rondreis alaska reis
alaska,  we12inspire

Rondreis Alaska: 6 avontuurlijke dingen om te doen

Tips voor avontuurlijk dingen om te doen tijdens je rondreis Alaska

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst in Alaska was, maar toch de hoogste tijd voor een nieuwe blog over deze bestemming. Eerder schreef ik al 5 super gave outdoor dingen die je moet doen tijdens je Alaska reis en nu is het tijd voor een vervolg. Namelijk … nog een keer zes super avontuurlijk dingen om te doen tijdens je rondreis Alaska. Ik ben de afgelopen tien jaar maar liefst zeven keer in Alaska geweest. Ik kan je dus als dé Alaska specialist onder de Nederlandse bloggers alles vertellen over deze bijzondere bestemming. Bij deze:
 

1. Ga ijsklimmen op de Root Glacier

Ice Ice Baby! Dat bleef ik maar zingen toen ik het ijs van de Root Glacier bij Kennicott op stapte. Kennicott ligt in het Wrangell St. Elias National Park en ken je wellicht van het Nat Geo programma Edge of Alaska. De gehuchten Kennicott en McCarthy behoren tot mijn favoriete plekken in Alaska. Het is ontzettend fijn om er steeds weer naar terug te gaan. Tijdens mijn laatste bezoek aan Kennicott en McCarthy ging ik ijsklimmen op de Root Glacier en dat was werkelijke fantastisch! Helaas had ik enkele dagen voor mijn vertrek mijn enkel gekneusd waardoor ik niet optimaal kon genieten, maar het was hoe dan ook ontzettend bijzonder. Ik kon hierdoor helaas wel maar een klein stukje de gletsjerspleet in, maar WOW, wat een geweldige ervaring zeg! Meer hierover lees je in mijn blog over ijsklimmen in Alaska op Root Glacier.
 
ijsklimmen in alaska ice climbing in alaska

ijsklimmen in alaska ice climbing in alaska

ijsklimmen in alaska ice climbing in alaska
 

2. Drink een cocktail met gletsjerijs tijdens je Alaska cruise

Je hoeft niet ultra fit te zijn om leuke dingen te kunnen doen in Alaska. Iets wat iedereen kan doen is een cruise in Alaska maken door de fjorden en langs de ruige kustlijn. In het verleden maakte ik al bootexcursies vanuit Valdez en Seward, deze keer maakte ik een excursie door Prince William Sound vanuit Whittier. Het was een zonnige en warme dag en de gletsjers waren op hun best. En dus kon ik haast niet anders dan mezelf trakteren op een heerlijke cocktail om te proosten op het goede leven tijdens mijn Alaska reis. Proost!
 
rondreis alaska cruise alaska reis

rondreis alaska cruise alaska reis

rondreis alaska cruise alaska reis
 

3. Ga kajakken bij de gletsjers in een sit-on-top kajak vanuit Seward

De vorige keer dat ik ging kajakken bij de gletsjer was in een gewone kajak, maar de laatste keer zat ik in (of eigenlijk op) een sit-on-top kajak. Een week voordat ik in Seward aan kwam, had hier een aardbeving plaats gevonden. Hierdoor was er enorm veel ijs van de Bear Glacier afgebroken en lagen er dus ontzettend veel ijsbergen in het water. Heel spectaculair om te doen! Mijn kajak-maatje was een man uit Los Angeles die een ervaren kajakken bleek en hij gaf aan dat hij het werk wel zou doen, terwijl ik kon genieten. Een super idee! Helaas kon ik vanwege het slechte weer alleen foto’s maken met mijn iPhone dus de kwaliteit is niet geweldig, maar het geeft je waarschijnlijk een goed idee van hoe het was.
 
Aanbevolen hotel in Seward: Windsong Lodge of Breeze Inn.
 
things to do in Seward Alaska

things to do in alaska
 

4. Wandel onder een gletsjer in Valdez, Alaska

Okee bij deze activiteit wil ik voorop stellen dat het gevaarlijk is en volledig op eigen risico. Eigenlijk zou ik dit advies niet moeten geven, maar als ik het niet doe, doet iemand anders het wel. Dus bij deze: in Valdez kun je, wanneer het ijs dit toelaat, onder een gletsjer staan. Althans, toen ik er voor het laatst was. De Worthington Glacier ligt op Thompson Pass aan de Richardson Highway en bezocht ik reeds meerdere keren. Helaas is dit één van de gletsjers in Alaska die zich in rap tempo terug trekt, dus tegen de tijd dat jij er bent, kan het wellicht al niet meer mogelijk zijn om zo dicht bij de gletsjer te komen als op de onderstaande foto’s. En nogmaals: dit is volledig op eigen risico!
 
Aanbevolen hotel in Valdez: Best Western Harbour Side
 
rondreis alaska reis

rondreis alaska reis
 

5. Hike naar Harding Icefield in Kenai Fjords National Park

De Harding Icefield Trail is mijn favoriete hike in Alaska. Toen ik mijn enkel kneusde en de arts in het ziekenhuis zei ‘er wordt voorlopig niet gewandeld jongedame’ dacht ik bij mezelf ‘ik dacht het dus van wel’. En zo stond ik twee weken later in mijn eentje op de Harding Icefield Trail. Het is echt een fantastische wandeling maar niet voor watjes. Deze trail staat er ook om bekend dat er grote kans is om beren te zien trouwens. Dat is vooral erg spannend als je hem alleen loopt. Ik liep de Harding Icefield Trail inmiddels drie keer en in deze blog lees je er alles over.
 
Aanbevolen hotel in Seward: Windsong Lodge of Breeze Inn.
 
things to do in Seward Alaska

things to do in Seward Alaska

 

6. Overnacht in een wildernis lodge

Eén van mijn meest memorabele ervaringen is die van het overnachten in een wildernis lodge. Een bezoek aan de Caribou Lodge in de Talkeetna Mountains stond al jaren op mijn bucketlist, maar door slecht weer kwam het er eerder niet van. Deze keer dus wel en zodra ik aan boord stapte van het watervliegtuig dat me naar de Caribou Lodge zou brengen, was ik dolenthousiast.
 
Joe en Bonny wonen hier het hele jaar door en hebben mij in de 24 uur dat ik er was totaal in de watten gelegd. Wat een bijzondere en leuke mensen! Helaas moest ik na 24 uur weer terug naar de bewoonde wereld maar man, wat was ik hier graag nog wat langer gebleven …
 
 

Huurauto voor je rondreis Alaska

Je huurauto voor je Alaska reis regel je het beste via Sunny Cars. Zij hebben in hun prijs een verzekering afgesloten waarbij het eigen risico volledig wordt afgekocht en je bij het afhalen van de huurauto in Anchorage geen discussies meer hebt over aanvullende verzekeringen. Let wel op: rijden op gravelwegen is in Alaska nooit verzekerd, ook niet met deze verzekering van Sunny Cars (deze dekt namelijk geen kosten die veroorzaakt worden door het niet naleven van de regels van de verhuurder). Check de tarieven en beschikbaarheid hier.
 

Veel plezier met het voorbereiden van je rondreis Alaska!

Dit was mijn lijst met avontuurlijke dingen om te doen tijdens je rondreis Alaska. Ik vond het geweldig om weer terug te zijn en kan niet wachten om er in de toekomst weer naartoe te gaan. Helaas is het een behoorlijk eind vliegen én moet er eerst nog even flink gespaard worden. Toch weet ik zeker dat ik in de toekomst nogmaals naar Alaska reis – het is immers één van de meest bijzondere bestemmingen op aarde.
 
Meer lezen over Alaska? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Over de ‘Magic Super Tramp bus’ van Into the Wild
Cook Inlet Foto Safari met Alaska Photo Treks
Een ode aan Alaska
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
[Deze blog bevat affiliate links. Dit betekent dat, wanneer je iets via mijn website koopt of reserveert, ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie ontvang.]  
Dank je voor het delen!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *