Soca River Slovenië
slovenië,  we12inspire

Soča Valley in Slovenië: alle hoogtepunten en meer tips!

Binnen niet al te lange tijd is het alweer een jaar geleden dat ik in Slovenië was. Eerder schreef ik al over mijn wandelavonturen in Radovljica en over mijn bezoek aan Bohinj en zijn gelijknamige meer, vandaag vertel ik over de hoogtepunten van de Soča Valley in Slovenië. Deze vallei is één van de mooiste van het land en heeft behalve de felblauwe Soča River nog diverse andere hoogtepunten die je als natuurliefhebber zeker niet mag overslaan. Bij deze!
 
Soca valley in Slovenië
 

1. Het meer van Most na Soči

Blauw water staat centraal in de Soča Valley en het meer van Most na Soči behoort daar ook bij. Ik kwam per trein in Most na Soči aan en maakte hier een korte wandeling langs de oevers. De kleurende bladeren contrasteerden prachtig met het felblauwe meer, ondanks dat het een donkere start van de dag was.
 
Tolmin Slovenië
 

2. Het openluchtmuseum Kolovrat

Het is even flink de bergen in rijden, maar eenmaal boven bij het openluchtmuseum op de grens van Italië en Slovenië heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Dit museum staat in het teken van de Eerste Wereldoorlog en je kunt hier nog door de oude loopgraven heen wandelen, vanuit waar je zo Italië in kijkt. Heel bijzonder!
 
Kolovrat Slovenië

Kolovrat Slovenië
 

3. De Kozjak waterval

Eén van de beroemdste watervallen in de Soča Valley in Slovenië is de Kozjak waterval. Deze prachtige waterval vind je op ongeveer tien minuten lopen van de parkeerplaats buiten het stadje Kobarid en is bereikbaar over een eenvoudig wandelpad langs het water. De Kozjak waterval ligt in een grot, wat het een extra bijzonder geheel maakt!
 
Kozjak waterfall Slovenia
 

4. De Boka waterval

Nog een waterval, deze keer de Boka waterval. Dit is de hoogste waterval van Slovenië: 144 meter hoog en 18 meter breed. Je kunt hem vanaf de weg zien liggen maar eventueel ook een wandeling van ongeveer 15 minuten maken naar het utizichtspunt.
 
Boka waterfall Slovenia
 

5. The Great Soča Gorge

Oftewel de grote Soča kloof vind je tussen Bovec en Trenta en is één van de mooiste plekken waar je de Soča River kunt bewonderen en foto’s kunt maken. Vooral als het geregend heeft staat het water hoog en is de kleur extra fel. Was mijn slechte weer die dag toch nog ergens goed voor …
 
Great Soča Gorge
 

6. Wandelen in de Soča Valley op de Alpe Adria Trail

De planning voor deze dag was eigenlijk dat ik een etappe van de Alpe Adria Trail zou lopen, maar omdat het echt bijna de hele dag met bakken uit de hemel kwam, werd ik door Maja van het lokale verkeersbureau mee op pad genomen om de hoogtepunten van de Soča Valley in Slovenië te bekijken. We liepen een heel klein stukje van de Alpe Adria Trail bij de Kozjak waterval, maar helaas bleek het te slecht om écht mooie foto’s te maken. De tour was overigens een goed alternatief!
 
Lees ook mijn uitgebreide artikel over wandelen in Slovenië
 
Soca Valley in Slovenië blauw water
 

Camping in de Soča Valley

Op zoek naar een camping in de Soča Valley? Ik verbleef deze nacht in een glamping huisje van Kamp Liza in Bovec. Eenvoudig maar netjes! Ik was er trouwens in het naseizoen (oktober) en toen waren de meeste voorzieningen gesloten. Het is desalniettemin een prima plek en uitvalsbasis voor je bezoek aan de Soča Valley in Slovenië.
 
Camping Soca Valley
 

Regel je reis naar Slovenië

Op reis naar Slovenië? Je kunt dit eenvoudig zelf regelen. Ik vloog rechtstreeks van Amsterdam naar Ljubljana met Transavia, de tarieven voor een vlucht check je hier. Met een huurauto van Sunny Cars ben je uitstekend verzekerd. Overnachtingen regel je snel en voordelig zelf via Booking.com – zij hebben meestal de beste prijzen en voorwaarden.
 
Ook handig: bestel hier vast je reisgids voor Slovenië en je wegenkaart.
 

Conclusie en disclaimer

Ondanks de regen en de daarmee in duigen gevallen plannen, genoot ik toch enorm van deze bijzondere vallei. Ik hoop er dan zeker nog eens terug te komen om alsnog een deel van de Alpe Adria Trail te doen zodat ik met droge voeten kan genieten van de wandelpaden langs het felblauwe water.
 
Ik maakte deze reis op uitnodiging van Mijn Slovenië. In deze blog staan affiliate links. Mocht je via deze link iets boeken, dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou.
 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *