Bienvenido en España

Welkom op mijn Spanje pagina! Alhoewel je bij Spanje wellicht niet direct aan outdoor, wandelen en natuur denkt, is het voor mij een favoriete bestemming om buiten de zomermaanden om te gaan wandelen. Ik bezoek Spanje regelmatig in onze koudere maanden en verbaas me steeds weer over de talloze wandelpaden die je uitstekend kunt combineren met relaxen aan het strand en natuurlijk heerlijk eten.

Deze pagina vormt de basis voor jouw Spanje reis. Bekijk hieronder mijn favoriete plekken op Spanje, de beste blogs boordevol tips en natuurlijk meer informatie over wandelen in Spanje in combinatie met het goede leven. Veel lees- en inspiratieplezier!

Spanje

Beste reistijd
afhankelijk van je bestemming

Munteenheid
EUR

Tijdsverschil
geen

Hoofdstad
Madrid

Antonette in Spanje

De afgelopen zes jaar ben ik acht keer in Spanje geweest, meestal met als doel om wandelen te combineren met genieten van het relaxte leven in het zuiden van Europa. Soms reisde ik per vliegtuig en verder per huurauto, enkele keren reed ik zelfs helemaal met de camper tot aan Andalusië.

Alhoewel Spanje wellicht niet direct bovenaan je lijstje je staat met mooiste wandelbestemmingen in Europa, raak ik er niet uitgekeken. Zo kun je mij altijd enthousiast maken voor een toffe hike door de bergen en sta ik graag vroeg op om urenlang over het strand te slenteren tijdens de zonsopkomst.

In Spanje valt ontzettend veel te zien en beleven, ik hoop er in de toekomst dan ook nog regelmatig terug te keren voor het ontdekken van nieuwe wandelbestemmingen.

wandelen in spanje in siera de guara

Wandelen in Spanje: dit zijn mijn favoriete wandelgebieden

Wist je dat je werkelijk prachtig kunt wandelen in Spanje? Alhoewel je dit wellicht niet zou verwachten, vind je er duizenden kilometers aan lange afstandspaden, zijn er onwijs veel lokale trails en kun je er eigenlijk het hele jaar door…

Mijn favorieten in Spanje

La Palma

Mijn favoriete eiland in Spanje is absoluut La Palma. Ik was hier inmiddels enkele keren op wandelvakantie en genoot elke keer intens van de prachtige, afwisselende natuur en de uitstekende wandelpaden.

Lees meer

Mallorca

Ook op Mallorca kun je prachtige wandelingen maken. In het westen in de Tramuntana, in het oosten aan rustige kustplaatsjes waar je, vooral buiten het hoogseizoen, het pad soms helemaal voor jezelf hebt! Ik vertel je hier mijn tips!

Lees meer

Caminito del Rey

Een van de meest bijzondere wandeltochten die ik maakte in Spanje was de beroemde Caminito del Rey. Een hele gave ervaring, ondanks dat het inmiddels vrij toeristisch is hier. Ik ging in januari en vond het reuze meevallen met de drukte.

Lees meer

Accomodaties in Spanje

Spanje heeft een enorm aanbod mooie accommodaties. Wil je weg van de drukte? Kies dan voor een reis buiten de zomermaanden om en voor kleinschalige accommodaties, zoals finca’s of een Bed & Breakfast. Campings zijn er ook volop, al zijn deze mogelijk niet het hele jaar door geopend.

Overnachten in Spanje kan voor elk budget. Op veel plekken heb je al voor een paar euro per nacht een bed en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

wandelbestemmingen in zuid europa

Mooie roadtrip- en wandelbestemmingen in Zuid-Europa

[Dit artikel werd geschreven in samenwerking met EasyTerra]   Inspiratie: 6 mooie roadtrip- en wandelbestemmingen in Zuid-Europa Ik roep vaak dat ik fan ben van noordelijke landen en diep in mijn hart is dat natuurlijk ook zo. Toch betekent dit…

Huur een auto in Spanje

Een auto huren in Spanje? Kies er dan voor om met een betrouwbare partij in zee te gaan. Ik boek mijn huurauto’s meestal via Sunny Cars. Zij kopen namelijk het eigen risico al voor je af, zodat je ter plekke niet voor onaangename verrassingen komt te staan en je bij aankomst op het vliegveld niet hoeft te onderhandelen over aanvullende verzekeringen. Geen gedoe, wel zo veilig!

Boek je huurauto tijdig, huurtarieven worden zelden lager maar nagenoeg altijd duurder.

Ruta de los Volcanos Wandelen op La Palma wandelroutes

Bezienswaardigheden op La Palma: tips voor dit bijzondere eiland

WOW! Dat is het belangrijkste woord dat me te binnen schiet wanneer ik denk aan het eiland La Palma. Dit vulkanische eiland is één van de Canarische Eilanden in Spanje en betovert me keer op keer. In beginsel ga ik…

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.