wat te doen in salt lake city
utah

Wat te doen in Salt Lake City en omgeving

Een aantal jaren geleden maakte ik een roadtrip door Colorado, Utah en Wyoming in Amerika van ruim een maand. Alhoewel ik in eerste instantie voor de natuur deze kant op ging, vond ik de steden die ik destijds bezocht ook ontzettend gaaf. Niet alleen Las Vegas en Denver, maar juist ook Salt Lake City, waarschijnlijk omdat ik het niet verwacht had. Van tevoren dacht ik ‘hmmm ik weet het niet zo, maar eigenlijk vond ik het een hele leuke stad met een chille vibe. In dit artikel deel ik mijn tips voor wat te doen in Salt Lake City in Utah.
 
Coverfoto: Visit Utah
 

dingen om te doen in moab
Mesa Arch in Canyonlands
 

Over Salt Lake City

De veelzijdige pioniersstad Salt Lake City is de toegangspoort tot Utah in Amerika. Salt Lake City is een moderne en ambitieuze stad aan de voet van spectaculaire bergen. De bergen kun je in het voor- en najaar beklimmen en in de winter kun je hier uitstekend skiën. De hoofdstad van Utah heeft een goede balans tussen de natuur en het stadsleven en ligt tussen Great Salt Lake en het Wasatch-gebergte. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. Het is een bruisende en levendige stad waar je je geen moment hoeft te vervelen.
 

Wat te doen in Salt Lake City

De belangrijkste bezienswaardigheid in Salt Lake City is natuurlijk de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, wat vroeger bekend stond als de kerk van de Mormonen. Deze ‘temple’ is niet voor bezoekers toegankelijk, maar je kunt hem wel van buitenaf bekijken, inclusief een prachtig schaalmodel. Ik vond het erg interessant om me eens verder te verdiepen in deze religie en hier zonder oordeel naar te kijken. Zowel de kerk als het schaalmodel vind je terug op Temple Square in downtown Salt Lake City.
 
Andere bezienswaardigheden en musea in Salt Lake City zijn het Natural History museum of Utah, de Hogle Zoo, Red Butte Garden en Liberty Park.
 

Liberty Park
Liberty Park – credit Visit Salt Lake City
 

Net buiten de stad

Net buiten de stad bevinden zich ook enkele bijzondere natuurgebieden, waaronder natuurlijk de Great Salt Lake, waaraan Salt Lake City zijn naam te danken heeft. Als het grootste natuurlijke meer ten westen van de Mississippi en het grootste zoutwatermeer op het westelijk halfrond, is het Great Salt Lake misschien wel het bekendste geologische kenmerk in het gebied. Wist je trouwens dat de oorspronkelijke naam van de stad was Great Salt Lake City, maar de “Great” werd in 1868 van geschrapt.
 
Ook tof om te bezoeken zijn de Bonneville Salt Flats. Het zout van deze zoutpannen is op sommige plaatsen wel 1,8 meter dik. De zoutvlakte is ontstaan doordat het zoute Lake Bonneville opdroogde. Mocht je net als ik fan zijn van de film World’s Fastest Indian, dan raad ik je ook zeker aan om hier naartoe te gaan.
 

wat te doen in Salt Lake City
The Great Salt Lake – credit visit Utah
 

De nationale parken van Utah

Wie naar Utah op vakantie gaat mag een bezoek aan de bijzondere nationale parken natuurlijk niet missen. Bekijk de prachtige hoodoos van Bryce Canyon bij zonsopkomst en wandel de gevaarlijke Angels Landing hike in Zion National Park. Andere nationale parken als Arches National Park en Canyonlands National Park liggen ook in Utah en zijn stuk voor stuk op zijn eigen manier uniek.
 

Angels Landing Hike Zion National Park
Het uitzicht op Angels Landing
 

Hoe reis je naar Salt Lake City?

De directe vlucht van KLM van Amsterdam naar Salt Lake City International Airport duurt 10 uur en boek je via KLM. De goedkoopste en makkelijkste manier om van de luchthaven naar de stad te reizen is met TRAX sneltram. TRAX Green Line Route 704 brengt je in gemiddeld 20 minuten naar het centrum van Salt Lake City.
 
Rondreizen naar de nationale parken en andere bezienswaardigheden doe je het beste per huurauto.
 

zonsopkomst in bryce
Zonsopkomst in Bryce
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om eens naar Salt Lake City te gaan en deze trendy stad niet over te slaan tijdens je rondreis door Utah. Meer informatie vind je op de website Visit Salt Lake City. Dit artikel werd geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *