Schommelen op Bali bij The Bali Swing
Ik zag hem al een paar keer voorbij komen op Instagram en andere social media kanalen maar toen ik er in Ubud naar vroeg, bleek The Bali Swing nog niet bij iedereen bekend te zijn. Je kunt op diverse plekken schommelen op Bali, maar de schommel waarbij je boven een ravijn hangt, wilde ik zien. En meemaken! Ik stapte in een taxi (kosten in 2018 voor een retour: ca. 200.000 RHP) die me naar The Bali Swing bracht. Deze ligt op ongeveer een half uur rijden ten westen van Ubud en het is niet gek dat niet iedereen hem kent: ten tijden van mijn bezoek was ie pas slechts zeven maanden open. Lees hier mijn verslag van deze speeltuin voor volwassenen!
Ik bezocht de Bali Swing in 2018 en destijds was het net geopend en heerlijk rustig. Ik heb vernomen dat het inmiddels veel populairder en drukker is, waardoor de foto’s in dit artikel mogelijk niet helemaal de werkelijkheid zijn. Ik wilde er in ieder geval eerlijk over zijn.
Table of Contents | Inhoudsopgave
Aankomst bij de Bali Swing
Bij aankomst bij The Bali Swing worden mijn reisgenoot Marieke en ik hartelijk begroet door de medewerkers van Bali Swing. We moeten een formulier tekenen voor eigen risico en daarna kregen we uitleg over het concept. Je betaalt een eenmalige entreeprijs (omgerekend ca. 30 euro, niveau 2018) en hiervoor mag je zo lang blijven als je wilt. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van alle vier de schommels, je mag eten bij het heerlijke Balinese buffet en niet-alchoholische drankjes en snacks uit de koeling pakken.
Een speeltuin voor grote mensen
In eerste instantie lijkt The Bali Swing net een speeltuin voor grote mensen. Omdat het halverwege de middag is besluit ik eerst een hapje te eten en daarna moed te verzamelen voor de eerste schommel. Ik heb namelijk al meerdere keren mensen horen gillen want je zweeft dus echt boven een ravijn en gaat op sommige momenten best hard.
Op de eerste schommel kun je een beetje warmdraaien: je krijgt een simpele zekering om je middel en schommelt met je gezicht naar de kant van het restaurant, zodat je niet direct de diepte in kijkt. Je wordt geduwd door een medewerker, zodat degene met wie je bent ruim de tijd heeft om foto’s te maken. Je mag als fotograaf voor die foto’s trouwens overal gaan en staan waar je wilt (mits veilig, uiteraard) en krijgt dus geen flauwe dingen als foto’s die je achteraf tegen een belachelijke prijs kunt kopen.
De grote schommel
Na de kleine schommel volgt een grotere schommel. Deze keer ga ik met mijn gezicht naar het ravijn en de eerste keer dat ik los gelaten wordt, voel ik de vlinders door mijn maag schieten. Ik voel me net weer even een kind: vrij en onbezorgd. Nadat ik hier een tijdje op heb gezeten, is het tijd voor het echte werk: de mega-schommel.
Hier krijg je een serieus harnas aan, het is dus niet de mooiste om foto’s schommel te maken. Ze zeggen zelf ook ‘deze is er puur voor de adrenaline’ en zo is het maar net. Op het moment dat ik werd losgelaten ontglipte me een flinke gil … heerlijk!
De vogelnesten
Hierna vatten we het idee op om een keer staand te gaan schommelen en werden er door de medewerkers van The Bali Swing nog diverse andere poses bedacht. Ze waren er namelijk al snel achter dat wij bloggers zijn en dus kregen we een royale behandeling. Overal werden foto’s van gemaakt, de drankjes werden aangereikt en iedereen bekeek ons met een dikke glimlach. Ook worden we gevraagd te poseren in de vogelnesten die op diverse locaties hangen. Leuk voor als je met de lover bent, wat ik dus niet ben, maar goed, ik poseer vriendelijk terwijl het zweet van mijn lijf af druppelt.
Na een middag schommelen op Bali was de energie weg. Het is namelijk best een krachtwerk aan je armen, vooral als je een beetje leuk op de foto wilt staan. En dus verlieten we The Bali Swing na enkele uren en gingen we weer terug naar Ubud, een super toffe ervaring rijker.
Ook schommelen op Bali?
The Bali Swing is verreweg de tofste schommel van het eiland. Op diverse plekken (o.a. bij de Campuhan Ridge Walk en Tegallalang) staan gratis schommels, maar nergens zo mooi en spectaculair als deze.
Plan je reis naar Ubud op Bali
– Mijn ticket naar Indonesië boekte ik via Skyscanner.
– Bestel hier ook je reisgids voor een nog leukere voorbereiding. Dit zijn onze favorieten:
– Reisgids We Like Bali
– Capitool reisgids Bali & Lombok
– Lonely Planet Bali
– De Bali Swing bezoek je vanuit Ubud, hier vind je een overzicht van beschikbare hotels en prijzen tijdens jouw gewenste reisdata.
– Mijn favoriete hotels (sommige met infinity pool) in Ubud vind je hier
Conclusie en disclaimer
Wij kregen gratis entree in ruil voor promotie van The Bali Swing. Alle hierboven gegeven meningen zijn uiteraard echter slechts die van mijzelf.
Op zoek naar meer bezienswaardigheden in Ubud? Check dan de website van Jenny met een compleet overzicht van tips voor Ubud.
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
Verder lezen over Bali? Bezoek dan mijn Bali startpagina boordevol tips, bijzondere plekken en heel veel reisinspiratie voor jouw reis naar Bali en de omringende eilanden.
8 Comments
Marcella
Dit ziet er zó gaaf uit, maar het lijkt me ook best eng. Stoere foto’s heb je er gemaakt Anto!
anto
Thanks!
Jenny
Ik zou dit zeker willen ervaren! Misschien over een paar maandjes 🙂
anto
Jaaa leuk! Doe Ketut de groeten dan 😉
Jacomijn Heupink
Ik vind de foto’s echt geweldig!! Moet zeggen dat ik de prijs toch echt wel een beetje aan de hoge kant vind.. ben een echte NL’se 🙂
anto
Haha ja snap ik, vooral voor Aziatische begrippen …
Claudia
Hee Anto! Googlede naar de Bali Swing en kwam bij jou uit. Ik ben er over twee weekjes en wil zeker een kijkje nemen! 🙂 Moet je als je met twee personen bent allebei de +-€30 betalen? Ga samen met m’n vriend, en ben de enige die wilt schommelen dus hij komt alleen mee om te kijken en een foto te maken haha. Hoop dat je me wat wijzer kan maken 🙂 Leuke foto’s heb je in ieder geval!
anto
Hey Claudia, leuk om te horen! Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen, ik zou het gewoon vragen en uitleggen. Je kan namelijk niet zelfstandig op die schommels stappen (je wordt geholpen door de medewerkers) dus weet niet of ze dan kunnen onderscheiden wie wel en niet schommelt. Ik vermoed dat ze niet heel moeilijk doen, ook omdat ze net pas beginnen als attractie. Heb je mijn blog gelezen over de Campuhan Ridge Walk? Daar staat ook een gratis schommel. En bij de Tegallalang rice fields ook. Veel plezier op Bali, je vindt het er vast heerlijk! 🙂