Half year review
we12inspire

Tijd voor taart! Heissessie op de Veluwe met Camp Bluff

Heisessie op de Veluwe met Camp Bluff

Zoals jullie onlangs hebben kunnen lezen, heb ik besloten een werkdag voor een wandeldag om te ruilen. Dit is één van de dingen die ik anders ga doen de komende periode en deze beslissing nam ik nadat ik een aantal inzichten had opgedaan. Inzichten die te maken hebben met ondernemen, de toekomst en mijn leven.
 
We gaan even een stukje terug in de tijd, namelijk naar de workation op Bali die ik afgelopen november deed. Het idee was om hier even helemaal tot rust te komen, focus te vinden en doelen te stellen. Ik merkte namelijk dat ik op het gebied van ondernemen een beetje aan het spartelen was. Ik schreef blogs, deed wat Pinterest dingetjes, hielp een tijdje bij mijn voormalige werkgever op kantoor en fladderde van de ene kant naar de andere kant. Tijdens die workation maakte ik een roadmap met dingen waarvan ik ze wilde doen maar belangrijker nog, dingen die ik niet meer wilde.
 
En al snel kwam het besef: met rondfladderen ga ik het niet redden. Een blik op mijn spaarrekening deed me schrikken: die was namelijk maar liefst met € 10.000 geslonken sinds ik uit Nieuw-Zeeland terug kwam. Oftewel met ruim 1.000 euro per maand waarvan ik eigenlijk geen idee had waar het gebleven was. Okee, ik had een andere auto gekocht (Rudolph de Volvo), was meerdere keren op reis geweest (Spanje, Scandinavië, Bali) en had nog geen stabiel inkomen. Maar toch had ik wel degelijk geld verdiend en daar was dus niks van terug te zien op welke bankrekening dan ook. Terug kijkend op belangrijke momenten, was die blik op die spaarrekening de doorslaggevende factor om te besluiten serieus met mezelf en mijn business aan de slag te gaan.
 

Mijn toekomst aan het overdenken op Bali
 

Doelen stellen!

Aan het begin van 2019 deed ik een online programma waarbij ik werd uitgedaagd doelstellingen voor mezelf te bedenken. Omdat ik niet wilde dat het een puur zakelijk iets zou worden, besloot ik vier doelstellingen te formuleren, twee op het persoonlijke gebied en twee op het zakelijke gebied. Daarnaast investeerde ik, ondanks de trieste staat van mijn spaarrekening, behoorlijk in mijn website en opleidingen. 2019: I was ready for ya!
 
De doelen die ik mezelf had gesteld leken best wel onhaalbaar en de eerste drie maanden van het jaar was ik behoorlijk aan het struggelen met mezelf en de gestelde doelen. Maar ineens was daar het omslagmoment en begonnen de puzzelstukjes in elkaar te passen. Steeds meer mensen bezochten mijn site, ik kreeg mooie freelance opdrachten en het lukte me een passief inkomen te creëren waarbij ik een basis legde voor het betalen van mijn maandelijkse vaste lasten.
 

Doelen stellen
Foto: Sophie Derksen
De grootste uitdaging waar ik tegenaan liep, was toch echter wel het financiële deel. Ook daarin deed ik maar wat en mijn financiën waren allesbehalve gezond. Nadat ik kennis maakte met het Profit First principe, bleek het laatste stukje van de puzzel gevonden en had ik ineens ook een relatief gezonde financiële flow te pakken.
 
Oftewel: alles leek ineens te kloppen en drie van de vier doelen die ik had gesteld, had ik op 30 juni al behaald. Een half jaar eerder dan gepland. Me dat realiserende kwam er, zoals te verwachten was, ook weer een moment van lage energie. Want net zoals het water stroomt ook energie in golven bij mij. Dit is het moment waarop ik Anne van Camp Bluff tegen kwam en dat bleek precies te zijn wat ik op dat moment nodig had.
 
[Note: tussen mijn deelname aan de Half Year Review begin juli en vandaag (28.07) is ook mijn vierde doelstelling, het halen van 50.000 unieke maandelijkse bezoekers op We12travel, gerealiseerd!]  
Half Year Review
 

Camp Bluff: wie / hoe / wat?

Anne organiseert twee keer per jaar review heisessies voor ondernemers en ambitieuze freelancers, omdat ze gelooft dat door stil te staan met gelijkgestemden uit verschillende branches je vooruitgang kan boeken. Deze sessies worden in de natuur gehost en er is ruimte om successen te vieren met taart en uitgebreid vooruit te blikken en een nieuwe koers uit te stippelen voor de zes maanden die volgen.
 
Dit leek voor mij helemaal te kloppen: een heisessie in de natuur past natuurlijk ontzettend goed bij mij. Al vaker had ik overwogen om eens te kijken naar iets dergelijks, maar vaak vond ik het niet passend bij wie ik ben. Ik in een hipstertentje in Amsterdam omgeven door mensen in pak: zie je dat al voor je? Nope, ik ook niet. Daar komt bij dat Anne 10 jaar in Nieuw-Zeeland heeft gewoond en dat bleek het laatste stukje moed dat nodig was om haar te contacten voor meer informatie. Een week later was ik op weg naar het noorden van de Veluwe.
 
Op de boerderij
 

Een review!

De dag begint met een aantal stellingen en een tijdslijn, waarbij we per onderdeel mogen aangeven hoe we op de betreffende tijdslijn staan. Eén stelling is ‘hoe vaak reflecteer je’ en daarin scoor ik matig. Op de stelling ‘hoe vaak ga je de natuur in’ scoor ik zo hoog mogelijk wat je waarschijnlijk niet zal verbazen. Ook op de andere stellingen scoor ik ergens in het midden en de toon voor de dag is gezet.
 
Anne geeft ons opdrachten waarbij we gaan nadenken over het afgelopen half jaar: wat wilde ik wel maar ook vooral niet meer doen. Die laatste lijst bleek nog steeds vrij lang, ondanks dat ik op Bali ook al bepaalde dingen had weggestreept. Al doende kwam ik tot een mooi overzicht van dingen waar ik blij van word en succesvolle dingen die ik gedaan had.
 

Camp Bluff
Foto: Sophie Derksen
 

Tijd voor taart!

Degenen die me op mijn persoonlijke Facebook en Instagram volgen zagen hem al even voorbij komen: de foto waarop ik een stuk taart vasthoud. Aan het einde van de ochtend was het namelijk tijd om onze successen te vieren, hoe klein of hoe groot dan ook. Het is eigenlijk bizar hoe weinig (of zelfs helemaal niet) we stil staan bij onze successen en al snel denken ‘het moet nog meer, nog beter, nog sneller, nog groter.’ Het was echt even een moment waarop ik vol trots terugblikte op de dingen die ik al wel had bereikt, in plaats van continue maar te denken aan dat ene doel dat ik nog niet had bereikt.
 
Tijd voor Taart
 

Doelen voor de toekomst

Na een uitstekende lunch was het tijd om aan de slag te gaan met de doelen voor het komende half jaar. En belangrijker: concrete stappen in te plannen om die doelen ook te behalen, waardoor ze een stuk haalbaarder worden. We maken een korte wandeling door de prachtige omgeving en ik raak op slag geïnspireerd hoe ik de volgende stappen kan nemen. Ik merkte namelijk aan mezelf dat ik bepaalde dingen aan het uitstellen was. Ik kan jullie nog niet al te veel over mijn nieuwste project vertellen, maar wel dat het heel gaaf gaat worden. Alleen had ik net even dat duwtje in de rug nodig om die volgende paar stappen te maken en het ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Inmiddels is de molen in werking gezet en lanceer ik als alles volgens planning verloopt een ultiem gaaf nieuw merk. Meer daarover volgt uiteraard!
 
Aan het einde van de dag doen we een gelofte naar onszelf, dat we ons met hart en ziel op onze doelen gaan richten en dat ik me daar volledig voor ga inzetten. Geen bullshit verhaaltjes naar mezelf meer ‘want het bellen van X komt nu even niet goed uit’ of ‘ik heb er op dit moment geen tijd voor want …’ – de mede ondernemers onder ons kennen de verhaaltjes vast wel die je jezelf met regelmaat vertelt om bepaalde klussen niet te hoeven doen.
 
We sluiten de dag af met champagne en met een hoofd vol ideeën keer ik terug naar de andere kant van de Veluwe. Op naar mooie plannen en nieuwe successen!
 
Champagne tijdens de half year review
 

Over Anne en eerstvolgende events

Anne is eigenaar van Camp Bluff, ze is ondernemerscoach, personal branding strateeg & podcasthost. Vanaf haar zevende groeide ze op in het adembenemende Nieuw-Zeeland. Haar liefde voor de natuur voert ze door in haar business door coachings en sessies te hosten in de buitenlucht. Haar ervaring als marketing communicatie adviseur en partnership manager bij zowel multinationals en (corporate) startups neemt ze mee om creatieve ondernemers (to be) te begeleiden om hun ideeën om te zetten in resultaat waar ze trots op kunnen zijn.
 
Het volgende event zal de “Year in Review’ dag zijn wat eind dit jaar of begin volgend jaar plaats gaat vinden. Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de kaartverkoop? Volg Anne op Instagram.
 

Conclusie en disclaimer

Ik mocht tegen een gereduceerde prijs mee doen aan deze heisessie in ruil voor een review op We12travel. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf en ik beveel Anne en Camp Bluff oprecht van harte aan indien je op zoek bent naar een business coach. In dit artikel staan affiliate links, mocht je via één van deze links een aankoop doen dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie.
 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.