roadtrip in de waitakere ranges
nieuw-zeeland,  we12inspire

Kauri bomen en zwarte stranden in de Waitakere Ranges

Op roadtrip in de Waitakere Ranges in Nieuw-Zeeland

Heb je weleens het gevoel gehad dat je in een spagaat zit? Ik wel! Niet letterlijk want dat zo lenig ben ik niet, maar wel figuurlijk. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik zo’n soort van spagaat. Ik maakte zojuist een video van mijn gaafste Nieuw-Zeeland hike en waande me weer even helemaal terug in de bergen. Alle avonturen die ik beleefde, passeerden in mijn hoofd de revue en om het gevoel nog even extra te versterken, luisterde ik naar de Backpack lijst op Spotify die ik in Nieuw-Zeeland bijna dagelijks draaide. Een eenzame traan rolde over mijn wang. Ik kwam terug naar Nederland voor de liefde maar liet een deel van mijn hart in Nieuw-Zeeland achter. Het grootste deel van mijn hart dat ik ooit ergens achter liet.
 
Nu ik fulltime aan het bloggen en schrijven ben, hoop ik eindelijk eens alle blogs te kunnen schrijven die ik ooit wil schrijven. Inmiddels heb ik een lijstje gemaakt met alle blogs die ik over Nieuw-Zeeland wil schrijven en dat zijn er maar liefst meer dan dertig. DERTIG! Behalve de weekverslagen en een hiking verslag van mijn wandeling op Rangitoto Island schreef ik nog niet zo veel over mijn Nieuw-Zeeland reis. Tijd om daar verandering in te brengen dus! Vandaag deel ik mijn verslag over mijn roadtrip in de Waitakere Ranges met jullie.
 
Voor ik naar Nieuw-Zeeland vertrok had ik nagenoeg niks geregeld. Alleen mijn eerste week in Nieuw-Zeeland en de trektocht op de Routeburn Track waren geboekt. Omdat ik verwachtte flink wat tijd kwijt te zijn met het kopen van een geschikte auto besloot ik om zes nachten in Auckland te blijven, zodat ik ook meteen oud & nieuw daar mee kon pikken. Aangezien het kopen van een auto aanzienlijk sneller verliep dan gedacht, zat ik uiteindelijk eigenlijk iets te lang in Auckland. En dus sloeg ik mijn Lonely Planet open op zoek naar bezienswaardigheden in de buurt van de stad. Een roadtrip in de Waitakere Ranges leek mij een prima optie.
 
Het Waitakere Ranges Regional Park ligt op slechts 40 minuten rijden van het centrum van Auckland vandaan. Heel bijzonder want Auckland is bepaald geen kleine stad, maar je staat dus echt binnen no-time middenin de natuur. Nouja, in mijn geval niet echt no-time want ik reed dus voor het eerst in mijn eentje door de stad. Aan de linkerkant van de weg, met ook mijn schakel-unti aan de linkerkant, was het best even wennen. Toen mijn benzinelampje ook nog eens begon te branden en ik geen idee meer had waar ik was, raakte ik een klein beetje in paniek. Gelukkig bood Google Maps uitkomst en niet veel later was ik met een volle tank en een latte in mijn hand op weg naar de Waitakere Ranges.
 
roadtrip in de waitakere ranges
Omdat ik niet heel vroeg was, besloot ik die dag een tweetal stops te maken: Piha Beach en Arataki, het bezoekerscentrum van de Waitakere Ranges. Ik begon aan mijn roadtrip in de Waitakere Ranges vanuit hartje Auckland waar het een regenachtige ochtend was. Toen in echter in de buurt van Piha Beach aan kwam, klaarde het langzaam maar zeker op en verscheen er zowaar een zonnetje. Al snel na het verlaten van de stad veranderde de tweebaansweg in een smalle en bochtige route de heuvels in. Ineens lag Piha Beach beneden mij en in een minuut of vijf daalde ik met mijn auto Red af naar het strand. Omdat het oudjaarsdag was, was het vrij druk op het strand, voornamelijk met surfers want Piha Beach is dé plek voor surfers uit Auckland en omgeving. Ik bracht enkele uren op het zwarte strand van Piha Beach door, struinde met mijn blote voeten door het zand en fotografeerde rotsformaties. In het dorp Piha zelf is niet zo veel te zien en dus stapte ik halverwege de dag weer in de auto en reed ik naar Arataki aan de ‘Auckland-zijde’ van het Waitakere Ranges Park.
 
roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland

roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland

roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland

roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland

roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland
Dit deel van de Waitakere Ranges wordt bedekt voor een prachtig groen woud waar de kauri bomen te vinden zijn. Deze bomen komen door grootschalige boskap alleen nog voor op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en verminderen snel in aantal vanwege de kauri dieback disease die zicht razendsnel door het gebied verspreidt. Het is daarom van groot belang je schoenen schoon te maken voordat je de wandelpaden betreedt. Nadat ik een wandelkaartje had opgehaald bij het bezoekerscentrum in Arataki bezocht ik enkele uitzichtpunten en boardwalks. Heel in de verte kon ik downtown Auckland zelfs zien liggen. Daarna was het tijd voor een picknick. Er staan talloze picknickbankjes en daar had ik al op gerekend, wat dat betreft zijn de voorzieningen voor toeristen in Nieuw-Zeeland fantastisch.
 
roadtrip in de waitakere ranges

roadtrip in de waitakere ranges

roadtrip in de waitakere ranges

roadtrip in de waitakere ranges
Terwijl ik van een boterham met pindakaas genoot (hoe Nederlands!?!) besloot ik de meest populaire trail te lopen, de 1.6 kilometer lange Arataki Nature Trail. Veel van de wandelpaden zijn wegens de kauri disease gesloten maar dit leek me een goede keuze. Het pad is breed en simpel en laat me kennismaken met het prachtige groene landschap van het Noordereiland. Onderweg staan diverse panelen met uitleg en zag ik natuurlijk de kauri bomen, die soms wel 800 jaar nodig hebben om te volgroeien. Ook liep ik hier tussen talloze varens en hier ontstond ook het idee van mijn varen-tattoo. Na een dik uur op de trail kwam ik weer bij de auto en is het tijd om terug te keren naar Auckland. Vanwege oudjaarsdag gaan de winkels vroeg dicht en omdat ik de stad morgen verlaat moest ik nog wat inkopen doen voor de daarop volgende dagen.
 
roadtrip in de waitakere ranges  piha beach nieuw-zeeland

roadtrip in de waitakere ranges  kauri tree new zealand

new zealand fern

roadtrip in de waitakere ranges
Vanaf Arataki was het niet ver terug naar de bewoonde wereld. Binnen enkele minuten bereikte ik de stadsgrenzen weer en was mijn eerste roadtrip van mijn Nieuw-Zeeland avontuur. Een roadtrip in de Waitakere Ranges is een ontzettend leuke uitstap vanuit Auckland. Het gebied is niet per openbaar vervoer bereikbaar dus een auto is noodzakelijk. Benieuwd? Ik maakte ook nog een kort filmpje van mijn roadtrip in de Waitakere Ranges en bezoek aan Piha Beach.
 

 
Tot zover mijn blog over mijn bezoek aan de Waitakere Ranges en Piha Beach. Kende jij dit gebied al?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Nieuw-Zeeland voor beginners: 10 tips
Wandelen in Auckland op de Rangitoto vulkaan
Kia Ora vanuit Nieuw-Zeeland!
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *