outdoor gear
confessions van een travel blogger,  sunday social travel talk

Shout-out naar alle fabrikanten van outdoor kleding

Waarom jullie echt eens hippe outdoor kleding moeten gaan maken!

Voor ik aan het schrijven van deze post begin, haal ik even diep adem. Terwijl ik mijn adem uitblaas, begin ik met typen. Nee, rammen is een betere omschrijving. Er huist namelijk een soort van frustratie in mij. Niet alleen in mij trouwens, maar ook in mede vrouwelijke outdoor fanaten. Ik ga je uitleggen waarom.
 
Onlangs maakten Martijn en ik een blogtrip naar het Salland in Overijssel. We waren hier samen met Bregje van Wandelvrouw en Manon van Girls Love 2 Travel. Nadat we die dag een mooie wandeling over de Sallandse Zandloper hadden gemaakt, ploften we neer op het terras van ons hotel en raakten we in discussie over de verschrikkelijke vormgeving van outdoor kleding voor vrouwen. Onze discussie eindigde met de overtuiging dat het eens tijd wordt om hippe, kleurrijke outdoor kleding te gaan ontwerpen.
 
Traditiegetrouw schrijf ik op zondag regelmatig een aantal confessions. Gewoon omdat ik het leuk vind en ik mezelf niet altijd even serieus wil nemen. Kijk, dit blog is serious business maar er moet wel af en toe iets te lachen vallen. Een jaar geleden, tijdens de vorige We12travel wandelmaand, schreef ik het volgende:
 
“Ik weet dat ik niet de enige ben die het verschrikkelijk vindt om een hiking-broek te dragen, ze zijn namelijk het meest onflatteuze kledingstuk dat ik ooit ben tegen gekomen. Niet alleen zijn ze meestal spuuglelijk maar ze zorgen er ook nog eens voor dat ik er 10 kilo zwaarder uit zie. Vooral mijn kont wordt echt huge in dit soort broeken. Ik weet ook wel dat ik niet de dunste persoon ter wereld ben en over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn maat 38. Maar toch, steeds als ik mezelf terug zie op foto’s van onze reizen met een wandelbroek aan, krijg ik het even moeilijk. Wéér een foto waarop ik er als een ontplofte kip uit zie. Alle foto’s die ik online zet, gaan door een grondige selectie en als ik ook maar enigszins vind dat mijn kont te dik lijkt op een foto is het direct ctrl+alt+del. Mocht iemand ooit een hiking broek vinden waarin je kont niet dik(ker) lijkt en die (het liefst) waterafstotend is, laat het me dan weten, ik heb er best een klein fortuin voor over.”
 
Dat dus …
 
outdoor-gear-routeburn
 
We zijn inmiddels ruim een jaar verder en ik heb de ideale hiking-broek nog steeds niet gevonden. Want volgens mij bestaat die namelijk niet. Ik heb regelmatig een tocht naar de outdoor winkel ondernomen en steeds kom ik weer verdrietig thuis. Wéér geen leuke outdoor broek kunnen scoren. Inmiddels heb ik maar gewoon dezelfde broek die ik al jaren draag, nog maar een keer gekocht, want de oude was nodig aan vervanging toe. Al drie jaar loop ik nagenoeg altijd in dezelfde waterafstotende, donkergrijze Jack Wolfskin broek, omdat ik gewoon geen leuke, nieuwe broek kan vinden.
 
Alhoewel ik niet de slankste ben, hoef ik me met mijn maatje 38 ook zeker niet tot de dames met een grote maat te scharen. Waarom is het dan toch zo, dat alle broeken je derrière minstens vijf kilo waarder laten lijken? Met van die zakken aan de zijkant en pijpen die zo wijd zijn dat er een python al kringelend om jouw been door naar boven kan kruipen? Waarom zijn er voor hardlopers en skiërs broeken in allerlei kleuren/soorten/printjes te krijgen en moeten we als outdoor dames steeds weer met een grijze of khaki (ja, khaki!) broek lopen? Ik snap best dat een outdoor broek in eerste instantie functioneel moet zijn, maar kan je als fabrikant nou echt niet een beetje vorm geven voor een gemiddelde vrouw in combinatie met een kek kleurtje of een hippe print?
 
Kijk bijvoorbeeld eens naar de sportkleding van de H&M. Leuke prints, een mooi vrouwelijk design en de meeste kledingstukken hebben ook nog eens een tof kleurtje. Zij snappen het ten minste, jammer dat ze geen echte outdoor kledinglijn hebben met spullen die waterafstotend zijn en handig voor (bijvoorbeeld) tijdens het hiken. Hardloopbroeken trek ik af en toe nog wel eens aan tijdens het hiken maar daar kan ik geen mobiel en Labello in kwijt, dus dat is ook niet ideaal.
 
Daar komt ook nog eens bij dat goede outdoor kleding niet goedkoop is. Op zich heb ik er geen moeite mee om een investering te doen in outdoor kleding maar dan moet het er wel goed uitzien. Een afritsbroek waarbij het kruis halverwege mijn knieën hangt en het lijkt alsof ik op beide heupen een reep chocola heb geplakt, nee daar ga ik geen honderdvijftig euro aan uitgeven.
 
confessions-outdoor-clothes
 
Dan kom ik bij de bovenkleding. Want geloof mij, broeken zijn echt niet mijn enige mikpunt van vandaag. Toffe outdoor shirts zijn nauwelijks te vinden. De meeste shirts die ik heb zijn redelijk vormloos, het is gewoon een t-shirt dat te straks zit rondom mijn borsten, te ruim is bij de mouwen en te kort is zodat ik er altijd een hemd onder moet dragen. Er is immers niks zo oncharmant als een flinke builders ass als je even bukt om bijvoorbeeld je schoenveter te strikken. Koop je een shirt dat een maatje groter is zodat ie wat langer valt, dan zie je er ook niet meer uit want dan wordt het weer vormeloos en krijg je formaatje hobbezak. Als ik eens langs mijn stapeltje outdoor shirts in mijn kast kijk, zijn het voornamelijk goedkope shirt van (daar is ie weer) de H&M die ik draag, omdat die wel een leuke kleur hebben, een racerback hebben en in de meeste gevallen lang genoeg zijn.
 
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat doe ik niet, want ik heb mijn punt denk ik wel gemaakt. Steeds als ik een dag of wat ga wandelen sta ik weer te twijfelen voor mijn kleding kast. Spijkerbroek aan of outdoor broek? Katoenen t-shirt met leuke print of vormloos outdoor shirt. Alhoewel ik een outdoor-meisje in hart en nieren ben, kies is tegenwoordig toch steeds vaker voor een spijkerbroek en een gewoon t-shirt, gewoon omdat ik er op de foto ook wel eens leuk uit wil zien. Omdat ik er niet bij wil lopen als een vrouw zoals menige Hollander die voor ogen heeft wanneer ze gaat hiken: met khaki afritsbroek en wollen shirt. Outdoor is niet suf maar hoe hard ik ook mijn best doe, met de kleding die ik aangereikt krijg, zal ik het suffe imago nauwelijks kunnen veranderen…
 
Mocht je dit lezen als outdoor fabrikant en denken, hé – ze heeft best een punt, dan geef ik je bij deze nog graag even een samenvatting van mijn vereisten voor outdoor kleding:
 
– Waterafstotend maar toch ademend
– Géén wol en katoen
– Leuke print of opdruk, geen ruitjes (die zijn er al genoeg)
– Leuke kleur, alles mag zolang het maar geen grijs of khaki is
– Comfortabel maar geen formaat tent
– T-Shirts: lang genoeg om je builders ass te bedekken, graag een racerback en geen spaghettibandjes
– Broeken: stretch, wel met kleine zakken voor een mobiel en Labello, geen wijde pijpen
 
Goed, dat was het wel weer voor vandaag. Ik had mezelf voorgenomen om maximaal 1.000 woorden aan dit onderwerp te wijden maar ik zit er inmiddels ruim overheen. Ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb.
 
Ben je het met me eens of vooral niet mee eens? Laat het me weten, zodat we samen outdoor een hipper imago kunnen gaan geven!
 
Oh en PS: wist je dat wij deze zomer Brand Ambassadors zijn voor een van de gaafste outdoor merken die er zijn, namelijk The North Face? Er is net een doos met outdoor gear afgeleverd dus we gaan flink wat reviewen de komende periode!
 
Meer lezen? Deze blogs vind je ook vast leuk:
Confessions van een wandelende travel blogger
Poepen in de wildernis, zo doe je dat!
Hoe Instagram voor mij het reizen verpestte
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

54 Comments

  • anto

   Jaaa klopt. Ik heb korte benen en dus zijn de broeken me vaak te lang, maar inkorten is geen optie omdat er bijvoorbeeld dan iets van een rits ofzo zit…

   • Sandra

    Dames, een flinke investering, maar de broeken van Fjällraven vallen wel echt mooi én zijn extra lang! Ze zijn gemaakt om daarna op maat te maken, dus geen ritsen of andere vreemde dingen. Wel prijzig, maar mooie pasvorm. Ik heb ook maat 38 en zie er niet uit als iemand met een te dikke kont met die broek haha!

  • Nanny

   Inderdaad ook ik als lange vrouwen (1.86) heb enorm moeite om goede (outdoor) kleding te vinden. vooral t-shirts worden al snel naveltruitjes… 🙁 Vorig weekend heb ik wel goede wandelbroeken gevonden met mooie lange pijpen, maar DUUR! Heb je een maatje buiten het gemiddeld dan betaal je, helaas, vaak de hoofdprijs 🙁

   • anto

    Ahh ja dat is ook niet tof. En nee, mannenbroeken zijn helemaal verschrikkelijk. Ik weet dat Mammut vaak broeken heeft die je wat langer kunt bestellen maar dan betaal je ook weer de hoofdprijs. Mocht ik eens iets voor je tegenkomen, dan geef ik even een schreeuw over de schutting!!

 • Tikva

  Super mee eens! En als je dan wel een maatje meer hebt is dan zijn broeken nog erger. Want wat ze L noemen is eigenlijk maat 40. Sta je daar een XXL te passen die duur is, niet zit en je ook nog een rotgevoel geeft. Met truien, jassen en schoenen slaag ik wel altijd goed. Oh en outdoor kleding voor kinderen blijkt ook moeilijk te zijn. Ik zeg gat in de markt avontuurlijke gezinnen! Voor Peru & Bolivia is wat mij betreft een microfleece echt een must. Maar in maat 98 onmogelijk te vinden. Dacht ik er eindelijk een te hebben werd die bezorgd en kwam die tot over haar knieën als een jurk. Dus ik hoop dat die fabrikanten je shout-out lezen! Gefeliciteerd trouwens met je brand-ambassadeurschap! fijn merk heb er zelf ook meerdere kledingstukken van en ben benieuwd wat je allemaal gaat testen.

  • anto

   Oh was bijzonder voor kinderen zeg. Soms heb ik het idee dat het wel iets typisch Nederlands is hoor, maar ik kan me vergissen. Overal ter wereld lopen mensen en hun families en hip bij buiten, terwijl wij dan weer ik onze khaki broek voorbij komen… heb je weleens bij Decathlon gekeken voor de kleine??

 • Aniek - travelwriter.nl

  Helemaal mee eens! Deze week heb ik outdoor kleding besteld voor mijn Dolomieten hike. Mijn kont leek enorm, mijn wielrenbenen passen niet in de broek (echt veel te strak) en de look….. tja, ook ik kies toch gewoon weer voor hippe hardloopkleding. Voor de Dolomieten in de zomer is dat prima, maar bij slecht weer heb geen goede kleding. De pasvorm van outdoorkleding is vaak vreemd. Ik had gehoopt met mijn maatje 36 wel de reguliere maten te passen, maar helaas. Mijn bovenbenen passen er niet in of de pijpen zijn juist enorm wijd. En de shirts, daar begin ik niet over. Graag die nieuwe kleding dus! Wat ik bij wielrenkleding vaak zie, is dat ze bij vrouwenkleding dan weer voor roze tribal- en bloemenprints gaan. Tja, daarom heb ik dus veel herenkleding. Laten we hopen dat de outdoormerken wel gaan kiezen voor goede vrouwenkleding!

  • anto

   Dank je Aniek! Haha ja de vrouwelijke wielrenkleding is ook niet echt top. Ik heb tegenwoordig ook vaak mijn hardloop legging aan tijdens het bergwandelen maar inderdaad bij slecht weer is dat niet echt een goed optie. Nu is het weer in de bergen natuurlijk nogal veranderlijk, dus ik durf het ook niet altijd aan. Nat is dan eenmaal nat en dan wordt ie ook niet meer zo snel droog. Misschien moeten we zelf een business opzetten??

 • Eva

  Er komt maar 1 vraag bij me op; Waarom is dit er nog niet?! Geen enkele vrouw wil toch zo’n onflatteuze broek dragen..? Ik moet me binnenkort gaan verdiepen in outdoor-spul, maar eerlijk gezegd heb je me een beetje afgeschrikt 😉

 • De Wandelgek

  Lache dit! Echt leuk artikel. Deze verdient een RT deze week Aan de ene kant ben ik het wel met je eens dat er meer kleur mag komen in die broeken, maar zo’n kakhi, of grijze schutkleur heeft wel zo z’n voordelen als je bijv. dieren wilt fotograferen Dus het waarom van die saaie kleuren snap ik ook wel weer.

  • anto

   Haha dank je voor de RT! Uiteraard heeft een schutkleur ook zijn voordelen en je zult mij ook niet snel in een knalroze broek zien lopen wanneer ik beren ga spotten (alhoewel, houdt ze vast op afstand, net zoals mijn rode schoenen) … maar een beetje meer kleur mag wel.

 • Tamara TS

  Ik had hier nog helemaal niet over nagedacht eigenlijk, omdat het om functionele kleding gaat. Maar die mag idd best mooi zijn! Groot gelijk heb je! Is het geen idee dat je zo’n fabrikant gaat mailen? Bloggers krijgen tegenwoordig steeds vaker inspraak als het om nieuwe producten gaat, misschien lukt het wel! Succes!

  • anto

   Hi Tamara, leuk dat je een reactie achterlaat! Ik ben al bezig om te kijken of ik IETS (wat dan ook) kan gaan doen om hier eens naar te kijken want ik heb zoveel reacties gekregen. Mocht ik ook een functionele maar toch hippe broek vinden, dan schrijf ik dat hier direct!

 • Marga

  Oke ik heb geen maatje 38 en ook geen 40
  Maar 50 en ik moet altijd heren wandelbroeken passen en altijd zwart..dat kleed zo mooi af
  Maar toen ik begon met sporten/wandelen 12maten geleden was het helemaal een ramp
  Ik kon geen shirt vinden die snel droogde of wat voor een.technieken de kledingstukken allemaal hebben
  JA KLEDING MAG LEUKER
  MAAR OOK VOOR DAMES MET EEN MAATJE MEER MAG ER OVER NA GEDACHT WORDEN.

  • anto

   helemaal mee eens … hopelijk gaan de kleding fabrikanten dit inzien zodat zij meer verkopen en wij niet hoeven te balen dat we wéér met een zwarte broek aan op pad moeten!

 • Eef

  Roerend mee eens! En als we dan toch een lijstje met eisen maken zie ik ook graag outdoor kleding die níet milieu onvriendelijk geproduceerd is, dus liever geen kleding van TNF…

  • anto

   Helaas is dat er maar weinig, voor zover ik heb kunnen nagaan, er wordt in zoveel merken slechte stoffen gevonden volgens Green Peace. Heb je wellicht suggesties??

 • Marcella

  Amen! Tof artikel Anto! Enne, ik zie genoeg mogelijkheden om een business met hippe outdoor kleding te starten. Gewoon doen! Je hebt mij direct als klant. Tof trouwens, The North Face. Gave kleding!

 • Aniek - travelwriter.nl

  Deze week bij de Bever weer broeken gepast, maar dankzij het vele wielrennen de afgelopen maanden passen mijn bovenbenen echt niet in die broeken. Ik heb mijn hike-outfits dus gewoon bij de H&M geshopt en heb alleen schoenen en rugzak van goede merken gekocht. Daar red ik het wel mee in augustus. 🙂

  • anto

   Strak plan! Ik ga volgende week naar Oostenrijk en trek gewoon een leuke H&M aan … die outdoor broeken kunnen me wat haha! Succes en veel plezier met wandelen!

 • Aniek - travelwriter.nl

  Ik heb de Alta Via di Merano deze maand gelopen met een Castelli Gabba (waterdicht fietsjasje), hardloopbroeken van de Decathlon en shirtjes van de h&m. Ging ook prima 🙂 Gelukkig had ik nog een stretch wandelbroek gevonden die redelijk paste, voor de slechtere dagen, maar die is dan ook weer niet geschikt voor hikes waarbij het kouder is, of echt veel regen valt.

 • Elisa

  Hahaha geweldig stukje! Ben het er helemaal mee eens. Ik ben zelfs vrij klein en heb maat 40, nou dan kan je ook je lol op. In Afrika wilden de nijlpaarden mij bijna in hun groepje opnemen toen ik mijn grijze afritsbroek (ugh) aan kwam hobbelen 😉

 • Carola Engbers

  Hoi!

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik heb deze blog al een hele tijd geleden gelezen en hij is in mijn hoofd blijven zitten, ik ben het er namelijk helemaal mee eens! Ik heb zojuist de Fjallraven abisko trekking tights gekocht en dit is een enorme aanrader! Genoeg zakken, verstevigennde plekken, strak model en leuke kleurtjes! Mss een aanrader 🙂

  Verder, toffe site!

  • anto

   Hee Carola, wat leuk om van je te horen. En tof dat je mijn site leuk vindt! Ik zag die Abisko trekking tights inderdaad hangen in Göteborg toen ik daar aan het winkelen was en twijfelde of ik hem zou aanschaffen. Goed om te horen dat ie bevalt, ik ga eens online zoeken en dan misschien wel even langs Bever. Thanks!!

  • Carola

   Hihi yes! Toch gekocht dus! Fijn dat je eindelijk een fijne broek hebt gevonden! Ik heb de tights een half jaar mee op reis gehad en ben nog steeds enorm positief!

 • John de vries

  Ik lees eigenlijk nu pas deze ‘noodkreet’ En vind het een beetje lachwekkend.. Typische stads persoon die denkt outdoor te gaan beleven door een wandeltocht in Salland…. Nederland heeft geen outdoorcultuur daar wij 1 grote stad zijn vergeleken met New-York waarbij Central park onze Veluwe is.
  Indien wij een regenbui krijgen gaan we schuilen onder een viaduct of we gaan niet eens naar buiten.. Hooguit in de stad fietsen tijdens een bui… Dus volstaat het grootste deel onze fashion wel in deze behoefte.. Ga je echt outdoor dan zijn er zoveel hippe outdoor kledingmerken die echt wel kleding aanbieden dat fantastisch zit en niet zo outdoor uitziet. Neem de Sasta Jero W damesbroek.. een hele mooie rechte outdoorbroek met vrouwelijke pasvorm en subtiel voorzien van technische snufjes om deze fashionable outdoorbroek hip te doen laten lijken… Maar kijk gerust eens verder dan de retailwinkels zoals de Bevers etc. Er zijn zoveel mooie kleine originele Scandinavische outdoormerken die voor hun eigen outdoormarkt (lees Scandinavie) hip en trendy zijn.. en onthoudt dat wij altijd 2-3 achter lopen op de Scandinavische landen en dan vooral de Stadse outdoorliefhebber… Alles draait bij échte outdoor om functie en dat kan ook echt wel mooi en hip zijn hoor!!! Dus ga je er eerst eens goed in verdiepen!! Voor meer informatie http://www.vriezz.nl

 • John de vries

  Ik lees eigenlijk nu pas deze ‘noodkreet’ En vind het een beetje lachwekkend.. Typische stads persoon die denkt outdoor te gaan beleven door een wandeltocht in Salland…. Nederland heeft geen outdoorcultuur daar wij 1 grote stad zijn vergeleken met New-York waarbij Central park onze Veluwe is.
  Indien wij een regenbui krijgen gaan we schuilen onder een viaduct of we gaan niet eens naar buiten.. Hooguit in de stad fietsen tijdens een bui… Dus volstaat het grootste deel onze fashion wel in deze behoefte.. Ga je echt outdoor dan zijn er zoveel hippe outdoor kledingmerken die echt wel kleding aanbieden dat fantastisch zit en niet zo outdoor uitziet. Neem de Sasta Jero W damesbroek.. een hele mooie rechte outdoorbroek met vrouwelijke pasvorm en subtiel voorzien van technische snufjes om deze fashionable outdoorbroek hip te doen laten lijken… Maar kijk gerust eens verder dan de retailwinkels zoals de Bevers etc. Er zijn zoveel mooie kleine originele Scandinavische outdoormerken die voor hun eigen outdoormarkt (lees Scandinavie) hip en trendy zijn.. en onthoudt dat wij altijd 2-3 jaar achter lopen op de Scandinavische landen en dan vooral de Stadse outdoorliefhebber… Alles draait bij échte outdoor om functie en dat kan ook echt wel mooi en hip zijn hoor!!! Dus ga je er eerst eens goed in verdiepen!! Voor meer informatie http://www.vriezz.nl

  • Alex

   LMAO, mijn vrouw noemt dit cabaret. Misschien eens verder kijken zoals John al zegt en een wandeling een outdoor avontuur noemen. Lol

  • anto

   Zo hehe ga er eindelijk even voor zitten om jouw lange comment te beantwoorden. Mijn doelgroep is de gemiddelde Nederlander en die komt soms (niet altijd by choice) niet verder dan het Salland en andere Nederlandse bestemmingen. Als ik me zou richten tot die kleine groep Nederlanders die echt weten wat outdoor is, zou ik geen lezers hebben en dit blog niet kunnen hebben. Eerlijk is eerlijk. Vind je opmerking over het outdoor op de Veluwe dan ook niet helemaal gepast want je kunt daar prima gaan struinen zonder mensen tegen te komen en wildkamperen in de stromende regen, wat dan mijns inziens niet heel veel anders is dan je zeiknat laten regenen in een bos in Zweden. Je hebt me zeker getriggerd je website eens te bekijken en me verder te verdiepen in de merken die je noemt. Aan jou om het bekender te maken in de Nederlandse markt want heb wat mensen gesproken en nagenoeg niemand kende de merken van jouw site. En over écht outdoor, hmmm daar valt over te twisten. Volgens mij is daar geen definitie van dus is maar hoe je het bekijkt 🙂

 • John de vries

  Leuk dat je nog een de moeite nam te reageren.. Mijns inziens is het goed even duidelijk aan te geven wat jij onder ‘outdoors’ bestaat.. Als je outdoors ‘buiten’ noemt kan je alle kanten uit. En daar volstaat bijna alle kleding zolang het maar comfortabel zit voor de dingen die je doet. Hoe actiever je gaat doen, hoe technischer of specifieker de kleding moet zijn om nog steeds comfortabel buiten bezig te kunnen. In NL ‘wild’ kamperen blijft gewoon recreatie. Voor deze mensen volstaat de gemiddelde kampeerwinkel wel hoor! Het is ons niet te doen om bekender te worden met onze merken (lekker niche blijven en bekend bij de die-hards). Onze merken zijn wel bekend bij onze doelgroep en daar horen zo te lezen de mensen die jij spreekt niet bij. Fjallraven en Northface kent iedereen natuurlijk want die zijn heel commercieel en hoef je niet veel moeite voor te doen. Deze merken richten zich juist op de fashion en streetwear.. Het is maar wat je graag wilt kennen voor buiten! Ik zou je graag eens uitnodigen om bij Living by nature of Siegurd.nl eens een bushcraft cursus bij te wonen zodat je echt leert hoe je outdoors ook kan beleven zonder terrasjes, auto’s/bussen of B&B. Lauren Vester hield het in haar programma (lauren verslaat) in Schotland nog geen 1 nacht vol! (https://www.npo.nl/lauren/05-01-2015/AT_2026964) Hou het voor je reisblog dan liever op recreatief buiten zijn/ outdoor-avontuur zoals eerder gemeld. 😉 dat dekt de lading ook wel! Met je shout-out over een gebrek aan (hippe/trendy) outdoorkleding voor iemand met schamele maatje 38 doe je veel (échte) outdoormerken tekort en getuigd over weinig kennis en know-how in deze markt. Bovenal zegt het meer over jezelf en je onzekere zelfbeeld met je schamele maatje 38!!! Of heeft je doelgroep ook allemaal maatje 38?! Verder hebben we al persoonlijk contact gehad en het mijns inziens al uitgesproken toch?! 😉 Verder doe je het goed hoor!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *