Fjällräven High Coast Totepack review
we12test

Review: de Fjällräven High Coast Totepack

Als parttime digital nomad ben ik altijd in de mogelijkheid om locatie onafhankelijk te werken. Of ik nu vanuit mijn huisje in het bos op de Veluwe werk, mijn co-working space in Apeldoorn of ergens anders ter wereld, ik draag steevast een aantal items met me mee: mijn laptop en toebehoren, een waterfles, mijn e-reader en pen en papier. Omdat een groot deel van mijn werk uit wandelen bestaat, combineer ik een dag achter de laptop regelmatig met een mooie wandeling. Toen mijn favoriete outdoormerk Fjällräven mij dan ook vroeg of ik hun High Coast Totepack wilde testen, twijfelde ik geen seconde. Waarom? Dat lees je in deze review!
 

Werk- en wandeltas in één

Dat Fjällräven mijn favoriete outdoormerk is, is waarschijnlijk geen verrassing. Met veel plezier draag ik al jaren hun wandelleggings evenals een Kånken die ik ooit tijdens mijn trip naar Göteborg kocht in een outdoorwinkel. Helaas is de Kånken niet echt geschikt om een wandeling mee te maken aangezien het draagcomfort relatief beperkt is. Gelukkig is er nu een alternatief: de High Coast Totepack. Je kunt deze rugtas op drie manieren dragen:
 
– Op je rug als rugtas
– Als totepack met het schouderhengsel
– Als handtas met het handvat
 
Review Fjällräven High Coast Totepack
 

Waterafstotend

Dé reden dat ik voor de Fjällräven High Coast Totepack koos, is omdat ik niet altijd met een rugzak bij mijn zakelijke afspraken aan wilde komen. Ik wandel namelijk veel en vaak en dus wil ik na mijn afspraken graag nog even een frisse neus halen. Waar ik ook ben. Omdat deze tas waterafstotend is, hoef ik niet na te denken over slecht weer en kan ik gewoon gaan lopen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over opkomende buien. Let wel: hij is niet waterproof, dus met écht heel slecht weer, kun je er niet vanuit gaan dat al je spullen droog blijven.
 

Inclusief handig laptopvak

Omdat ik zoals gezegd mijn laptop eigenlijk altijd met me mee draag, vind ik het fijn als ik hem goed beschermd kan opbergen. De High Coast Totepack heeft een 15′ laptopvak waardoor je hem gescheiden van je andere spullen kunt opbergen. Daarnaast is deze tas voorzien van zijvakken voor je waterfles en een handig en vooral erg ruim voorvak met rits voor de spullen waar je snel bij wilt, zoals je sleutels en je telefoon.
 
Fjällräven High Coast Totepack review
 

Gebruik als wandeltas

De rugbanden van de rugtas zijn verstelbaar zodat je die klein kunt maken op het moment dat je de tas niet op je drug draagt. Daarnaast zijn ze voorzien van zacht en extra stevig materiaal, waardoor de tas prettig zacht draagt en je geen striemen voelt van ruwe rugbanden. Het ’tote’hengsel is ook in lengte verstelbaar zodat je hem op elke gewenste lengte kunt dragen. Ook heeft de rugzak een mogelijkheid om bijvoorbeeld een fietsslot of een lampje te bevestigen. De inhoud van de rugzak is 23 liter, wat ruim voldoende is om niet alleen zakelijke spullen, maar ook wat wandelspullen zoals een eventuele regenjas en snacks in mee te nemen. Daarnaast is hij er licht, hij weegt namelijk maar 400 gram. Je kunt hem dus ook simpel oprollen en meenemen in een andere tas zonder dat ie veel gewicht en ruimte inneemt.
 
Review Fjällräven High Coast Totepack
 

100% gerecycled

De High Coast Totepack is gemaakt van 100% gerecyclded nylon wat het dus ook nog eens een duurzame keuze maakt. Hij is er in vier verschillende kleuren: geel, donkerblauw, zwart en groen. De gele en de groene hebben gekleurde hengsels, de zwarte en donkerblauwe zijn gemaakt van dezelfde kleur zodat je hem ook in een wat minder opvallende stijl kunt dragen.
 

Conclusie en disclaimer

Kortom: een heerlijke tas voor dagelijks gebruik. Ik kreeg deze tas aangeboden van Fjällräven in ruil voor een review. Uiteraard geef ik altijd slechts mijn eigen, eerlijke mening.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *