Seattle
Geen categorie

Relatief onbekende steden in de VS die een bezoek waard zijn

Amerika heeft 50 staten en miljoenen toeristen gaan er elk jaar naartoe. Het is een bijzondere ervaring om hier op vakantie te gaan. Je kunt er een heerlijke reis maken, waarin je vanalles kunt zien. De meest populaire staten zijn onder andere: Florida, Nevada, New York en Californië. Hier komen veel toeristen naartoe. Daardoor kan het erg druk zijn. Het is juist ook leuk om staten te bezoeken die wat minder bekend zijn. Je kunt een rondreis door de Verenigde Staten maken en zo op waanzinnig mooie plekken komen. Ben je benieuwd welke onbekende steden in de VS een bezoek waard zijn? Ik geef je vier tips in het onderstaande artikel!
 

Salt Lake City

Wanneer je door Utah reist ga je waarschijnlijk naar de nationale parken. Echter is Salt Lake City ook een leuke plek om te bezoeken. Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad van Utah, maar ook die van de Mormonen. Bezoek zeker Temple Square, de locatie van de Salt Lake City tempel van de Mormonen, erg interessant. Daarnaast heeft Utah een verrassend leuk stadscentrum met fijne restaurants en bars. Salt Lake City kun je het hele jaar bezoeken want er zijn bijvoorbeeld ook Olympische Winterspelen gehouden, maar de beste reistijd naar de Verenigde Staten is april t/m oktober, afhankelijk van de exacte staten die je bezoekt.
 

Denver

Een andere stad die door de meeste Europese toeristen wordt overgeslagen is Denver. Dit is de hoofdstad van Colorado en dé uitvalsbasis voor je bezoek aan deze afwisselende staat. Denver draagt als bijnaam de Mile High City omdat het op grote hoogte ligt. Dit merk je vaak al bij aankomst, je hebt mogelijk een lichte hoofdpijn de eerste paar dagen. Genoeg water drinken om gehydrateerd te blijven dus! Vanuit Denver sta je binnen no-time in bijzondere plekken als Colorado Springs, Mueller State Park en het hippe Aspen. Maar ook is Denver een fijne plek om een dag door te brengen. De locals gaan graag fietsen of wandelen aan de oevers van de South Platte River op een zonnige dag. Ook het Red Rocks Amphitheatre is een bezoek meer dan waard. Onder meer U2 heeft hier tussen de rotsen een optreden verzorgd.
 

Downtown Denver
Downtown Denver
 

Anchorage

Wie echt iets bijzonders wil doen, moet naar Alaska. Anchorage is niet de hoofdstad maar wel de grootste stad van deze staat en heeft talloze bezienswaardigheden. Maar het is vooral de omringende natuur die het zo bijzonder maakt. Je stapt hier bijvoorbeeld op een watervliegtuig die je naar een afgelegen natuurgebied brengt om bruine beren te spotten, maar kunt bijvoorbeeld ook een gletsjercruise maken. Daarnaast heb je in Anchorage al vanaf september kans om het Noorderlicht te zien. Anchorage is dé uitvalsbasis voor je bezoek aan Alaska en een hele chille plek om voor je rondreis begint een aantal dagen door te brengen.
 

gletsjercruise in Alaska
Tijdens een gletsjercruise
 

Seattle

En last but not least: Seattle. Deze stad in de Pacific Northwest is vaak gehuld in een sluier van nevel, maar op een zonnige dag is het een heerlijke plek om te vertoeven. De Seattle Space Needle is hét hoogtepunt van je bezoek aan Seattle en mag je zeker niet missen. Ook kun je hier op bezoek gaan bij de allereerste Starbucks ter wereld. Er staat meestal wel een flinke rij voor de deur, maar het is dan ook een bijzondere plek. Verder kun je heerlijk slenteren langs de jachthaven of bijvoorbeeld op een walvisexcursie gaan.
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee een idee gegeven van onbekende steden in de VS die de moeite waard zijn om te bezoeken. heb je nog vragen, laat dan een bericht achter. Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *