trip to argentina
argentinië,  we12inspire

Waarom een rondreis Argentinië op jouw bucketlist moet staan!

Een rondreis door Argentinië mag je als liefhebber van bijzondere natuur absoluut op je bucketlist zetten. Argentinië spreekt bij velen tot de verbeelding. Het is het land van de tango, van de gaucho’s en natuurlijk van Konining Maximá. Voor mij is het ook een land van uitersten. Ik ben er inmiddels vijf keer geweest en raak er nog steeds niet uitgekeken. Je kunt er toffe hikes maken, historische steden bezoeken, cultuur opsnuiven en heerlijk eten. Ohja en ook nog wildlife kijken, prachtige roadtrips maken en Spaans leren. Bij deze mijn vijf redenen waarom een rondreis Argentinië absoluut niet op je bucketlist mag ontbreken!

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2016 en werd geupdate in 2023

Gletsjers en bergen in Patagonië

Inmiddels ben ik vier keer in Patagonië geweest en ik kan je op je hart drukken dat er op weinig andere plekken ter wereld zo’n prachtige natuur aan je gepresenteerd wordt als hier. Patagonië is het zuidelijkste deel van Argentinië en Chili en beslaat ongeveer eenderde van beide landen. Het is er koud, desolaat en ruig. Toch schijnt er ook regelmatig de zon, wat het landschap alleen nog maar indrukwekkender maakt. Als ik mocht kiezen, ging ik het liefst elk jaar naar Patagonië op reis, alleen jammer dat het zo ver vliegen is.

Cerro Fitz Roy
Cerro Fitz Roy
rondreis argentinie
De gletsjers in Argentinië

Rode rotsen en zoutvlaktes rondom Salta

Het mooie aan het maken van een rondreis door Argentinië vind ik de afwisseling. De ene dag sta je te bevriezen bij een gletsjer, de volgende dag loop je in de stralende zon in een smalle rood gekleurde kloof in het noorden van het land. Rondom de koloniale stad Salta liggen prachtige rotsformaties, gekleurde bergen, zoutvlaktes en steken er lama’s en alpaca’s zomaar ineens de weg over. De lokale bevolking leeft er nog op traditionele wijze en het klimaat is er heerlijk.

De Cerro de los Siete Colors oftewel de berg van de zeven kleuren
De Cerro de los Siete Colors oftewel de berg van de zeven kleuren

Het eten en de wijnen

Alhoewel de indrukwekkende landschappen natuurlijk de nummer 1 reden voor je rondreis Argentinië moeten zijn, heeft het land veel meer te bieden. Ik ben geen fan van Buenos Aires (sorry) maar wel van de Argentijnse keuken. De steaks zijn er overheerlijk, als ik thuis kom van een reis ben ik de weken erna steevast vegetariër. Ook de wijnen zijn een absolute aanrader en ik kan het nooit laten om een of meerdere empanada’s te kopen als ik op straat loop. Ook het ijs is er heerlijk (de Italianen kunnen er een puntje aan zuigen) en de chocola tenslotte … In Argentinië is werkelijk elke maaltijd een feestje!

rondreis Argentinië wijn proeven
De Argentijnse wijnen zijn uitstekend!

De watervallen van Iguazú

Ik was voor de twee keer in mijn leven in Iguazú en zal me nooit gaan vervelen, al die prachtige watervallen zo middenin de jungle. Het is werkelijk waar een soort van paradijs, je loopt van de ene waterval naar de andere en ondertussen word je kletsnat van de spray die eraf komt. Je kunt de watervallen trouwens van twee kanten bekijken, namelijk de Argentijnse en de Braziliaanse zijde.

Mijn advies is om ze beiden te doen, ze zijn niet met elkaar vergelijkbaar. Vanaf de Braziliaanse zijde heb je de mooiste uitzichten, vanaf de Argentijnse zijde loop je als het ware via loopbruggen over de watervallen heen. Ook heel leuk: met een bootje naar de waterval toe. Kletsnat word je maar spectaculair is het zeker!

rondreis Argentinië: Iguazu
De prachtige watervallen van Iguazu

Het einde van de wereld

Okee het is niet de mooiste stad van Argentinië maar Ushuaia heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Het is de meest zuidelijke stad op aarde en dat doet iets met je. De eerste keer dat ik er was, scheen de zon en had ik prima weer. We maakten een boottocht op het Beagle Canal en gingen wandelen in Tierra del Fuego NP, de tweede keer dat ik er was, stroomde het van de regen. Ook toen hebben we ons niet verveeld, er zijn genoeg musea en andere bezienswaardigheden om de dag mee door te komen. Ik hoor vaak van reizigers dat ze dit deel overslaan, maar het maakt je rondreis Argentinië wat mij betreft compleet!

rondreis argentinië ushuaia

Rondreis Argentinië

Enthousiast geworden? Dan heb ik nog wat aanvullende tips voor je en kun je zelf je reis regelen:

Casa Rosada
Casa Rosada in Buenos Aires

Meer lezen?

Enthousiast geworden en/of wil je meer lezen? Dan vind je de volgende artikelen ook vast leuk:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie. Alvast bedankt!

30 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *