schommelen op bali bij the bali swing
indonesie,  we12inspire

Schommelen in Ubud – de leukste schommels op Bali

Welkom bij dit uitgebreide artikel over schommelen in Ubud op Bali. Ik deed het jarenlang niet, maar ineens zat ik weer op een schommel. Hoog boven een ravijn, middenin de jungle van het Balinese Ubud. Even vergat ik al mijn zorgen en voelde ik me weer vijf jaar oud. Even deed ik mijn ogen dicht en werd ik teruggeworpen in de tijd, de tijd waarin ik zonder zorgen bij mijn ouders in de tuin de hele dag door schommelde. Weer of geen weer, ik was op de schommel te vinden. Nu, maar liefst dertig jaar later, ben ik weer even kind terwijl ik ga schommelen in Ubud.
 
Je hebt ze vast voorbij zien komen op Facebook en Instagram: de foto’s en filmpjes van allerlei schommels op Bali. Je vindt ze overal op het eiland, maar vooral bij Ubud vond ik er veel. In deze blog deel ik dan ook de leukste plekken om (al dan niet gratis) te schommelen in Ubud zodat ook jij je weer even net als ik zo onbezorgd als een kind kunt voelen. Enjoy!
 
Dit artikel verscheen voor het eerst in 2018 en werd geupdate na mijn meest recente bezoek aan Bali in december 2023
 

Op de Campuhan Ridge Walk

De Campuhan Ridge Walk is een leuke en niet al te moeilijke wandeling die vertrekt vanuit het centrum van Ubud. Deze wandeling voert je hoog over de rijstvelden met prachtige uitzichten op de directe omgeving van Ubud. Na enkele kilometers vind je aan de rechterkant een schommel: een heerlijke plek om even uit te rusten en te genieten van al het moois om je heen. De wandeling is goed te doen voor iedereen, maar ik adviseer je hem wel in de ochtend te maken. Onderweg is er namelijk nauwelijks beschutting en kan het ontzettend warm worden. Lees hier mijn volledige blog over de wandeling over de Campuhan Ridge Walk.
 
In 2023 deed ik de Campuhan Ride Walk opnieuw en bleek deze schommel er helaas niet meer te zijn.

schommelen in Ubud

Bij de rijstvelden van Tegalalang

Een andere leuke schommel in Ubud vind je bij de rijstvelden van Tegalalang. Dit zijn de bekendste rijstvelden van Ubud en zijn, ondanks de drukte, een bezoek meer dan waard. Vanuit Ubud neem je een taxi hier naartoe voor weinig en meestal wacht de chauffeur ook nog gewoon op je, zodat je niet opnieuw hoeft te onderhandelen over de prijs van de terugweg.

Je moet een kleine entreefee betalen voor de rijstvelden en voor de schommel wordt een kleine donatie gevraagd. Die betaalde ik zonder problemen want hé, die mensen daar moeten ook ergens van leven toch? Daarnaast vind in de Balinezen echt ontzettend vriendelijk dus die paar rupiahs was ze van harte gegund.

schommelen in ubud bij tegalalang

De Bali Swing

De tofste schommel in Ubud vond ik natuurlijk de Bali Swing. Eerlijk is eerlijk, je moet ervoor betalen, maar wat is het gááf on zo hoog boven de jungle te zweven. Alle schommels bij de Bali Swing zijn voorzien van een zekering, je zit dus goed vast voor je losgelaten wordt. Eigenlijk hoef je zelf niks te doen en allen Absoluut doen dus als je in Ubud bent! Lees hier mijn uitgebreide blog over de Bali Swing.

schommelen op bali bij the bali swing

Ook leuk: een hotel met infinity pool in Ubud

Overnachten in Ubud? Ik koos voor een hotel met infinity pool en logeerde in Pertiwi Bisma II, al te boeken vanaf zo’n € 30 per kamer per nacht. Dit was het voordeligste hotel met infinity pool in Ubud dat ik kon vinden. Aan het einde van mijn reis keerde ik terug naar Ubud en verbleef ik in Anini Raki Hotel & Spa, eveneens een prachtig hotel en te boeken vanaf € 25 per nacht.

Lees ook mijn blog met mijn favoriete hotels in Ubud voor een uitgebreide lijst met voorzieningen en mogelijkheden.
 
Vliegen naar Bali deed ik met Qatar Airways, een prima maatschappij. Ik boekte mijn ticket een maand voor vertrek en betaalde ongeveer € 600 voor een retour Amsterdam – Denpasar, met een tussenstop in Doha. De voordeligste prijzen vind je bij Skyscanner. Vergeet ook zeker niet om je Lonely Planet Bali te bestellen..
 
Zou jij graag willen schommelen in Ubud? Tours in Ubud boek je hier:
 

 

Verder lezen over Bali? Bezoek dan mijn Bali startpagina boordevol tips, bijzondere plekken en heel veel reisinspiratie voor jouw reis naar Bali en de omringende eilanden.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie, waarmee wij deze site doorgaand up to date kunnen houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *