trip to argentina
argentinië,  we12inspire

Waarom een rondreis Argentinië op je bucketlist moet staan!

De ultieme rondreis Argentinië!

Argentinië spreekt bij velen tot de verbeelding. Het is het land van de tango, van de gaucho’s en natuurlijk van Konining Maximá. Voor mij is het ook een land van uitersten. Ik ben er inmiddels vier keer geweest en raak er nog steeds niet uitgekeken. Je kunt er wandelen, mooie steden bezoeken, cultuur opsnuiven en heerlijk eten. Ohja en ook nog wildlife kijken, prachtige roadtrips maken en Spaans leren. Bij deze mijn vijf redenen waarom een rondreis Argenintië absoluut niet op je bucketlist mag ontbreken!

1. Gletsjers en bergen in Patagonië

Inmiddels ben ik vier keer in Patagonië geweest en ik kan je op je hart drukken dat er op weinig andere plekken ter wereld zo’n prachtige natuur aan je gepresenteerd wordt. Patagonië is het zuidelijkste deel van Argentinië en Chili en beslaat ongeveer eenderde van beide landen. Het is er koud, desolaat en ruig. Toch schijnt er ook regelmatig de zon, wat het landschap alleen nog maar indrukwekkender maakt. Als ik mocht kiezen, ging ik het liefst elk jaar naar Patagonië op reis, alleen jammer dat het zo ver vliegen is.
 
rondreis argentinie

rondreis argentinie
 

2. Rode rotsen en zoutvlaktes rondom Salta

Het mooie aan het maken van een rondreis Argentinië vind ik de afwisseling. De ene dag sta je te bevriezen bij een gletsjer, de volgende dag loop je in de stralende zon in een smalle rood gekleurde kloof in het noorden van het land. Rondom de koloniale stad Salta liggen prachtige rotsformaties, gekleurde bergen, zoutvlaktes en steken er lama’s en alpaca’s zomaar ineens de weg over. De lokale bevolking leeft er nog op traditionele wijze en het klimaat is er heerlijk.
 
rondreis argentinie
 

3. Het eten en de wijnen

Alhoewel de indrukwekkende landschappen natuurlijk de nummer 1 reden voor je rondreis Argentinië moeten zijn, heeft het land veel meer te bieden. Ik ben geen fan van Buenos Aires (sorry) maar wel van de Argentijnse keuken. De steaks zijn er overheerlijk, als ik thuis kom van een reis ben ik de weken erna steevast vegetariër. Ook de wijnen zijn een absolute aanrader en ik kan het nooit laten om een of meerdere empanada’s te kopen als ik op straat loop. Ook het ijs is er heerlijk (de Italianen kunnen er een puntje aan zuigen) en de chocola tenslotte … In Argentinië is werkelijk elke maaltijd een feestje!
 
rondreis argentinie
 

4. De watervallen van Iguazú

Onlangs was ik voor de tweede keer in mijn leven in Iguazú en zal me nooit gaan vervelen, al die prachtige watervallen zo middenin de jungle. Het is werkelijk waar een soort van paradijs, je loopt van de ene waterval naar de andere en ondertussen word je kletsnat van de spray die eraf komt. Je kunt de watervallen trouwens van twee kanten bekijken, namelijk de Argentijnse en de Braziliaanse zijde. Mijn advies is om ze beiden te doen, ze zijn niet met elkaar vergelijkbaar. Vanaf de Braziliaanse zijde heb je de mooiste uitzichten, vanaf de Argentijnse zijde loop je als het ware via loopbruggen over de watervallen heen. Ook heel leuk: met een bootje naar de waterval toe. Kletsnat word je maar spectaculair is het zeker!
 
rondreis argentinie
 

5. Het einde van de wereld

Okee het is niet de mooiste stad van Argentinië maar Ushuaia heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Het is de meest zuidelijke stad op aarde en dat doet iets met je. De eerste keer dat ik er was, scheen de zon en had ik prima weer. We maakten een boottocht op het Beagle Canal en gingen wandelen in Tierra del Fuego NP, de tweede keer dat ik er was, stroomde het van de regen. Ook toen hebben we ons niet verveeld, er zijn genoeg musea en andere bezienswaardigheden om de dag mee door te komen. Ik hoor vaak van reizigers dat ze dit deel overslaan, maar het maakt je rondreis Argentinië wat mij betreft compleet!
 
rondreis argentinie
 

Tenslotte…

Tot zover de lijst met waarom een rondreis Argentinië op je bucketlist moet staan. Ik heb mazzel want voor mijn ‘echte’ baan ben ik de hele dag bezig met het regelen van reizen naar Argentinië. Interesse gekregen? Ik adviseer je dan echt eens op de site te kijken en je voor een mooie rondreis Argentinië te laten inspireren. Misschien spreken we elkaar nog wel eens bij het plannen van jouw reis!
 
Meer lezen? De volgende blogs over Argentinië (en een stukje Chili) vind je ook vast leuk:
Roadtrip Argenintië: Ruta de los Siete Lagos en Lanín NP
Trektocht naar Refugio Otto Meiling
Solo reizen als vrouw in Zuid-Amerika: mijn meest gênante momenten!
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

30 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *