Revolution Race
we12test

Review: de Energy Highwaist Tights en Silence Proshell Jacket van Revolution Race

Vorig jaar testte ik voor het eerst een set kleding van het Zweedse merk Revolution Race. Dit voorjaar mocht ik opnieuw een kledingset uitkiezen voor mijn lente avonturen. Ik koos voor een lichte wandellegging voor dames en een stevige regenjas. April doet immers wat ie wil en in mei kan het op mijn reisbestemmingen soms ook nog flink onstuimig weer zijn. Hieronder vind je mijn review van de Energy Highwaist Tights voor dames en de Silence Proshell Jacket voor dames.
 

De Energy Highwaist outdoor legging voor dames

Al sinds jaren draag ik eigenlijk geen andere outdoorbroeken meer dan leggings. Ik merk zelfs dat mijn spijkerbroeken in mijn vrije tijd plaatsmaken voor wandelleggings. En dat is ook niet gek, gezien het feit dat ik nagenoeg elke dag een flink aantal uren buiten doorbreng dit afgelopen voorjaar. Een absolute must voor mij is een legging die een hoge taille heeft, simpelweg omdat ik gewoon niet met een blote rug wil lopen wanneer ik buiten ben. Niet alleen vanwege de inkijk (nee, een bilspleet is gewoon niet sexy!) maar ook vanwege de insecten die je graag te grazen nemen tijdens je buitenactiviteit. Muggen, teken … noem maar op!
 
De Energy Highwaist outdoor legging is van licht materiaal en kan hierdoor prima gebruikt worden op de wat warmere voorjaarsdagen. Zo draag ik hem tijdens een voorjaarswandeling op de Veluwe en heb ik hem nagenoeg de hele week aan tijdens mijn wandelreis in Tsjechië. De legging is van zachte stof, zeer flexibel en sluit prima aan. De zak op het rechter bovenbeen is perfect om je mobiel in op te bergen. In de heupzak kun je bijvoorbeeld een sleutel opbergen.
 
Het fijne aan deze legging vind ik dus dat hij multi functioneel is. Ik gebruik hem zowel tijdens mijn korte wandelingen en langere trektochten, maar ik zou hem ook prima tijdens het trailrunnen kunnen dragen, op de wat koelere dagen.
 
Deze legging kost € 75 (mei 2023) en hiermee is het een van de voordeligere opties wat wandelleggings voor dames betreft. Op de foto draag ik de zwarte variant, maar hij is er in verschillende kleuren. Ik heb een maat M besteld van deze legging.
 
Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder op de website van Revolution Race en ontvang 15% korting met code ANTONETTE15 bij je aankoop tussen 24 mei en 7 juni. De volledige voorwaarden van deze kortingscode vind je onderaan deze blog.
 
Revolution Race leggings

Revolution Race leggings
 

De Silence Proshell jacket voor dames

Nadat ik vorig jaar een lichte regenjas heb getest, kies ik dit keer voor een wat zwaarder model die bestendig is voor mijn aankomende avonturen in het noorden van Zweden, waar ik vanaf deze zomer ga wonen. De Silence Proshell jacket is een drielaags outdoorjas die voldoende ruimte biedt om er een trui onder te dragen, voor mij erg belangrijk wanneer ik de fjälls in wandel.
 
De Silence Proshell jacket is een wind- en waterdichte jas. Een belangrijke reden voor mij om voor deze jas te kiezen is dat ie voorzien is van ventilatieritsen onder de armen. Deze ritsen zijn vanaf twee kanten te openen en relatief lang zodat je zelf kunt bepalen hoe ver je ze open zet voor extra ventilatie.
 
Daarnaast ben ik erg enthousiast over de ruime zakken waarin je niet alleen bijvoorbeeld je mobiel en een lippenbalsem kwijt kan, maar ook je handen kunt opwarmen op de wat frissere dagen.
 
Uiteraard moet de jas ook voldoen aan het tegenhouden van regen. Ook dat is gelukt. Echter moet ik eerlijk zeggen dat ik tot nu toe niet langer dan enkele uren in de regen heb gelopen. Mijn verwachting is overigens wel dat de jas voldoende bescherming biedt tegen een flinke regenbui in de toekomst.
 
Het enige nadeel dat ik over deze jan kan bedenken is de grootte van de capuchon. Ik weet dat veel mensen fan van van grote capuchons, ik ben dat niet zo. Het afgelopen half jaar droeg ik in Nieuw-Zeeland de Keb Eco Shell van Fjällräven en ook die capuchon zat regelmatig in de weg wanneer ik mijn grote backpack op had. Het voordeel is dan wel weer dat je hem zonder problemen over je muts heen kunt trekken.
 
Deze outdoorjas kost € 149,- (mei 2023). Ik draag op de foto’s maat S en had er nog een trui onder, hij valt dus vrij ruim. De kleur is deep teal, maar hij is ook in verschillende andere kleuren beschikbaar.
 
Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder op de website van Revolution Race en ontvang 15% korting met code ANTONETTE15 bij je aankoop tussen 24 mei en 7 juni. De volledige voorwaarden van deze kortingscode vind je onderaan deze blog.
 
RR proshell jacket

RR proshell jacket
 

Mijn mening over de kleding van Revolution Race

Dit is de tweede keer dat ik een set kleding van Revolution Race test en de kleding is mij goed bevallen. Ik vind vooral de value for money van dit Zweedse merk erg goed. Qua prijsniveau en dus ook kwaliteit zit Revolution Race tussen Decathlon en de duurdere merken in, waardoor het een prima keuze is voor beginnende avonturiers of outdoorfanaten die een wat beperkter budget hebben voor de aanschaf van hun spullen.
 

Kortingscode

In het kader van deze samenwerking mag ik 15% jullie korting bieden op gear van Revolution Race. Met de code ANTONETTE15 kun je online shoppen via de volgende links:
 
Revolution Race homepage
Shop de legging hier
Shop de outdoorjas hier
 
Er gelden echter wel een paar voorwaarden:
– De code is geldig tussen 24 mei en 07 juni.
– Alleen voor bestellingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk
– Deze kortingscode is niet geldig voor producten die reeds afgeprijsd zijn en/of in combinatie met andere kortingscodes.
 
Ik kreeg deze gear aangeboden van Revolution Race om het merk meer naamsbekendheid te geven onder mijn volgers. De bovenstaande mening is slechts die van mijzelf. Ik ontvang géén commissie indien je via de bovenstaande links iets koopt.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *