar dat kost even wat tijd. Veel leesplezier!
 

Wandelen in Nieuw-Zeeland op de Great Walks

De Great Walks zijn de meest bijzondere wandelingen van Nieuw-Zeeland. Het zijn er in totaal negen en wij liepen er meerdere. Belangrijk om te weten is dat je de hutten van tevoren moet boeken en dat je deze routes niet zonder permit mag lopen!
 
De Routeburn Track
De Abel Tasman Coast Track
De Tongariro Northern Circuit
De Kepler Track
 
Ook liepen we de Rakiura Track op Stewart Island maar daar is nog geen blog over verschenen. Stuur ons gerust een berichtje als je hier vragen over hebt!
 
WIST JE DAT…
Onze cover foto, die met die wandelschoenen en wandelstokken, is genomen op de Routeburn Track in Nieuw-Zeeland?
 

Andere wandelingen in Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw-Zeeland hoeft niet per se te betekenen dat je er met een zware rugzak op uit hoeft te trekken. We maakten een top 10 en daarnaast vind je hieronder nog enkele andere wandelverslagen.
 
Top 10 met de mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland
Paddies Track naar de Bushline Hut in Nelson Lakes NP
De Lake Daniells Track
De Tongariro Crossing
 
wandelen in nieuw-zeeland
 

Outdoor activiteiten in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland leent zich niet alleen voor het maken van prachtige wandelingen, je kunt hier ook vele andere outdoor activiteiten beoefenen. Wat dacht je van fietsen over oude spoorwegen, kajakken tussen de ijsbergen of op bezoek gaan bij de Hobbits in Hobbiton? Ook hier schreven we diverse blogs over:
 
Dingen om te doen in Nieuw-Zeeland die niet met wandelen te maken hebben
De ultieme Nieuw-Zeeland route voor outdoor fans – deel I
De ultieme Nieuw-Zeeland route voor outdoor fans – deel II
Fietsen op de Otago Rail Trail
 

Andere blogs over Nieuw-Zeeland

Nog niet genoeg gelezen? We schreven nog véél meer over Nieuw-Zeeland! Een aantal van onze persoonlijke favorieten vind je hier:
 
Verrassend Nieuw-Zeeland: de Clay Cliffs bij Omarama
Over mijn obsessie met Midden Aarde
24 Uur in Mount Cook National Park
 

Overige wandeltips

Meer weten over hoe je voor te bereiden op het wandelen in Nieuw-Zeeland en andere bestemmingen? Dan vind je de volgende blogs ook vast leuk:
 
Voedsel tijdens meerdaagse trektochten
Do’s en Don’ts in de berghut
 
We hopen dat je op deze pagina gevonden hebt waar je naar op zoek was. Wandelen in Nieuw-Zeeland is altijd een feestje, of het nu voor een uur of voor meerdere dagen is. Wij hopen er snel voor een derde keer naar terug te gaan! Mochten jullie nog wandeltips hebben, laat het ons dan gerust weten!
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *