Vakantie La Palma
we12inspire

Tips voor het reizen met een beperkt budget tijdens je vakantie

Een vakantie is dé tijd van het jaar om even heerlijk te relaxen. Nergens op hoeven letten, terwijl het zonnetje je huid lichtjes kleurt, is natuurlijk het fijnste dat er is. Maar ga je dit jaar reizen met een beperkt budget? Bijvoorbeeld omdat het gaat om een extra reisje tussendoor of omdat iemand van het reisgezelschap het misschien niet zo breed heeft? Geen zorgen? Er zijn tal van tips die je in overweging kunt nemen als je voor een zacht prijsje op vakantie wilt gaan. We geven je een paar erg handige tips in dit blog.
 

Check wat voor gratis activiteiten er allemaal in de buurt te doen zijn

Kies je voor een bruisende citytrip? Een welverdiende vakantie naar de zon? Of een vakantie midden in de natuur? In alle gevallen zijn er altijd wel activiteiten die je gratis kunt doen? Denk daarbij aan lekker luieren op het strand, een free walking tour of je download een app en komt op deze manier net even wat meer te weten over de regio. Door jezelf hier van tevoren even in te gaan verdiepen, heb je in een mum van tijd een leuke vakantieplanning gemaakt. Boek nu je vliegtickets en pak je koffer dus maar alvast in!
 

Kies er wat vaker voor om zelf te koken en bespaar op kosten voor eten

Een van de grootste kostenposten tijdens je vakantie, is het eten. Denk aan al die gezellige terrasjes op A-locaties, luxe restaurants en plekken om de hele middag te lunchen. Je kunt aanzienlijk op de kosten besparen door er wat vaker voor te kiezen om zelf te koken. Neem genoeg water mee, een goed gevulde tas met lekkere broodjes en pak uit met snacks. Door zelf leuke plekken in de stad of een natuurgebied uit te zoeken, geniet je tijdens het eten gewoon van hetzelfde fenomenale uitzicht als je op een terras van een restaurant hebt.
 

Doe alvast de nodige research naar bestemmingen die aantrekkelijk geprijsd zijn

Maar hier en daar een ijsje eten, een highlight bezoeken of boodschappen doen, is natuurlijk wel een echte must tijdens je vakantie. Daarom is het altijd een goed idee om van tevoren alvast de nodige research op te doen. Check alvast wat voor bestemmingen in eigen land of elders in Europa aantrekkelijk geprijsd zijn en boek je vliegtickets. Landen in het oosten van Europa zijn daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Niet zo gek dus dat dit een erg geliefde vakantiebestemming is.
 

Geen omkijken naar kosten door te gaan voor All Inclusive

Maar je kunt natuurlijk ook goed uitpakken door te kiezen voor een All Inclusive vakantie. En ook al is de prijs die je dan betaalt behoorlijk hoog, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming hoef je geen euro meer uit te geven. Zowel het eten, de drankjes als een heerlijk ligbedje aan het strand en het zwembad zijn bij de prijs inbegrepen. In vrijwel ieder land in Europa en buiten Europa wordt dit concept aangeboden. Wellicht kies je dit jaar ook een keer voor deze goed verzorgde formule.
 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *