chili,  nieuw-zeeland,  oostenrijk,  schotland,  wyoming

Tag: onze 5 favoriete accommodaties

Terwijl ik afgelopen zomer in Alaska was, werd we12travel genomineerd voor de Travel Tag “mijn 5 favoriete accommodaties” door  Ivonne van My Footprints. Helaas kwam het er niet van om de tag in te vullen (sorry Ivonne!) maar onlangs ontvingen we dezelfde nominatie nog een keer, ditmaal van Chris van Chris Travelblog. Het was dus de hoogste tijd om het brein weer eens aan het werk te zetten en te bedenken wat onze 5 favoriete accommodaties ooit waren. Bij deze onze lijst!

 

Opmerking: de tag is gestart door Daphne van Food & Flip Flops. Ik  heb er bewust voor gekozen om alleen accommodaties te kiezen die we zelf geboekt hebben. Alhoewel ik voor mijn werk in de meest bijzondere en dure hotels wereldwijd heb geslapen, vond ik dit niet mee tellen … we zijn wandelaars en kampeerders tenslotte, geen luxe-tijgers! 

 

Mackenzie Hut – Nieuw-Zeeland

Van alle berghutten waar we in Nieuw-Zeeland hebben geslapen, was de Mackenzie Hut toch wel de meest bijzondere. Deze hut is de tweede op de fameuze Routeburn Track (althans, als je deze trek op de meest gangbare manier loopt, namelijk van de Routeburn Shelter naar The Divide) en ligt in het hart van de Southern Alps. De Mackenzie Hut heeft niet alleen een top-locatie maar ook de huttenwaard was een bijzondere, echt een van de meest briljante personen die ik ooit heb ontmoet. Normaal gesproken vond ik de hut-talk die elke avond werd gehouden maar saai, maar hij maakte er echt een happening van, ik heb constant in een deuk gelegen en pieste zelfs bijna in m’n afritsbroek van het lachen. Meer over onze tocht op de Routeburn Track vind je hier, voor meer informatie over deze specifieke hut adviseren we je een kijkje te nemen op de DOC website.

 
mackenzie-hut
 

mackenzie-hut-routeburn-track
Kijk nou …
 

Grand Teton Climbers Ranch, USA

Mocht je op zoek zijn naar een geweldige maar toch betaalbare plek om te overnachten in Grand Teton National Park, denk dan eens aan de Grand Teton Climbers Ranch van de American Alpine Club. Deze accommodatie ligt middenin het nationale park, letterlijk in de middle of nowhere maar wel met prachtige uitzichten op de Tetons. Je deelt een cabin met 4-8 andere avonturiers en de voorzieningen zijn eenvoudig. Onvergetelijk waren de avonden die we hier om het kampvuur doorbrachten, in gesprek met klimmers en mede-avonturiers, die de mooiste verhalen wisten te vertellen over hun bergbeklimmingen. Mocht je hier gratis willen verblijven, dan kan dat ook. Elk jaar hebben ze in juni een “Work Week” waarbij je, wanneer je een week lang helpt met verbouwen, klussen etc, je de rest van de maand gratis mag verblijven, iets wat we zeker nog een keer gaan doen in de toekomst!

 

grand-teton-climbers-ranch

 

Berliner Hütte, Oostenrijk

Onze trek op de Berliner Höhenweg in Oostenrijk was een van de mooiste ooit, maar ook een van de zwaarste. Alhoewel ik gewend ben om rugzaktochten te lopen en ik tijdens de trek in prima conditie verkeerde, was het flink afzien. Het was die week tropisch warm (30+ graden, zelfs op de berg) en we liepen de hele dag op rotsplateaus in de felle zon. Nadat we 4 nachten op een slaapzaal hadden gelegen, was de overnachting in de Berlinger Hütte meer dan welkom, we kregen hier een tweepersoonskamer toebedeeld. De omgeving van de Berliner Hütte is werkelijk prachtig en de hut, die in 1879 gebouwd werd, verkeert nog in originele staat, alles kraakt er en het ruikt naar oudheid. Toen we aan kwamen lopen, moest ik een beetje denken aan The Overlook Hotel uit de film The Shining, maar gelukkig spookte het hier in ieder geval niet…

 

berliner-hutte-berliner-hohenwegberliner-hutte-view

 

Refugio Cochamó, Chili

Van alle hutten waar we in Chili hebben overnacht, was Refugio Cochamó toch wel de meest bijzondere. De hut bevindt zich in de Cochamó vallei en is slechts bereikbaar te voet of met een paard. Aangezien ik nooit van mijn leven op een paard zal gaan zitten, was lopen voor ons de enige optie. De trek was modderig maar de moeite waard, na 5 uur lopen kwamen we aan in de vallei die ook wel het Yosemite van Chili wordt genoemd. Helaas staat het gebied er om bekend dat het er heel veel regent en we hadden pech, op onze vrije regende het pijpenstelen. Zelfs zo erg, dat de rivieren buiten hun oevers traden en dat ons werd geadviseerd binnen te blijven. Het personeel van de hut deed er alles aan om het iedereen ondanks de regen naar de zin te maken en eerlijk gezegd heb ik me die dag er best vermaakt. Mochten we ooit weer eens richting Chili gaan, dan wagen we zeker weer een poging om hier naartoe te lopen, dan hopelijk met goed weer. Wil je ons hele verhaal over Cochamó lezen, klik dan hier!

 

refugio-cochamo-2cochamo-cover-refugio

 

Glen Affric Youth Hostel, Schotland

Wie verwacht er nou een (soort van) Alpenhut in Schotland, niemand toch? Zoals ze zelf op hun website schrijven, is het Glen Affric Youth Hostel net een soort van Alpenhut, maar dan in de Schotse Hooglanden. Je kunt hier alleen te voet (ongeveer 3-4 uur, maar wij namen de langere weg) of per mountainbike komen. Het hostel/de hut ligt prachtig in de de Glen Affric vallei en is een prima uitvalsbasis voor Munro Bagging of het maken van andere voettochten. Het is omgeven door (besneeuwde) toppen en moerassen. Op weg terug naar de auto, stapte ik per ongeluk in zo’n moeras en kwam ik tot halverwege mijn middel in de drek te staan. Erg memorabel dus!

 

glen-affric-hostelglen-affric

 

Eigenlijk is het nu mijn beurt om mensen te nomineren maar helaas heb ik geen idee wie de tag al wel/niet heeft ingevuld. Voel je dus vrij om jezelf te nomineren en laat het me vooral weten als je blog online staat, zodat ik hem kan lezen!

 
Meer lezen? Deze blogs vind je ook vast leuk!
Onze 5 meest memorabele kampeermomenten
– Mountain hut do’s en don’ts
De 5 mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland
 

Dank je voor het delen!

 

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

3 Comments

  • ivonne

    He, vreemd ik dacht dat ik hier al een comment had achtergelaten….Wow, gave lokaties, ik ruik de frisse berglucht! Die in Oosternrijk ga ik zeker onthouen, we willen al een tijd een keer een langee bergroute lopen en overnachten. Is hij ook iets in te korten, of is er echt maar één route mogelijk?

    • anto

      No worries! Volgens mij kun je hem wel inkorten, vooral in het begin, je kunt vanaf bijna elke hut terug naar het dal lopen, dus moet geen probleem zijn. Laat maar weten als je meer info wilt, we hebben de wandelkaart hier nog liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.